Pestovanie uzitocnych a liecivych rastliniek

Príspevok v téme: Pestovanie uzitocnych a liecivych rastliniek
AdamKrt

Pestujete nejaku liecivu rastlinku doma v kvetinaci, ci niekde na zahrade ? Podelte sa o svoje skusenosti.

Zatial pestujem chilli papricky.

Okrem pouzitia ako potravina sa chilli pouziva pri roznych ochoreniach.

-odkaz odstránený-

Mate skusenosti niekto so Steviou cukrovou - je ako nahrada cukru, ale je aj proti postipnutiu hmyzom, protibakerialna, proti zubnemu kazu, zrychluje mysel....

zahradkar.pluska.sk

Zaujalo ma este aj Goji - plody s vysokym obsahom zdraviu prospesnych latok. Nechcem robit reklamu, na ziadny produkt...

www.baoba.sk
----------------------------------
Časopis o liečivých rastlinkách: www.cme.sk

AdamKrt

Este som to nekupil, ale hodlam. Je jesen, takze keby som to vysadzal teraz, tak budem musiet s tym zimovat. Rozmyslam, ci nebude lepsie to nechat na jar. Este uvidim, ci pojdem do toho teraz, alebo na jar. Ale cez internet si to objednam. Neviem, ze by sa to predavalo v okoli. Ale pre istotu sa opytam aj niekde v kamennom obchode, ci to nemaju.

[zruseny12]

ja urcite to tak brat nebudem...
ale ja by som radsej normalne z obchodu nie cez internet...ty to mas cez internet?

[zruseny12]

a ta stavia sa da kupit normalne v crepniku...a kde...?ja by som si ju kupila namiesto cukru by som ju pouzivala...

AdamKrt

Chilli papricky mam v kvetinacoch za oknom a tu steviu by som dal tiez do kvetinaca. Goji dam na zahradu a jednu si dam do crepnika na okno. Ostatne do zahrady.

AdamKrt

Co je dobra cena ? Asi budem kupovat kupovat na sadenie - Steviu cukrovu, Goji - kustovnica cinska, Žen-šen päťlistý - Jiaogulan alias Gynostemma pentaphyllum a este Amelanchierova čučoriedka alias Amelanchier alnifolia alias Muchovník.

[zruseny12]

...mozes CHILLY papricky nasusit a presne ako pises...alebo sa daju aj pomliet na mlynceku na maso...na jemny prasok...ja to mam tak...ale nechala som si aj cele...

a k tomu strihaniu...tak to plati len pre paradajky...ze sa nesmu odrezavat ani strihat...LEN ULOMOT.../to je koli plesni atd.toto som citala niekde v nejakych radach pre zahradkarov,tam to bolo vysvetlene tak,ze ked sa odreze-odstrihne skor sa nakazi rastlinka,a ked sa odlomi ona si vytvori taky maz,ktorym sa chrani/
na ine rastlinky to neplati,takze mozes KLUDNE ODSTRIHNUT...a presne ako pises,rastlinka dostane ziviny inde,kde to viac potrebuje...

aj ja som to tak mala,ze niekde je viac kvetov niekde menej...to je asi normalka...ale ja som sa stale poistila a nasadila som si do viac crepnikov CHILLY...
moji rodicia mali raz na zahrade a to bol PORIADNY STROMISKO...chilly...

durodistrib

Ahojte , máte záujem o nejaké rastlinky ? Kľudne napíšte , viem zohnať všetko za dobrú cenu okrem zakázaných rastliniek .

AdamKrt

Osobne by sa mi pacili velke chilli a velka uroda. Na druhej strane vsak, mam maziarik a ked budem mat male chilli, aj tak sa to pouziva v malom mnozstve, mozem jedno podrvit na prach vzdy.

Niektore vetve su obalene chilli paprickami, ine su bez kvietkov skoro uplne. Rozmyslam, ci by nebolo danu vetvicku lepsie odstrihnu, alebo odlomit ? Preco nie strihat, je to lepsi rez ?

Ak by tam vetvicka nebola, teoreticky tie ziviny bude sustredit inde a mohlo to rast do niecoho ineho, do plodov, alebo novy vyhonok ?