Pestovanie uzitocnych a liecivych rastliniek

Príspevok v téme: Pestovanie uzitocnych a liecivych rastliniek
AdamKrt

Pestujete nejaku liecivu rastlinku doma v kvetinaci, ci niekde na zahrade ? Podelte sa o svoje skusenosti.

Zatial pestujem chilli papricky.

Okrem pouzitia ako potravina sa chilli pouziva pri roznych ochoreniach.

-odkaz odstránený-

Mate skusenosti niekto so Steviou cukrovou - je ako nahrada cukru, ale je aj proti postipnutiu hmyzom, protibakerialna, proti zubnemu kazu, zrychluje mysel....

zahradkar.pluska.sk

Zaujalo ma este aj Goji - plody s vysokym obsahom zdraviu prospesnych latok. Nechcem robit reklamu, na ziadny produkt...

www.baoba.sk
----------------------------------
Časopis o liečivých rastlinkách: www.cme.sk

[zruseny12]

hovori sa,ZE FEFERONKY STIPU 2X...:0))))
no,nema sa,lebo podrazdi hrube crevo,konecnik atd....ja som mala 2stupen hemoroid. a silne som krvacala...
ale tak uz zacinam opatrne pridavat a jest stiplave,ale velmi opatrne...

ja som to az prehanala,kazdy den palive...

AdamKrt

No co, trosku by stipkalo. Ale vsak to ma dobre dezinfekcne ucinky, aspon by preliecilo, nie ?

Ci to je nebezpecne pri hemeroidoch ?

Par krat som mal papriku, co sa zdala dvojetapova :) Ale zas tak velmi to citit nebolo. Asi tak, ako ked sa to dostalo cez pokozku do tela...

[zruseny12]

ja jej mam tolko nasuseno v celku aj namleto,ze mi vydrzi- az do smrti...:0))))

ked som ju mohla jest,tak som si ju aj pestovala,aby som mala aj cerstvu,ale odkedy nemozem toho vela tak nepestujem...
lebo mi staci susena...

[zruseny12]

mam aj namletu,ale aj susenu...
pridavam ju do polievok a do jedal...
ale velmi opatrne...
ked som nemala zdr.problemi HEMOROIDY/tak som si ju normalne krajala aj na chleba...1celu papricku tu malinku...
alebo ked som mala papriku a nepalila...tak som si pridala aj ch.papricku k tomu...
pridavam ju aj ked zvaram uhorky,salaty na zimu...PROSTE KDE SA HODI...

[zruseny12]

no,neviem mozno niekde ano,ale u nas ma ine podmienky...
ja som ju zacala pestovat v dobe ked tu este nebolo dostat take nieco,dala mi semienka jedna znama,jej manzel bol niekde v GRECKU/doniesol ju odtial/
ale tak mozno sa ti ju podari prezimovat...

AdamKrt

Vsak s mierou, samozrejme. Nasincovi sa ani neda inak. Vacsine ludi aj ked chuti chilli, tak zase nie az tak extremne palivo.

Naproti tomu v meximu do bezne davaju hadam do kazdeho jedla. Co som cital, tak v tych oblastiach, kde jedia chilli, potom aj ked idu niekde do zahranicia, tak jedlo pre nich nema chut, vraj si nosievaju vlastne chilli papricky, ktore potom zajedaju jedlom v zahranici.