ahojte,mozno to znie blbo,ale chcem sa spytat ci je mozne ze ked zbadam tlakomer,hoci aj doma,stupne mi tlak,a ked nanho nemyslym som uplne v pohode?posledne dni som trochu nervozna,ani neviem z coho a ked si idem meriat tlak uz sa bojim toho ze bude vysoky,a aj je,okolo 150/100 :((
strach s tlakomera
Tema je vazna, ale chcem ju mozno trocha odlahcit...
Vy by ste mali pracovat u nas... :-)
Plny sklad tlakomerov, vsade prospekty a obrazky... no mozno by vas to hned preslo.)
Nepridete na brigadu? :-)
Merania tlaku sa urcite netreba bat.
Ak mate OMRON - technicke preskusanie v zarucnej dobe 3-5 rokov je zdarma - kontaktujte vasho predajcu.
Ide mozno le o to, aby ste si merali castejsie (max 2-3x denne - ale nie je nutne) a zkamaratili ste sa. Tlakomer vam moze vyrazne pomoct predchadzat vo vaznych ochoreniach.
Drzim palce!
tak potom jedine nejake anxiolitikom,nejake male davky laxaurinu,alebo xanax sr na par tyzdnov,aby sa ti preladil vegetativny nervovy system,len si treba vybrat dobreho psychiatra,vedlajsie ucinky su nic v porovnani s tym,co napacha hypertenzia a tachykardia na tele
ako liečit tvoj vysoky tlak je v rukach odbornika.internistu.z mojho pohladu-ženy-laičky,ktora tiež prešla podobnými ak nie takymi istymi problemami:najprv by som riešila problemy psychologom a ak by prervaval stav tak potom samozrejme aj liekmi na tlak.treba zvažit kolkokrat z aden mas vysoky tlak a ako j evysoky.to čo ti nameral lekar nie je vysoky tlak,ale zvyšeny tlak.zaleži aj na tom ci ho mavas po cely den taky alebo len pri merani alebo rozrušeni.vsetko treba prebrat s odbornikmi ,psycholog internista
--!!--!!-- presne moj pripad,a mam to odvtedy co som sa velmi zaujimala o syndrome nahlej smrti novorodenca,strasne sa bojim o mojho majinkeho syna,aj ked viem ze zdravucky ...
karioll, aby som to vysvetlila. momentálne prežívam dosť zvláštne obdobie, ani neviem ako presne to nazvať. striedajú sa u mňa predovšetkým pocit strachu, úzkosti, práve z tohto dôvodu mi veľmi často búši srdce a mám vysoký tlak. nejako sa neviem ukľudniť, lebo momentálne sú myšlienky silnejšie ako ja. viem, že to nemám definitívne, pretože to nie je prvýkrát, občas v mojom živote príde takéto obdobie, drží sa niekoľko týždňov, postupne odchádza. potom je pokoj, žiadne búšenie, žiaden vysoký tlak. v minulosti som s podobným problémom bola u psychologičky, vtedy som brala lieky, teraz už nie, snažím sa fungovať bez nich. preto sa pýtam. lenže tým, že ma stále obopína ten strach /prevažne o moju rodinu/ vždy sa mi silno rozbúši srdce, vyskočí tlak, no a práve toto je pre organizmus dosť nebezpečné. aspoň čo som sa dočítala, tak toto bolo písané ako dobrá cesta rovno k infarktu a iným ťažkým chorobám. takže teraz som sa zamotala do ešte väčšieho kruhu, lebo vždy, keď mám tie problémy, ktoré mám, myslím na to ako strašne sama sebe škodím, ako si skracujem svoj drahocenný život, ako blízko mám k infarktu..
hypertenzia,cize vysoky krvny tlak je treba liecit,samozrejme,ale ked sice nechapem ako vies,ze je to u teba vec psychiky,tak nejake ukludnovaky,ale vo vacsine pripadov to nie je psychika,chcem tym povedat,ze aj keby si bola riaditelkou zemegule,nemozes mat trvale vysoky tlak a ked ho mas,treba podavat antihypertenziva.aby tomu porozumela aj moja stihacka a fanynka sade8,ked ma niekto nahneva alebo som v strese a tym padom mam vysoky tlak,a potom sa mi vrati do normalu,nemam hypertenziu
"ale...." - ja by som na teba mala otázočku, alebo teda aj na vás ostatných. keď je vysoký tlak /čiže aj časté a pomerne silné búšenie srdca/ zapríčinené psychikou, aj tak sa to ma brať do úvahy ako hypertenzia = vysoký krvný tlak? viem, že VKT je nebezpečný a dôsledkom búšenia srdca a vysokého krvného tlaku býva aj infarkt. bojím sa, že mojou momentálne veľmi zlou psychikou si skracujem ja sama život a časom mi hrozia ťažké choroby..
Ludia ste zlaty,dakujem pekne za prispevky,ukludnili ste ma :)