strach s tlakomera

ale....

take stavy sposobuje panicka porucha,uzkost a rozne ine psychicke poruchy.netreba sa toho bat.u teba si myslim z eje to naozaj sposobene poporodnou depresiou.clovek si nemusi ani uvedomovat co sa s nim na zaciatku deje,zrazu len akoby z nicoho nic sa mu zvyši tlak/mne osobne vyskočil nenormalne vysoko 200/110 a potom zacne mat hlupe myslienky ako strach rozne obavy a neprijemne pocity...../hlavne sa toho neboj,snaž sa usporiadat si myslienky a tlak si kontroluj sice prvaidlene ale neprehanaj to.syndrom bieleho plašta je velmi časta dg hlavne pri tych panikach.starch pred tym aky bud etlak po namerani už dopredu robi neuveritelne divy,a pri tom nejde o nič važne.treba si to len uvedomit aj vo svojom vnutri a to trva dost dlho.vela stastia a hlavne zdravia

kraaska

ahojte,no bola som vcera u internistu,a namerala mi 130/90,mam miernu hypertenziu ale aj nieco so psychikou,beriem lieky na tlak a v pondelok som objednana k psychologice,lebo podla doktorky to bude poporodna depresia :(

Lady Dark

Ahojte, ja mam tiez tento problem-syndom bieleho plasta. Vzdy ked mi merali tlak u doktora,tak vyskocil hore poriadne vysoko. Inak doma uplne nizky 106/70 atak...je to o psychike, na mna zle vplyva aj plna cakaren ludi, alebo to, ze ludia v cakarni pocuju co sa hovori sestre v pripravnej miestnosti..strach z reakcie doktora..Sme skratka taki jedinci, ze sme viac ustrachani, citlivejsi..a co s tym narobim? Keby som tehotna a chodim na tie kontroly, kde sa meria aj tlak,tak neviem..museli by mi poznacit ze mam syndrom bieleho plasta, ze teda nie som chora na tlak..

karioll

kraaska
ten tlak rano je velmi vysoky,teda nielen rano,vidim to skot tak,ze by ti mali pridat do liecby davku antihypertenziva na vecer

kraaska

nebrali ma do nemocnice,tlak sa mi potom upravil...teraz beriem lieky co mi dnes vypisal obvodny,take co som brala v minulosti na tlak,a zajtra idem k internistke,tak dufam ze bude vsetko ok,beriem aj deprim aj pijem upokojujuce caje,teraz sa citim vcelku dobre,som zvedava dokedy...ale tlak si nemam odvahu odmerat :(

kraaska

nebrali ma do nemocnice,tlak sa mi potom upravil...teraz beriem lieky co mi dnes vypisal obvodny,take co som brala v minulosti na tlak,a zajtra idem k internistke,tak dufam ze bude vsetko ok,beriem aj deprim aj pijem upokojujuce caje,teraz sa citim vcelku dobre,som zvedava dokedy...ale tlak si nemam odvahu odmerat :(

--!!--!!--

kraaska, to čo popisuješ dôverne poznám. u mňa je to jasná diagnóza a ňou je psychika, nič viac. - to čo popisuješ - mierne sa to podobá na PP = panickú poruchu, nemôže to byť tvoj prípad? ak áno, najlepšie je to konzultovať so psychológom alebo sa pustiť do boja sama, čo je náročnejšie, ale všetko sa dá, keď sa chce. keď si šla do nemocnice, lebo si sa cítila hrozne - urobili ti aj nejaké vyšetrenia? v prvom rade treba vylúčiť, či v tom nie je nejaký zdravotný problém, napríklad hypertenzia = vysoký krvný tlak, problémy so srdcom a podobne. pokiaľ sa preukáže, že si zdravá, je to jasné, ide o psychiku.

kraaska

no dnes som bola u lekara a ten mi nameral tlak 130/80 a rano ked som vstala som ho mala 150/106...no a vecer sme volali pohotovost,bolo mi hrozne,myslela som si ze umrem,dali mi magnezium a nieco na tlak..fakt to bude asi smojou psychikou..

karioll

kraaska
to co pises sa vola syndrom bleleho plasta a je to spojene s navstevou lekara a nie s pohladom na tlakomer.preto si ma clovek merat tlak doma a vysledky su velmi dolezite pre lekara.ked sa bojis aj po tomto vysvetleni tlakomeru,je to na rieseni psychiatra.nic v zlom.

SiSA89

kraaska:Nuz ja neviem ci to musi byt len situacia ked ti meria tlak priamo lekar alebo aj ked ty si meras tlak sama.Moja mamina tento syndrom ma a ked je internista dal hotlera tak tlak aj tep sa jej zvysil vzdy ked si sla merat tlak aj doma pocas dna .Tak to urcili prave ako spominanu diagnozu.Skus ist k obvodakovi alebo internistovi nech ti predpise hotler a uvidis:)...a pred porodom si taketo problemy nemala?
inak gratulujem k babatku:)