Vyrážky na hlave vo vlasoch

Príspevok v téme: Vyrážky na hlave vo vlasoch
jhonýBA

Dobrý dén..prosím vás nema niekto skusenosti s týmto alebo nevedel bý mi dať nejaku radu ? mne sa hrozne robia vyrážký vo vlasoch na hlave...a neviem čím to je...gelujem si hlavu asi každý den aj vosk používám na vlasý...a fakt netuším čím to je...zmývám si hlavu každý den...ked sa nagelujem viac krát tak aj viac krát za den možé to býť tým?vopred dakujém

bee_1

Skus spoit nejaky dobry sampon naprilkad revalid s pouzivanim aj tabletiek :) cez stranku -odkaz odstránený- alebo
-odkaz odstránený- si vies uplatnit zlavu na tieto veci a mozes objednavat su tam velke zlavy niekedy az 20% dole z cleeho nakupu, oplati sa vo vacsom tam nakupovat ja len z tade objednavam

Michaela mishqqaa

Ahojte mám rovnaký problém ale od toho že pracujem a gumou ako brusicka.... Kožná mi predpísala antibiotiká AZITHROMYCIN SANDOZ a odporučila mi šampón ktorý nájdete len v lekárni stojí 11€ názov je STIEPROX a velminkk to pomohlo a pomáha pupaky sa hoja a postupne miznú

PJes

Tiež mám tento problém asi 40 rokov. Kedysi som mával vriedky na tvári a prsiach, posledných 10 rokov na temene hlavy. Teraz už nie, už som starý (65 r.) , ale v minulosti som dosť pil. patril som medzi tých ktorých volajú "kvartáloví alkoholici". Čiže raz za kvartál, (tak 3 -4 krát do roka) ale šnúra týždeň aj dva. No a počas tejto šnúry som skoro nejedol. Iba popíjal. Po skončení som samozrejme ešte týždeň - dva na jedlo nemohol ani pozrieť, No a za ten čas vriedky úplne zmizli. Ale keď som sa zotavil a vyhladovaný začal ládovať do seba všetko čo mi prišlo pod ruku za pár dní som bol zase samý vriedok. Tiež som bral nedávno širokospektrálne antibiotiká na zápal priedušiek a hlava sa mi úplne vyčistila. No po dobratí liekov je to tu zas. Osobne si myslím, že to bude mať niečo spoločná s nejakým skrytým zápalom v tráviacom trakte. Žiaľ doktori ma nepočúvajú. A tie ich mastičky a vodičky nepomáhajú.

-JA-

Ja mam tento problem dlhodobo, hadam uz 20 rokov a nič poriadne nepomáha. Jedine co 100perc pomahalo boli ATB. Napr Dalacin v TAB forme, hlavu som mal krasne cistu ale do mesiaca to bolo spat a v tazsej forme. Lekari riesia len dosledok, samponmi, kortikoidmi, ATB, antimykotikami. Dolezite je posilnovat imunitu - kolko krat to tu uz odznelo?
Je to vsetko velmi zlozite, sam vidim na lekaroch ktori maju rovnake problemy ze proste NEVEDIA ako !"to" liecit .
Pravdu povediac ja som to uz vzdal...

Juldo

Ahojte.

Jednoduchý a účinný recept na tento kožný problém:

Rozmiešajte jednu plnú polievkovú lyžicu jablčného octu v 1 dcl vody a vmasírujte túto zmes do pokožky hlavy a nechajte ju pôsobiť cca pol hodiny. Potom hlavu oplachnite vodou . Ocot vám očistí, dezinfikuje a zregeneruje pokožku hlavy. Zároveň zabezpečí vlasom pekný lesk. Pomôže vám aj pri vnútornom použití ak si polievkovú lyžicu octu rozmiešame s 2 dcl vody a ráno nalačno vypijete. Význam a využitie jablčného octu si vygooglite. Oplatí sa o ňom vedieť viac.

Matthew

Zdravím vás, príbeh pokračoval nasledovne: p. kožná lekárka mi predpísala roztok Dalacin T(antibiotikum). Po ňom mi vyrážky úplne zmizli, začal som používať šampón Mediket Ictamo, aby sa mi zase nevrátili. No stalo sa to, čo som presne nechcel - vyrážky sa vrátili, ajkeď nie v tak agresívnej forme ako predtým. Druhá pani lekárka mi predpísala namiešaný salicylový roztok, s ktorým si to mám potierať - celkom fajn to vysuší. Začal som používať šampón Alpecin Double Effect, ktorý obsahuje 2% kyselinu salicylovú + antibakteriálny octopirox. Ozvem sa zasa neskôr, ako liečba pokračuje.

Len pre info môj typ vlasov - normálne, bez lupín.

jankohraško

Každopádne sa nespoliehaj na diagnózy "odborníkov" na tejto stránke nevieš kto ti radí a môže a nemusí to tak byť (osobne si nemyslím, že to spôsobuje šampón ale tak dobre..), zájdi preto čím skôr ku svojej obvodnej lekárke popíš jej svoj problém (osobne by som si nechal spraviť krvné testy či je všetko ok) a ona ta pošle na vyšetrenie ku kožnému lekárovi a ten ti povie presnú diagnózu. Treba to ale riešiť kým sa ten zápal folikulu nerozšíri ďalej, určite navštív lekára, neodkladaj to kým to nemáš po celej hlave.

Kýčera

Mám taký pocit, že máte alergické reakcie na látky, kt. obsahujú vaše šampóny. Môže to spôsobovať alkohol, parabény : etyl/metyl,... vo vašom šampóne. Alebo vyskúšajte šampón bez alkoholu a parabénov. Ak máte aj iné problémy, potom treba zájsť na prick testy k dermatológovi.