Chladíte inzulín?

Príspevok v téme: Chladíte inzulín?
Radooo

Zdravím všetkých cukrovkárov.

Chcem sa opýtať či chladíte inzulín?
Lekár povedal, že 8 stupňov je potrebných pri dlhodobom skladovaní a že to v pohode stačí.
V rodine sú traja cukrovkári o to viac ma to zaujíma.
Ako to riešite na cestách?
Napr. autom?
Vyrieši už tento problém niekto?
Je niečo na uskladnenie takéhoto liečiva?
Vďaka za typy, ktoré mi pošlete, pomôžete aj ostatným.

Rado

Martin85

Pozdravujem, neviete prosím niekto poradiť malú chladničku na inzulín? nieco ako toto ale lacnejsie

-odkaz odstránený-

Dakujem

majer

inzulin by mal byt v chlade do 8C iba do doby ,kym sa neotvori ampulka....potom sa uz v letaciku pise,ze pero sa uz nesmie davat do chladnicky....je to vlastne stejne ako u pumpy,tiez sa pumpa na tele nechladi (skor naopak),iba sa inzulin vychasnuje (spotrebuje) a je jedno ci pacient je vo svedsku,alebo v spanielsku alebo nebodaj v afrike...ale asi v brazilii je dm1 tiez isto rozsireny.....
mne osobne robi iba starosti prevoz inzulinu z lekarne domov (cca 30km),vtedy sa celkom nahreje v autobuse v lete a potom sa zrejme schladenim na 8C moze trochu poskodit (ale kto to namera),vtedy by sa mi isto šiklo niejake to chladiace puzdro,ale ak uz je v pere je skoda to chladit,staci ho chranit pred priamim slnkom,tak ako pumpu

Radooo

to eng.

Súhlasím, ale len do istej miery. Ako asi vypadá taká autochladničk na stole, že? Iste, je praktickejšia.
Kto má záujem si zavolá a dostane u nich lepšiu cenu si myslím. Neobhajujem ich produkt, ale výrobky domácich majstrov som skúšal. Autoteplomer o ktorom hovoríš skončil v koši a nie jeden. Funguje keď sa mu chce a mať nabíjačku do auta, navi a ešte ďalšie dva káble...to nemusím :), nie som rádioamatér.
Ale vďaka za príspevok, je dobrý.

eng

To: Radooo

Pozri si napríklad -odkaz odstránený- . Tam sú cenovo výhodnejšie 12V a aj 12VDC/230V AC autochladničky od 40€ (1205Sk 6l) do 169.99€ (5121Sk 40l), kým ten Farmaceuticko Kozmetický Kufrík s objemom podľa označenia CC 3 L iba 3litre má cenu "iba" 135 € s DPH (4076 Sk) :-(

A ten display? Za cca 250Sk na skoro každej pumpe kúpiš digitálny teplomer ktorý meria vnútornú a vonkajšiu teplotu. V aute si ho nalepíš na palubovku a káblik so sondou na meranie vonkajšej teploty strčíš do vnútra autochladničky a máš online pod kontrolou teplotu vo vnútri auta a aj vo vnútri chladničky :-)

Ale to len tak naokraj, aby sme hovorili o konkrétnych veciach a cenách a nie o tom "... Ak chcete dajte si vyhľadať do googla ..." a pod.. :-)

Radooo

For majer

Nevzdávaj to, to by bolo príliš ľahké. :). Ide o to, že inzulín stráca vplyvom tepla svoj účinok-teda to aspoň tvrdia lekári.(načo by bol inak v chlade, že?) A prečo si nespríjemniť život aj takýmito drobnosťami. : )

For eng

Nemyslím si to isté. Veď prečo vec, ktorá mi de facto pomáha prežiť, si nezaslúži mať svoje miesto? A nie medzi zeleninou a jogurtmi. Okrem toho v chladničke sa dá to miesto využiť aj na iné veci, nemusím to tam zapĺňať ja. Súhlasím v tom, že na cesty, ale vedeli ste, že dodávajú aj auto adaptér? Áno, ten na 12 V a je v cene :). Pravdou je, že do tej malej dáš síce len malá ploskačku (okrem liekov a inzulínu), ale všimol si si aj tú veľkú? Je to fakt ako malá autochladnička. Najlepšie je, že teplotu čo máš vo vnútri vidíš vonku na displeji a sám si ju nastavíš čo autochladnička nemá..a keď...tak je riadne mastná. A čo sa univerzálnosti týka pokojne dáš do nej aj plechovky s pivom :).
Dnes som im volal, sú milí a ochotní. Kopu povysvetľovali, aj keď vraj majú teraz závodnú dovolenku a teda všetci sú preč. Čo ma ale potešilo najviac, že na taký telefonický kontakt mi ponúkli aj II. triedu, ktorá sa líši len tým že je trošku škrabnutá ale inak plne v záruke a samozrejme za poriadne lepšiu cenu. :) odporúčam

eng

To: majer

Osobne sa mi zdá úplne zbytočné kupovať nejakú "kozmetickú chladničku" len pre uchovávanie inzulínov doma. Na cesty v pohode stačí 12V autochladnička na potraviny, kde okrem inzulínu dáš aj nejakú stravu a predovšetkým nápoje (tie do kozmetickej nedáš (iba ak malú ploskačku...)) A keď máš k nej aj adaptér ~220V/=12V s autozásuvkou, tak autochladničku môžeš mať aj na horskej chate úplne v pohode (pokiaľ tam je ~220V...).

Osobne uchovávam inzulíny doma v najspodnejšom šuflíku normálnej chladničky, ktorý som vyhradil len na lieky a kozmetiku (takže je to aj "kozmetická chladnička" ale niekde s ňou ísť to by už asi bol problém ... :-))

Na normálne nosenie pier s inzulínom mám ich v malom preračníku pre 2 perá a zatiaľ som nejaké špeci chaldenie pre ne nepotreboval, ani počas dvojtýždňového pobytu v subtrópoch... Možno niekde v trópoch by sa aj zišli, ale u nás ???

majer

ja to nemam,ani ziadne podobne chladiace puzdierka,tak sa zda ze prezijem aj bez docastneho chladenia pier či pumpy po vyletoch...prezili bez toho aj ini,tak i ja sa k nim teda pridam xixi....uz som akosi zahodil flintu do zita...ale nie ze ma budete nasledovat :))