Pri dlhodobom skladovaní (po odnesení domov z lekárne) ulož inzulíny do chladničky čo najďalej od výparníka (väčšinou na najspodnejšiu policu, alebo do najspodnejšieho šuflíka). POZOR!!! Inzulín nesmie zamrznúť!!!
Po vybratí inzulínu a jeho vložení napr. do pera ho už nie je potrebné mať v chladničke... Pri vysokých letných teplotách je možné použiť chladiace púzdro - napríklad FRIO (viď. nižšie), alebo cestovnú, resp. kozmetickú chladničku.
Aj v horúcom lete mi v pohode vydržal v pohode v perách uložený v ruksaku na bicykli tak, aby bol čo najďalej od jeho okrajov... A to aj na týždňovej túre bolo bez problémov... :-)
========= Ešte k tým púzdram FRIO ======
Na firemnej stránke firmy FRIO UK, Ltd. (www.friouk.com )som našiel ako českého distribútora uvedenú firmu Elekta - link: www.elekta.cz (tento link je funkčný a sú na ňom aj ceny jednotlivých púzdier :-) ). Na stránke som síce nenašiel zmienku o dodávke do SR, ale dobierkou by to nemal byť až taký problém (a keby sa našlo viacej záujemcov, tak by sa dalo ušetriť na poštovnom...)