ahojte... tak som si povedala ze by som aj ja konecne mohla jest zdravo, zdravsie.... mozno by som sa zbavila aj tych hnusnych vyrazok :)
len problem bol pri pohlade do nasej chladnicky, vlastne nic zdrave v nej dokopy ani nebolo :D takze ani neviem kde mam zacat...
ci by ste nieco neporadili mne ale aj ostatnym ktori by mali zaujem, ze ako nahradzate tie klasicke potraviny.
Take, ze ovocie zelenina, ved jasne , to je klasika... to snad netreba pripominat... ale neda sa cely den zit len z toho
daakujem za kazdu radu
a inak, ziadne diéty prosim :)
Zdrave stravovanie..ako zacat?
A na povzbudenie ti este napisem, ze odkedy jem zdravo (teda u mna aj bez masa, ale aj maso je zdrave, ked je vhodne upravene, samozrejme:) vycistila sa mi tvar, uz ju mam uplne dokonalu, a to si ju umyvam len rano a vecer olivovym mydlom:)
Takže ako prvé by som ti radila zájsť do niakej pekárne a kúpiť si čerstvé celozrnné pečivo, posipané rôznymi semiačkami.... ja napríklad milujem také malé mäkké celozrnné žemličky posipané hociakými semiačkami.... mňam :) a tá sa to jesť aj samo a je to zdravé :) Alebo do toho milujem maslo a lístok šalátiku ..... hneď som dostala chuť. Zelenina mi vôbec nechutí, ale jem ju takto :) Keď sa chcem poriadne najesť, väčšinou keĎ osm celý deň v pohybe a nemám čas na normálny obed, spravím si veľkú žemlu, do toho syr, šalátik, kapusta, paradajka, paprika nakrájaná na pásiky, a všetko zaliať bielim jogurtom.... to je zdravá náhrada dressingu.... je to skutočné dobré.... samozrejme, môžeš pridať aj niaku dietnú šunku, ale ja mäso nejem :))
Kedže som vegetarianka, tak v podstate žijem na zelenine, aj ked mi nechuti, ale mam vela receptou ako ju premenit na nieco chutne:) Napriklad milujem syrovo karfiolovy nakyp :) Výborný je aj vyprážaný zelér (samozrejme, na oleji) :)) A mnoho iných vecí, ale moje najoblubenejšie sú klasické cestoviny s dusene na cibulkes paprikou, cuketou a inym :):):)