ahojte... tak som si povedala ze by som aj ja konecne mohla jest zdravo, zdravsie.... mozno by som sa zbavila aj tych hnusnych vyrazok :)
len problem bol pri pohlade do nasej chladnicky, vlastne nic zdrave v nej dokopy ani nebolo :D takze ani neviem kde mam zacat...
ci by ste nieco neporadili mne ale aj ostatnym ktori by mali zaujem, ze ako nahradzate tie klasicke potraviny.
Take, ze ovocie zelenina, ved jasne , to je klasika... to snad netreba pripominat... ale neda sa cely den zit len z toho
daakujem za kazdu radu
a inak, ziadne diéty prosim :)
Zdrave stravovanie..ako zacat?
sade...tak ak sa ti chce tak popis recept...:) a kludne aj ine ak ti napadnu:) budem len rada... mna uz domaca strava nejak omrzela, dokola to iste
ano jasne...mlieko ani nic mliecne ja nerada... ani mi to nechuti a ani to podla mna nie je moc zdrave
ale napriklad presne -- co s tym pecivom, ved co namiesto neho? :D na jogurtoch nevydrzim, ani ich nechcem...
ale take celozrnne pecivo by nemuselo byt zle, vsak?
no a potom dalsia vec- masla a oleje, nahradzate niecim inym? tymi panenskymi asi
no to by ma asi mamina prerazila keby som jej chcela komplet pomenit veci v chladnicke, povedala by ze jest sa musi to co je navarene a ak nikto iny v rodine nema s nicim problemy tak ani ja ich s jedlom nemusim mat :D
No ja by som to pečivo velmi neodporučala, ked chceš zdravo jesť, aj ked sama viem, že niekedy je ťažké odolať, navyše, ked každé ráno robim mangelovi raňajky :P
Na raňajky je podla mňa super si dať jogurt (ale kvalitný 7-9%)s pomletými ľanovými semienkami, tie su fantastické, lebo čistia bruško :) Btw s takýmito raňajkami ja vydržim dlhšie ako s pečivom.
Treba vysadiť nezdrave veci, hlavne mlieko, tavene syry, sladke vody, soju nejesť, samozrejme sladkosti a tie nezdrave vypražane veci. Zelenina je velmi pozotivna :-)
Treba vsetko, ale s mierou.
Vela ovocia a ak niekto nema rad zeleninku, da sa nakrajat na tenucko, tak ze je potom chutna. Nejest stale to iste, ale striedat ovocie a zeleninu. Bio-jogurty, alebo bio napoje so zivou kulturou. Pecivo sa da aj piect, existuju chlebopiecky. Maso - kuracie, morcacie,hovadzie. Sporadicky bravcovinka. Oleje najlepsie do salatov, ale za studena. Miesto zakuskov nejake ovocie. Ale obcas si treba dat aj zakusok, sladke, cokoladu.
Zalezi vsetko, co tym chce clovek dosiahnut...