..má niekto prosím skúsenosť s týmto problémom? Zrejme ním trpí moja matka. Všetkých naokolo terorizuje svojou potrebou mať domácnosť takmer sterilnú. Kávu ešte nemám ani dopitú, už mi pomaly trhá šálku od úst, aby ju mohla poumývať. Príde domov z práce unavená a miesto toho, aby si šla ľahnúť alebo oddýchnuť, len zametá, umýva, ukladá odkladá...tiež má potrebu neustále sa miešať do záležitostí svojich detí, napriek tomu, že máme pomaly 40ku na krku. Nakoľko žijeme dosť blízko pri sebe, kontakt s ňou nie je možné nejako obmedziť. Keď sa nám to nejako podarí, zvyčajne vymyslí niečo, aby sústredila pozornosť zase na seba alebo na otca, aby sme náhodou nezabudli, že existujú(podotýkam, že nikdy sme na to nezabúdali). A to má necelých 55 rokov. Poradí mi niekto, ako riešiť tento problém?
Chorobné upratovanie
Neuraz sa,ale mala by vyhľadať odbornú pomoc,lebo poriadok je super,ale ak tým terorizuje celú rodinu a vlastne tým škodí aj sebe,...lebo by mohla využiť oveľa vhodnejšie svoj voľný čas...,dá sa to v pohode liečiť...no problém je v tom,že musí ona chcieť!!!