Na ranajky jedavam ovsene vlocky s ovocim a jogurtom,rodicia mi vykrikuju,ze sa riadne nenajem chleba rozkov a podobne,ze mi chyba rama a sunka a salama a pod..a ze raz uvidim a ochoriem z toho "nejedla".....
vraj z toho raz ochoriem ?!
JAGI
ovsene vlocky maju PLEVY-OTRUBY a tie zabranuju vstrebavaniu VAPNIKA DO TELA...
to mi vravela aj moja mamka, ale odkedy spoznala 90-dnovku (tu dietu) a vie, ze tam vsetko papam, tak nic mi nehovori.
straca... oprava
Chapem ze sa treba stravovat pestro ale stale nechapem tu vec s vapnikom a ako je mozne ze pri tepelnej uprave sa toto negativum strava? Ja si na ranajky robim ovsenu kasu, ovos rozvarim vo vode, pridam orechy, zalejem jogurtom.
každí nech je to čo mu chutí a robí dobre.Nemyslím že by si z vločiek ochorela ale trochu zmeny nezaškodí.Nejaký ochutený tvaroch,celozrnné rožky,pomazánky nemusíš tlačiť práve salámu ale trochu to obohať,lebo ti to časom pôjde "krkom"
Tyka sa to, ak je to dlhodobo, ci vo vacsom mnozstve dlhodobo. Tepelnou upravou sa toto negativum straca.
Vsetko treba s mierou. Aj vela vody vyplavuje z tela ziviny - i ked je potrebne. Treba to len vyrovnavat niecim. Neni dobre monokulturne sa stravovat. V dalsich obilovinach ako jacmen, alebo raz, su tiez velmi dobre ziviny, takze nevidim dovod, ostavat iba pri jednom...
Adam Krt s prepacenim to co je za kravinu ze ovos odburava z tela vapnik? Skor ho dodava telu, nie??
Jogurt je dobry, pokial je cerstvy so zivymi kulturami a nie tie dlhotrvajuce...
Ovsenne vlocky su zdrave, ale z ovsa sa zase odburava z tela vapnik. Mozes ich striedat - dostat kupit taktiez dobre aj razne, ci jacmenne vlocky.
Rozky - biela muka, nepatria medzi najzdravisie. Tak isto v salamach je vela tukov a soli, emulgatorov, farbiv atd. Rodicia to sice myslia dobre, ale nevybrali si dobry priklad pre jedlo...
ja jem 10 rokov na ranajky 50 g vlociek a biele danone a nemam najmensi problem
...urcite neochories,len treba stravu striedat a nie stale jest to iste...