Unava, slabost, divné stavy

Príspevok v téme: Unava, slabost, divné stavy
Susina

Tuto dilemu uz riesim nejakych 5 rokov v roznej intenzite, u lekára kopec vysetreni nic neukazali, akurat mam nizsi tlak. Velmi sa musim premahat aby som normalne mohla fungovat. Spím cca 7-8 hodin a budim sa uplne ztrieskana, ako keby som spala tak 2 hodiny, boli ma hlava tak ako z unavy, ked pocujem silnejsi zvuk ozýva sa mi to v hlave a je mi to nepríjemné tiez ako pri unave, som na materskej dovolenke a vacsinou si musim pospat poobede s malym tiez inak by som asi odpadla od unavy, catso pride na mna taka slabost spojena so spavostou a derealizacia, ze mam pocit, ze zaspim do omdletia doslova, uz neviem co mam robit :( jeden cas som brala aj antidepresiva, vraj to mam zo psychiky, ale mne sa to nejako nepacia tie stavy, takisto mam pocit, ze s ami zle dýcha po jedle, busi mi srdce, neviem s anadýchnut, ultrazvuk brusnej dutiny je bez nalezu.

renca52

pre Laluska

ahoj, napis mi do mailu, poradim ti na to prirodny pripravok, nie je to drahe a vyborne to pomaha, ja sama to pouzivam a prave pri tazkom zaludku to zaberie do pol hodinky...

mata77

reagujem čo napisala susina.
problémi s unavou možu sposobovať obyčajné veci ako životosprava. skuste jesť podla zasat zdraveho stravovania, na internete najdete rozne rady ale tie čo sa riadia stravovacim trojuholnikom a jedenim 5x denne čo obsahuje vela ovocia a zeleniny vam doda viac energie vynechať sladkosti a nahradzať zdravou vyživou.
dalším doležitým faktorom unavy može byť zle fungovanie šťítnej žľazy.
dalej to može byť sposobene výrusmi a infekčnými chorobami ako mononukleoza
treba chodiť po doktoroch ak sa chcete citiť lepšie tak musite podstupiť vyšetrenia, niektorý lekary odbyju človeka, že im nič nie je ale treba
chodiť a otravovať a hľadať plnohodnotny život

RNG

Kvasenie a hnitie v zaludku moze nastat len pri NEDOSTATKU zaludocnych kyselin. Zaludocne kyseliny totiz potlacia c zaludku vsetky kvasne a ine bakterie a ine mikroby, takze pri dostastku zaludocnych kyselin je aj uzaver medzi zaludkom a pazerakom silne uzavrety, aj sa netvoria ziadne plyny a peny v zaludku. Tj ZIADNY REFLUX.
Uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa uzatvara na signal kyselin, tj malokysly zaludok neuzatvori uzaver dostatocne pevne.

jajkafr

laluska
podľa toho čo píšeš môže ísť o gastroezofageálny reflux... mávaš problémy podobného rázu aj cez deň? alebo mávaš pocit pálenia záhy, prípadne to, že sa ti cez deň odgrgne a v ústach máš stravu zo žalúdka?
ak ti takto ako popisuješ bude v noci skús si dať anacid ten zneutralizuje žalúdočný obsah a malo by ti byť lepšie a skús spať s podloženou hlavou odporúča sa aspoň 25-40°uhol.... aspoň 2 hodiny pred spaním sa snaž nič nejesť a piť maximálne len čistú vodu... Prípadne si môžeš kúpiť v lekárni Pantoloc control alebo Nolpazu to sú lieky na liečbu refluxu a dajú sa kúpiť aj bez predpisu, daj si jednu tabletku večer pred spaním ak ti to zaberie tak s najväčšou pravdepodobnosťou ide o reflux ak zájdeš k lekárke tá ti predpíše na to lieky a keď ich budeš brať upravíš stravu časom sa to môže upraviť... Držím palčeky

Susina

laluska - grga v noci? tak to neviem :( skus si dat pred spanim pankreolan, sama so sebou si neviem rady, ale mne sa v noci negrga a najlepsie psim nad ranom

jonny - no to asi nebude, opakovane mi robili krvne testy, vzdy je to v norme, take stavy som mala aj pri vysokom hemoglobine, takze nevieeeem

laluska

poradte mi niekto co mam robit uz asi pol roka mavam take stavy ze v noci sa zobudim a je mi prpiserne zle neda sa mi dychat hnusne sa mi odgrgava uplne od zaludka mi ide vzduch pomaly hore, kruti sa mi hlava nenormalne je mi zima,,,busi mi srdce je mi celkovo zle na zaludok,,,:( nevjem co mam robit,,,ptm nezaspim do nejakej tretej stvrtej proste nemozem si ani lahnut a popritom som starsne unavena ze by som zaspala ale nezaspim lebo ma to prebudi je to hrozny pocit co to moze byt:(
poradte mi njekto prosim

JonnyR

Susina, tak isto. Bud mas mozgovu tetaniu, co nie je obycajne ochorenie alebo dokonca aj nejaky druh chudokrvnosti. Totiz nedokrvenie a nedokyslicenie niektorych casti mozgu moze sposobovat rozne priznaky, napr. aj take ako opisujes. No a po case sa moze objavit skutocne psychicke ochorenie, ktore sa lieci aj niekolko rokov. Takze bez srandy, utekaj na vysetrenie.

barborka987

Ako píše zdravie14 - chronická únava môže mať viacero príčin. Čo sa týka posilnenia imunity doporučujem používať prípravok Hippokratin, ten dodá telu všetky potrebné stopové a ultrastopové prvky, ktoré telo potrebuje pre správne fungovanie, a to v ideálnom pomere.