nemôžem spávať, až o 2 - 3 ráno zaspím, nechcem však lieky na spanie, bol som aj u psychyitra, ale ten mi po 3 minútach predpísal lieky na depresiau a na spanie, ani sa na mňa nepozrel, ja lieky brať nechcem, majú vedľajšie účinky a nemyslím si, že mám depresiu ako dôsledok nespavosti.
nespavosť
skús akupunktúru-malo by to ísť
mne pomaha cbd kupujem od vitariana 30% tiez som nemohla zaspat, davam si to pod jazyk
opravím sa chmelové šištice
hmmmm, som si teraz všimla, že to téma spred roka (((-:O nevadí, snáď to niekomu pomôže (:
myslím chmelové stice alebo ako sa to volá skus najst v google..neviem ci to dostanes tu rastlinku v lekarni alebo kde..cítala som z babkinej lekárne ak nemozes zaspat..
a ešte ma napadlo, moc sa neprejedať pred spaním, vynechať ťažké jedlá a nenosiť si do postele prácu, papiere, učenie.... mať v miestosti ticho,... ale tak to už každému inak vyhovuje, niekto nad učením napr. v posteli zaspáva a takisto mu pritom hrá radio alebo oblubená hudba, všakže (; a cez deň nechodiť spavať.
A proti nespavosti sa u mnohých osvedčil harmančekový čaj
no, tak ked vylučuješ psychiku (depresie) ako príčinu tohto stavu, tak sa skús vyhýbať alkoholu, káve a iným kofeinovým nápojom (ak sa ťa to tyka), večer si zacvičiť alebo vybrať sa na prechadzku, ale neodporuča sa bezprostredne pred spaním(to cvičenie), skús si líhať a vstávať v ten istý čas (pravidelne), pred spaním si riadne vyvetraj v izbe, a nemala by si mať v spalni ani väčšie množstvo kvetov, a nemala by si pred spaním ani papať čokoladu či fajčiť cigarety, kedže to ma stimulujuce učinky.... no a ešte ma napadlo, ak máš v izbe tikajúce hodiny, tak tie vedia tiež riadne rušiť,... takisto zabera teplý kupeľ ktorý vyvoláva pocit unavy a vraj i sexuálna aktivita pôsobi pozitívne na spánok,...
ozaj a ešte ľahnúť by sa malo do postele len vtedy, keď sa pocíti ospalosť. Hovorí sa, že ak nezaspíme do 15 - 30 minút, tak treba vstať a robiť niečo príjemné ale monotónne, čo nás unaví (: Ak sa nam už začne driemať, treba šup šup ľahnuť do postele. No ak sa aj napriek tomu nepodarí zaspať, zasa treba vstať a a robiť to čo predtým, až kým už fakt potom natvrdo nelahneme do do postele a skutočne nezaspíme. ALE ráno sa musí vstať v rovnakom čase ako obvykle. Je dosť možné, že človek sa potom citi aj tak par dni ako dobity, kedže sa moc nevyspí, lebo vstava rano v rovnaku hodinu ale časom si na to organizmus zvykne a večer sa skôr zaspí (:
tak treba vyskúšať, stále tvrdím, že za skúšku človek nič nedá a stále to je lepšie ako dopovať sa liekmi (;
no a na dobrý spánok si môžeš pripiť teplým mliekom s medom, alebo s kakaom (:
mala som podobný problém, vyriešila som to tak ako ti poradili ludia podomnou, večer chodím behať, dám si zeleninový tanier na večeru, teplý čaj a spím ako batola:)
Pomáhajú masáźe lavovými kameńmi. Liećia nespavosť.Kontakt www.energiazdravia.sk
podla mna mas prekysleny organizmus zo zleho stravovania (zivoc. potrava), skus jest co najzdravsie, ked ine nie aspon veceraj len ovocie, vela kolko vladzes