Alergia na farbu (na vlasy)

Vanesska555

Ahojte pripájam sa k diskusii ...U niektorých môže spôsobiť alergickú reakciu aj šampón dokonca aj hena.Vždy si spravte alergický test pred farbením,ktorý je napísaný podrobne na obale.Tiež mám alergiu na farbu na vlasy ale bohužiaľ ešte mi nezistili konkrétne na ktorú zložku.Značka Schwarzkopf ,Palette sú veľmi agresívne.Včera som vyskúšala Palette Color Shampoo bez amoniaku s argónovým olejom a hneď som sa vyhodila na ruke.je to šampón na 24 umytí.Jediné čo mi nespôsobuje alergickú reakciu je melír.

ewiku0207

ahojte chcem sa tiež podeliť o skusenosť síce zlú . som kaderníčka 4 roky používame profesionálne farby , v živote s ami žiadna zákaznička nesťažovala na príznaky alergie , ale predsa sa jedna našla čo mi tvrdí že má pluzgiere a horučku dokonca... som šokovana lebo nikdy s ami nikto nasťažoval, farbu som jej miešala s 1,9percentným peroxidom tak vlastne farba sa zmenila n ašampon farebný a neviem si to proste vysvetliť , možete mi prosím vas pomocť a odporučiť čo by som tej zákazničke mohla poradiť čo s tým ? určite kožného a dalej neviem čo....

michaelaaaaa

ahojte, mam neskutocnu alergiu na farbu na vlasy a aj hennu vyskusala som vsekto mozne no marne...naposledy som bola pred silvestrom na pohotovosti na injekcie pretoze sa mi naliali kruhy pod ocami vodou,celo tiez , usi a polku tvare som mala spuchnutu aj hlavy no otras...takze si vlasy len melirujem peroxidom a tam nieje ziadna reakcia, kedze to nejd eod pokozky hlavy. Ale teraz by som chcela skusit ombre od loreal len neviem ci prechadza farba od koncekov az do korienkov vlasu.Neviem ci to mam risknut...nemate s tym niekto skusenosti ? lebo s peroxidom si ombre nechcem robi nakolko to dost nici a vysusuje vlasy.

Monix

Eva 1964

Aj po sampone mozes dostat alergiu pokial si alergicka na PPD,
bo hlavny rozdiel medzi farbou a samponom je len v tom, ze sampon je vymyvatelny, ale moze obsahovat tie zlozky, na ktore si alergicka.

Synonyma a obchodne nazvy pre PPD:
PFD,
Parefeylendiamin,
PPD,
1,4-Benzenediamine, p-di-aminobenzen,
Ursol D,
Orsin,
Rodol D,
p-aminoaniline
1,4-Phenylenediamine

si pozri na obale, ci tam nie je niektory z tych nazvov a ked nie tak by to mohlo byt ok.

Monix

Ahoj alic,

ja som si tiez davala tetovat obocie ale ziadnu alergicku reakciu som nedostala... Co som bola prekvapena ale spokojna :)

Na druhej strane som si dala farbit mihalnice a tak mi opuchli oci, ze som si musela kupit najvacie okuliare ktore som videla, ze predavaju a hor sa na alergologiu, tam na nastastie napichali neajymi vecami a do 10 dni to preslo:) vyzera som fakt strasne aj sa ma moja obvodna doktora zlakla :)

Uz v zivote si nepojdem farbit mihalnice..ale co sa tetovania tyka, to urcite pojdem este praktikovat, bo mi z toho nic nebolo :)

Luciess

Takze sa s vami podelim aj ja o moju skusenost s farbou na vlasy.Moja prirodzena farba vlasov je taky spinavy blond.Najprv som si zacala farbit vlasy na blond,co som si farbila asi dva roky, potom som drasticky presla na ciernu ale chvala Bohu sa nic nestalo.Na cierno som si vlasy farbila asi rok a pol, no potom, v lete tyzden po farbeni vlasov a svrbelo cele telo, nemohla som ani normalne lezat, lebo som sa isla z toho zblaznit.Pokozka hlavy ma teda svrbela extremne, este aj dlane a chodidla.Nevedela som, co robit.Odrazu mi zacalo postupne opuchat celo, na dalsi den nos, lica, oci... Doktor ma az po 3dnoch poslal do Nemocnice, kde boli vsetci zhrozeni a davali mi infuzie. Pytali sa ma, ci este mozem dychat,lebo som vyzerala katastrofalne.Povedali mi, ze keby som dosla mozno o par minut neskorsie, by mi mohli opuchnut dychacie cesty. V nemocnici som bola 2 alebo 3 dni a pustili ma domov. Opuch zmizol uplne. Od tejto udalosti uz presiel rok a ja som si od vtedy vobec vlasy nefarbila, aj ked rozmyslam nad nejakou biofarbou (napr. Henna). Teraz mam asi 10cm vyrastene svoje vlasy, zvysok cierny a nemozem s tym nic spravit. A co sa tyka tetovania? Do tetovania sa pridava ta ista latka, co davaju do farieb na vlasy (parafenilendiamin), aby bolo cernesie. Alergiu moze vyvolavat tato latka. No paradoxom je to, ze som si asi mesiac pred opuchom dala robit tetovanie. Tetovanie mam doteraz bezproblemove.

alic

ahojte,tiez sa kvam pridavam mavam alergicke reakcie na farby na vlasy,poslednu dobu je to lepsie,ale tera mam ist sa tetovat a neviem ci bude mat nieco spolocne aj stymto,neviete ci mi to moze neako ublizit budem vdacna za radu

mejsy

ahojte..chcem sa s vami podelit tiez o "moju" alergiu...farbila som si roky vlasy tmavohnedou, ciernou farbou..ziadne reakcie a to som pouzivala viac znaciek farby...az raz, minuly rok...reakcia, cervena, podrazdena pokozka, pluzgiere...ale co bolo najhorsie zo vsetkeho, zacali mi asi po mesiaci vypadavat vlasy..cele leto som lietala po lekaroch, vysetreniach, na hlave uz len satku som nosila, dokonca som uz bola na tom tak, ze som navstivila parochnove studio...po 6mesiacoch sa mi pokozka ukludnila a vlasy prestali padat a zacali rast nove...bola som stastna, lebo si iste viete predstavit, co je to byt bez vlasov...a tak som asi po 3 mesiacoch skusila moje vyrastene a znacne riedke vlasy zafarbit...no a skoncila som tak, ze zase pluzgiere a vlasy padaju ako pred tym...ked si prejdem po vlasoch, minimalne 10 mi zostane v dlani...som zase zufala...ale verim, ze to prejde a vlasy mi zacnu znovu rast...a uz nikdy, nikdy ziadnu farbu na vlasy nedam...

Eva 1964

ahoj poradte mi prosim ci mozem dostat aleriu po palette shampone ..lebo po trvacnych farbach ma stipe hlava a busi mi srdce

Monix

Zuzi ak si alergicka teda na PPD, tak Sanotint tusim tiez obsahoval tuto zlozku ked som sa na to pozerala v lekarni,
ako oni to mozu dat ako ze je to dobre pre alergikov , ale ludia su na kadeco alergicky, takze vo svojej podstate to moze byt pravda..
ja uz si nefarbim na cierno...teraz sa snazim na hnedo teda vlastne na moju farbu vlasov aby som si ich nemusela farbit casto...
i tak je to vzdy kombinacia liekov (vodicky) od koznej a farby na vlasy, vzdy si dam ditiaden alebo nieco proti svrbeniu po farbeni, plus vodicku ktoru si nanasam do vlasov a potom pohoda, reakcia nevypukne ale za chvilku sa ukludni :)
kolko moje skusenosti...
uz mam alergiu na PPD 6 rokov, a zatial sa mi nepodarilo najst farbu kde by som ju nedostala, i ked naposledy som skussala od Syossu a dopadlo to zatial najlepsie :)
i ked to je iba Syoss :)