čaute. spravila som strašnu kravinu..podviedla som svojho priatela. dva krat.. triezva, nemôžem sa na nič vyhovoriť... Bolo to v čase, ked sme mali krízu a myslela som si, že už sa rozídeme. Tá kríza netrvala dva týždne alebo mesiac..ale asi 3 mesiace a už som tomu nedávala nádej..Je pravda, že ten sex mi pomohol k tomu, že som zistila, čo chcem a že priatela milujem nadovšetko na svete a nevedela by som existovať pri nikom inom. Povedala som si, všetko zlé je na niečo dobré a aspon už viem, čo chcem a už nikdy nebudem pochybovať. Ale teraz na mna dolahlo svedomie...Ubýja ma to,plačem každú chvílu, kedy nie je so mnou. Nepovedala som mu to. Neviem mu zlomiť to jeho krásne srdiečko a bojím sa, že by mi to nikdy neodpustil. Viem, sa chyby sa pyká a ja si to teraz budem vyčítať do konca života. Chcem len vedieť, čo by ste robili vy..či by ste vyšli s pravdou na javo, alebo to radšej nechali tak..čo bolo bolo, viem čo chcem a bodka. Tieto názory mi medzi sebou strašne kolíšu, neviem sa s tým zmieriť. Nič také som predtým neurobila, to som snad nebola v tej chvíli ani ja ! S priatelom plánujeme spoločnú budúcnosť a neviem, či to nebude odo mna svinstvo, ked mu to nepoviem, ale ja sa strašne bojím, ako zareaguje, už mi nebude nikdy veriť...poradte mi, čo mam robit, aby ma to uplne psychicky nezničilo :(
podvod...
ak si rozhodnutá ostať so svojím priateľom, tak mu to nehovor. Vieš, ono je to strašne jednoduché, povedať pravdu a uľaviť svojmu svedomiu, ale tým prenesieš svoju vinu na toho druhého. tebe bude lepšie, lebo si sa vyspovedala, ale tvoj priateľ si tú bolesť ponesie. Nerob to. vezmi si z toho ponaučenie a ber svoje výčitky ako trest za neveru.
Zronena dusa,
preco sa trapis, ved sama pises, ze:
1. ste mali pauzu
2. ti to pomohlo zorientovat sa v pocitoch
A priatela o tom informovat nemusis, naco mu je tato informacia?? Bud rada, ze vdaka tejto skusenosti vies, ze on je pre teba s najvacsou pravdeposobnostou ten pravy. Neurobila si nic zle, nemas sa za co hanbit, nikto okrem teba netrpi, tak s tym prestan, lebo dobrovolne tiranie ta raz zlomi a zblaznis, no ty to dokazes.
to je teda, ťažká otázka. Skús si to pozrieť opačne, keby na Tvojom mieste stál Tvoj priateľ. Chcela by si, aby Ti to povedal? Každý v živote spraví niečo čo mu je nesmierne ľúto a chce svoj žiaľ rozdeliť a tým svoj zmierniť. Ale takto budete trpieť obaja a viac. Ty budeš potom ľutovať, načo si to hovorila, lebo po rokoch Ti príde táto príhoda už nie tak vážne. Dôležité je čo je pred Vami a nie to čo je za Vami. Zatvor si svoje tajomstvo niekde do srdiečka a tam zapadne prachom, uvidíš. DO niečoho čo vzniklo či pokračuje netreba vnášať minulosť. Minulosť sa totiž nedá napraviť, dá sa z nej len poučiť ale ešte sa dá aj zneužiť. Nechávam Tvoje rozhodnutie na Tebe, ale moje životné skúsenosti hovoria, že nevedieť je v mnohých prípadoch lepšie...to nie je je klamanie, len mlčanie
nepovies mu to,bude ta to tazit cely zivot.povies,mas po frajerovi
ak ho nechces stratit, nehovor mu to. nebud sebec. keby si mu to povedala, ulavilo by sa tvojmu svedomiu, ale jeho by to neuveritelne bolelo, a aj ak by s tebou ostal uz by to nikdy nebolo ako pred tym a VZDY by sa trapil pochybnostami, kde si, s kym si, ci ho prave nepodvadzas, aj keby ti odpustil nikdy by na to nezabudol a uz by ti neveril. tak radsej si to vyzer sama, koniec koncov, je to tvoja chyba, a netahaj ho do toho len kvoli tomu ze ty sa citis kvoli tomu zle. v zaujme vas oboch na to co najrychlejsie zabudni, povedz si, co sa stalo stalo sa a uz sa to nikdy nestane, a pohni sa dalej.
ja by som to priatelovi nehovorila,ved predsa zijes aj ten sexualny zivot nie?a je to este priatel nie manzel ,kebyze manzel tak by som mu to urcite povedala...neje to bezne sa vyspat s inym,a vlastne kto to bol kamarat alebo ...?zase,chapem ta podla mna si az take strasne nieco nespravila ked si na to mala chut ,kto vie ci by si z toho nebola nervozna,ze ti to chyba a este by si dokazila vztah s likkymi kvoli depkam...cize moj nazor je taky,nehovor mu nic,a davaj pozor neze sa prerieknes !a vyplac sa niekde,zasportuj si nech si yslienkami inde nech to z teba vyjde ta myslienka,a poedz si ze iba si si naplnila nedostatok ktory ti chybal ...niekto je z takych nedostatko mimo ...drz sa:-)
Tak to mas pravdu, ze uz ti napadaju same hluposti. Len mu to nehovor za ziadnu cenu. Poviem ti to z muzskej strany-Keby to mne povedala priatelka, tak ju v tom okamihu necham aj keby som ju nekonecne lubil. Ale su ludia a ludia, mozno tvoj by zareagoval inac, ale radsej sa nepokusaj o to, aby si zistila, akoby zareagoval. Najdi si nejaku aktivitu, pri ktorej na to nebudes mysliet, napriklad nejaky rekreacny sport (korcule, beh, bike, posilka). Nenechavaj si ani chvilu z dna na to, aby si sa nudila, pretoze potom zacnes na to intenzivnejsie mysliet. Stale nieco rob.
Neviem, či by mi to neodpustil. Bojím sa toho, že nie. Je mi strašne nanič. Je to asi dva mesiace, čo sa to stalo a teda ešte dosť čerstvé. Najhoršie je sa tváriť, že sa nič nestalo..Najradšej by som si dala vymazať pamäť, alebo mala nejakú búračku, kde by som mala amneziu aspon pol roka dozadu..Ale ja viem, že raz budem mať slabú chvílu a že mu to proste poviem. Nevydržím mu neklamať, nedokážem to. Môžno nie teraz, možno neskôr. Možno sa vám to bude zdať choré, ale asi by som bola najradšej, keby prišiel za mnou a povedali mi, že ma podviedol a nikdy to nespraví, že to nič neznamenalo a miluje len mna a boli by sme si kvit....Ja už uvažujem nad uplnymi hovadinami...
No casom sa to urcite trochu utlmi, to ano. Viem si predstavit ako sa asi neprijemne citis, ale treba to len preckat. S odstupom si sama uvedomis ze bolo lepsie mlcat. Teraz v navale emocii moc ten nadhlad nemas :)
nepodviedla som svojho priatela ani raz.len hovorim o vycitkach vseobecne. a ak je pravda vsetko, co pises, tak sa len drz, poucila si sa, musis sa prekonat, vydrzat, ak si teda myslis, ze by ti to neodpustil.