Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá

Príspevok v téme: Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
kristina64

Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.

ladida

my mame s priatelom peniaze spolu.on pochopitelne zaraba viac,ale neriesi to.snazime sa rovnako,sme obaja par rokov po vyske,akurat musim uznat ,ze ako baba sa mi zda,ze to mam trochu tazsie:/nie je ten typ,co by mi sam od seba nosil domov kytice a sperky,ale ak nieco chcem,nikdy nehundre.ked citam o tom lakomcovi,co zozere celu pizzu len zato,ze ju neplati,tak mi je zle...nakopat do g...,otocit sa na podpatku a zmiznut.sebec sa nezmeni.

magda 36

AdamKrt,
skus sa svojej priatelky spytat, ze ci by zaplatila polovicu, keby ste nemali inu moznost nez hodinovy hotel (pozicany byt za nejaky peniaz). A skus sa popytat aj na nazor inych zien okolo seba - ci by sa podielali polovicou.
Nemyslis, ze tato otazka by bola aj dobrou testovacou otazkou, ci je deva pre teba vhodnou partnerkou...?

AdamKrt

magda 36:

Citujem:
-------------
Ze by inac platili hodinovy hotel... hahaha.. ty by si bol schopny chcet, aby ona jakoze platila polovicu ? Chcela by som videt jaj by sa ta baba tvarila..haha. Trapny si az no.
-------------

Myslim si, ze ani jeden neni viac nez druhy. Tym padom nevidim dovod, preco ma niekto platit vsetko a druhy nic. Takto sa stavia dana zena na piedestal, ze je viac ako jej partner. A to je vyvysovanie. Pre oboch ma platit rovnaky meter. Teraz hovorim o myslienke, nie zas o celej diskusii, kto vtedy komu co, zaco, preco, alebo... :)

magda 36

AdamKrt, prosim, mozes napisat, kde sa ivica vyvysovala nad muzov ? Prosim, hod sem tu vetu (vety), npr.v uvodzovkach.

AdamKrt

ivicaa:

uz emancipacia nestaci ? Treba sa vyvysovat nad muzov ?

Je chore si mysliet, ze zena je vo vztahu nieco viac nez muz a ze muz ma mat vo vztahu vacsi prinos. A je jedno o prinos akeho druhu sa jedna...

Vztah otrci, zaplati sa praktizuje v historii uz davno, ale tomu sa vravi prostitucia. Tu hovorime o vztahu a ni o kupovani si pozornosti toho druheho.

Ak zena hlada iba zabezpeceneho, potom taku kopnut niekde nech ide kadelahsie. Ked je svadobny obrat, hovori sa v nom "v dobrom aj v zlom". Zaujimave, ze niektori ludia by brali len to dobre. Ked dojde zle, muz by dosiel o majetok, tak taka chamtiva zena, by ho kopla kadelahsie a opustila...

Ak sa Ti pozdava takato predstava o vztahu, ze zena nema nic robit, prispievat - a muz vsetko financuje, tak to Ta lutujem a i Tvojho partnera, ak nejakeho mas...

ivicaa

Adame, Adame,
na jednej strane dokazes zazraky (navaris pre 10 ludi za 3 euro), na druhej strane take lahke nechapes: si lakomy, prskaj si spinu dokola kolko chces. Precitaj si zaciatok tejto diskusie ze co si pisal a nie raz: nech si kristina uvedomi, ze jej frajer plati byt, kde sa "stretavaju". To mu ma jakoze ona prispievat na byvanie lebo obcas u neho prenocuje ? Ze by inac platili hodinovy hotel... hahaha.. ty by si bol schopny chcet, aby ona jakoze platila polovicu ? Chcela by som videt jaj by sa ta baba tvarila..haha. Trapny si az no.
Obvinujes magdu a kristinu, ze riesia peniaze. Mas recht, riesia. Co je na tom na vycitanie neviem. Ja skorej nechapem, ze to potrebuju riesit tu. Natrafili na lakomcov, to sa moze stat. Sak je to jasne, zivot s takym chlapom je na h... Ked jej na zaciatku nekupil ani raz kvety, ani raz darcek co bude neskor? Dobre jedlo kupia, az ked bude v akcii, ona sa bude za neho hambit lebo on bude chodit jak bezdomovec, ofrfle jej kazde topanky, byvat budu v brlohu s otlcenym nabytkom a spinavym kobercom, hlavne ze pan naskreckuje na dalsi a dalsi byt...k tomu bude na nu asi aj na decka zvysoka .. kaslat ..jasne ze ho poslala k vode.

waterka

ano, je to v nasich genoch, ze nas pritahuju muzi, ktory su uspesni... je to dane, ze my potrebujeme muzov, lebo muz sa ma o zenu postarat, dat jej pocit bezpecia, a chlapi na druhej strane vyhladavaju zeny, ktore su pekne, a tiez chcu hned sex, lebo to je pre nihc ako rozirovanie potovstva =) ako zvieratka, tak nam to pritoda zariadila =) bohuzial, niektori (e) sa riadia pudovo, idu naozaj iba za tym sexom, resp. peniazmi... myslim, ze ty si to naozaj zobral takto extremne... ake tie, ktore tu diskutuju, medzi take zeny nepatria...

luciferka

hovoril si o zenach a teda aj o mne, kedze som zena....nauc sa teda vazit spravne slova, nemyslim to ako narazku, ja sa to tiez len ucim, ale ver mi, v zivote to dost vyuzijeme, vsetci......
ale tvoja tiez hladi na peniaze a si s nou, tak preco sa ti to tak strasne nepaci, ked to aj ty tolerujes??mozno prave pre toto sme my ludia taki ako sme....tolerujeme to, kazda strana nieco ponukne, chlap peniaze, zena svoju atraktivnost a veci s tym spojene, jedna aj druha strana je spokojna, alebo aj naopak, zena peniaze, chlap pocit bezpecia, kazda minca ma dve strany, a ten kto zije v takom vztahu, kedze si ho vybral dobrovolne, je s nim spokojny, tak sa netreba stazovat, pokial je nespokojnost ukoncit to, tak ako to spravila kristina....a y tvojej strany su tieto veci cisty alibizmus, potrebujes si sam sebe dokazat, ze tvoj vztah je tak ako je v pohode...netvrdim to len na zaklade tejto jednej diskusie....skus si upratat v sebe, potom presviedcdat ostatnych o opaku, az ked sam budes o tom aspon na 90percent presvedceny, lebo na 100percent nevieme nic....

AdamKrt

luciferka:

pokial sa pamatam, tak o Tebe nebola nejaka konkretna rec, ze by som hovoril, ze si taka, alebo onaka, pretoze si tu aj tak malo hovorila. Mne je jasne, ze co clovek to nazor. Ani nikde nepisem, ze VSETKY zeny su take, ci rovnake. To uz z principu neni mozne. Pisal som, ze ich je vela... Vid aj tu na fore kopec dotazov, ze partner im nekupuje to, ci ono. Inde zase pripomienky, ze kamaratkam kupuje frajer to a hento, atd.

Hovorim tu jednoducho za chlapov, co im vadi, taketo zenske spravanie sa, ked zena hladi na peniaze a nevie co od dobroty. A bozechran, ked nie su peniaze...

Mimochodom, ja sa s priatelkou o peniaze nehadam, nevadim. Beriem to tak, ze pokial je to este v ramci istych medzi, je to dobre. Vo vztahu si partneri maju byt rovni. Takze obaja maju urcite prava, ale i povinnosti. Ani jeden by nemal byt ukrivdovany. Ale to vies, tu chodia iste damy, ktore su velmi citlive na to, ze im partner nekupil to, nekupil ono. Je to pre nich bobo, citlivy otlak a vedia akceptovat iba nazor, ze je to chrapun a dobre sa im pocuva, ked im poradia, ze takeho treba poslat kadelahsie....

Nemohol som sa uz na to divat, tak som sa snazil vysvetlit uhol pohladu aj z druhej strany. Ze mozno nevidia a nevsimaju si vselico ine. Ale hlavne, ze ony riesia peniaze a potom pocut, ze to vlastne ani neni problem :)

Apropo, kolko je takych zien, co co su zatazene takto na financie ? Staci sa opytat muzov...

Pre ilustraciu. Kamarat, ktory nikdy nemal problem so zenami /nemal o ne nikdy nudzu/ sa mi postazoval, ze akonahle si kupil byt, zacal pocitovat od zien dost zaujmu o svoju osobu. Povedal, ze ci je snad iny clovek ako pred rokom, ked nikdy este nebol taky intenzivny zaujem a zrazu, ked ma byt a auto, tak pocuva reci, aky je uzasny, skvely, ze ma hento, tamto a ako sa okolo neho zacinaju iste zeny vrtiet. Pritom, ze to nebolo tak davno, co to nemal a on sa nezmenil a vtedy z ich strany nebol absolutne ziadny zaujem...

Takze ono je na tom hodne, ze dobre finacne zabezpeceny muz je akosi pre zeny pritazlivejsi... Vid rozny milionari a miliardari. Keby to bol obycajny chudak, co ledva naskrabe na auto, ci byt, ziadna by si ho mozno ani nevsimla. A ked sa clovek pozrie, ake pekne zeny stoja vedla skaredych a casto starych chlapov...

Poviem tolko, ze tie, co vravia o partneroch, aki su to skupani, by sa mali prve zamysliet nad sebou.

Nehovorim, ze ti muzi su svatci, alebo ze vsetko ich pocinanie clovek schvaluje, ale kedze tu nie su, treba par argumentov, aj na vyvazenie protinazoru.... :)