Mám už dlhšiu dobu priateľa ktorý je perfektný a mám ho strašne rada, je tu ale jedna vec ktorá mi strašne zle padne. Má 25 rokov a dobre platené miesto nakoľko ja študujem na vysokej škole. Má už vlastný byt aj auto ktoré dosiahol svojim úsilím. Zdá sa mi, že je až prehnane skúpy a strašne ho zaujímajú peniaze. Všimla som si, ako keby ma aj využíval niekedy. Ked ideme do obchodu a pri pokladni mu poviem že platím ja odrazu ho ešte napadne aby kúpil chipsy, alebo džús ktorý stojí 1 EUR vymení za drahší. Ked ho pozvem na pizzu, zázrakom si da celú pritom vždy zvykneme si dať na polku. Alebo napríklad ideme do lekárne a kupuje lieky 5-6 kusov a mne treba jeden ibalgin, zoberie odomna aj tie 2 EUR. Alebo ked niečo vyplatí a ja nemám pri sebe peniaze doma mu dám ale nie presne napríklad som mu dlžná 16 a mám len 20 na druhý den to nevráti. Pritom zarába dobre a ja nemám príjem čize peniaze mám od rodičov. Na dovolenke si všetko platím sama, alebo je to tak, že on napríklad zaplatí vstup na kúpalisko a ja jedlo. Preto by som chcela vedieť ako ste vy na tom so svojime polovičkami aby som to vedela porovnať, lebo čo mám kamarátky, tých priatelia platia aj kaderníčku, hovorím ja nie som typ čo využíva, veľakrát ho pozvem aj ja, ale niektoré veci mi nepadnú dobre.
Fakt je skúpy alebo ja som vypočítavá
Adamkrt, priveľmi ju rozmaznávaš
Amen.
Ano, napisat sa da hocico. Avsak nemam dovod si vymyslat. Priatelke co som dal napr. darcek, tak sa pokazil. Kym sa jej to vyreklamovalo, tak som jej kupil funkcne podobny, ale iny. A teraz ma miesto toho jedneho, dva darceky... :) Tym nehovorim, ze dostala iba jeden darcek, bolo ich podstatne, ale podstatne viac :)
A ano, prupovidky poznam tiez:
babka k babce, budu kapce :)
Alebo - kto si malo nevazi, vela si nezasluzi :)
Adam, ja ti samozrejme verim, ze svojej priatelke kupujes to ci ono (hoci, napisat sa da hocico :-).
Ale niektore tvoje napady a nazory ...
Je taka prupovidka: Usetris 50 centov a strapnis sa za 50 Eur..
magda 36:
cisto hodinovy hotel som nikdy nevyuzival. Na nase dlhe milovania, masaze a predohry je niekolko hodin malo :) A ze si to pritom dobre uziva svedcia aj mokre orgazmy. Take potopy nikdy nemavala :) Pritom vzdy to ukonci ona, ked ma dost, pretoze sa sustredim na dosiahnutie jej orgazmov, nie mojich, kedze sa viem ovladat, ako potrebujem.
Treba len vyvazenost, samozrejme, ze ziadny extrem neni dobry. Lenze, ak sa clovek ozve, tak niektore osoby ho hned oznacia za skrta.
Pritom napr. u mna sa priatelka nema na co stazovat. Spomenula niekde v reci, ze ma pokazene slnecne okuliare. Hned ked sme sa stretli, mala dvoje rozne, co som jej len tak kupil. Alebo isli sme niekde v zime. Videl som, ze jej je asi zima, ale ona nerada nosila ciapku. Mam o nu starost, tak sme okamzite zbehli do obchodu, kupil som jej ciapku a pokracovali sme dalej. A pritom ciapku mala, dostala ju den predtym, len ju zabudla zobrat... Na Vianoce som jej dal darceky. Neratal som, kolko ona minula, kolko ja. Ale videla ten nepomer, co dostala ona nielen za mnozstvo darcekov, ale i krasu, kvalitu, ci cenu. Od dojatia az plakala... Podobnych malickosti som pre nu urobil mnozstvo a mnozstvo.
Ale clovek spomenie, ze vie varit lacno, ci preferuje domacu stravu, ze ho bavi verenie, ze restauracie moc nemusi /i ked sa tam stravuje/ a uz je lakomec....
Potom mi to vychadza, ze damy, ktore nieco take vyhlasia konaju bud zbrklo, bez rozmyslu, alebo su proste len zatazene na peniaze partnera. Ved z cudzieho krv netecie... :)
Adam, je rozdiel hodinovy hotel a vylet s ubytovanim.
Prvy raz, ked sme sli niekde, tak ona si zaplatila polovicu za ubytovanie.
Teraz uz mam kde ist, nemusim do cudzieho. Ale ked sme sa niekedy bavili o tom, ze by sme niekde sli, tvrdila sama, bez toho, aby som sa pytal, ze poloviu da.
Sice nikdy to neni pol na pol, vacsinou, ked vsetko by som zratal, tak drvivu vacsinu zabezpecujem, ci financujem ja, ale ona je proste hrda a to sa mi paci.
Partnerstvu sa hovori preto partnerstvo, ze partneri su na tom postavenim rovnako. Nevorim, ze vsade a vzdy sa ma vsetko vyratavat a delit. Pokial to funguje a neni problem, tak je jedno, kto plati viac a kto menej, ked sa neni na co extra stazovat.
Vztah, ked jeden z partnerov vyuziva toho druheho a necha si hadam vsetko platit mi pripada ako vztah socialna pracovnicka-klient... Kupovana "laska".
Ak mate taketo predstavy o vztahu, ze si zenu treba kupovat, tak si majte potom vztahy, ked muz vas bude mat leda jak na prietrtky a nebude to mysliet vazne...
Jeden kamarat mi raz povedal. Vztah je ako biznis. Nieco das, nieco dostanes. Nemozes len stale nieco davat, ci naopak, len tak dostavat. A kedze na vztahu treba neustale pracovat, stale nieco davas, stale dostavas.....
Vyrovnany kolobeh - jing a jang :)
I tak sa hovori, ze zena, ktora dostane vsetko, nevie potom co od dobroty a nakoniec je jej taky muz protivny, ze vsetko ma a o nic nemusi bojovat. Co clovek lahko dostava, to si vacsinou nevazi.
ps.na druhej strane,adam ma pravdu!ak su to milenci a platia hodin.hotel,co je zle na polovici?ved tam chce aj ona.to sa mi zda absolutne fer!
ps.na druhej strane,adam ma pravdu!ak su to milenci a platia hodin.hotel,co je zle na polovici?ved tam chce aj ona.to sa mi zda absolutne fer!