Mile damy - milenky! Nejdem Vas odsudzovat. Viem, ze vsetky co tu piste nie ste vypocitave, ale zial zalubene. Aj napriek tomu, ze je to silne, budte prosim rozumne a nebudujte si svoje stastie na nestasti inych! Niektore mate mladsich, niektore starsich partnerov. Okrem toho, ze ublizujete nic netusiacej, castokrat milujucej manzelke, myslite prosim aj na deti svojich partnerov. Som dieta rozvedenych rodicov, ked som mala 20 rokov. Teraz sa mi asi rozvadzaju susedia- obidva rozpady vztahov su pre neveru!A to este nehovorim, kolko vztahov sa takto rozpadlo v okoli, alebo kolko ludi na okolo podvadza ci je podvadzanych. Vy si myslite, ze ked Vam partner narozprava, ze nie je vo vztahu stastny alebo ze im to neklape, ze je to pravda? Smiesne! Kazdy vztah riesi problemy. Ludia su individualne osobnosti a tak su casto ich nazory odlisne a problemy sa riesia hadkami, nervozitou- nie len v partnerstve, vsade! Ak nejaka rodina aj riesi nejake problemy, maju sa riesit vzajomne a nie tak, ze si jeden najde dalsieho partnera, ktory ho polutuje, vypocuje a postazuje si na toho "zleho" partnera. Ak si Vasi partneri stazuju na svoje zeny ci priatelky, skutocnost je taka, ze ich lubia a preto su s nimi. Mozno maju nejake krizy a problemy, ale vy ste pre nich len fyzicke a psychicke rozptylenie problemov. Pri vas sa odreaguju, ale ostavaju s tymi, ktorych lubia! Chlap totiz ked miluje, tak o svoje stastie bojuje, za akukolvek cenu!!! Ak by chceli byt s vami, tu bolest ktoru sposobia by isto pretrpeli a zvlast ak tie vase vztahy trvaju tak dlho! Viem ze je to tazke, ale vy sa trapite a este aj sposobujete trapenie inym! Stoji to zato? Ak uz nemate vlastnu hrdost, rozmyslali ste niekedy nad detmi svojich partnerov? Ohlasujem sa preto, lebo mi uz tato nezodpovednost a bezcharakternost lezie na nervy. Nasi mladi susedia mali v manzeltsve posledne dost hadky. Deti, peniaze, domacnost a tak...klasika v manzelstve. Zena to riesili tym, ze si pisala s ludmi na pokeci a nasla si mladsieho milenca. Prva na to prisla dcera, ale mama tvrdila, ze je len kamarat. Hm...jasne, deti nie su sproste! Uz to prasklo a zistil to aj manzel! Hadky, ublizovanie a krik su na dennom poriadku. Vcera v noci som stala pod oknami cinzaku a triasla sa strachom, lebo ich dcera - 17 rocne dievca chcelo z toho vsetkeho skocit z balkona. Mile milenky, viete co vsetko spravi vasa laska- navyse vlastne asi ani nie stastna s nami detmi?! Ich maly syn tomu este moc nerozumie, ale verte tomu, ze vsetko co doma vidi si zapamata! A dcera? Je vo veku, kedy spoznava vlastne lasky, okutakava si opacne pohlavie a tak. Co myslite, ze to spravi s jej psychikou? A to uz chodi z toho k psychologicke! Ja Vam teda poviem co! Mam 25 a nedokazem verit, ze raz nebudem podvadzana, lebo sa moj mily zalubi, alebo mu prepne, lebo ho zvedie nejaka krava, alebo naopak prepne mne, ublizim mu, alebo si znicim rodinu. Viete ake su tie myslienky bolestne??? Som dost silna osobnost, znesiem vela a nedam si ani skakat po hlave, ale od rozvodu svojich rodicov a vnimania tohto egoistickeho myslenia na okolo som neuveritelne ziarliva. Nicim tym seba a obcas aj svojho partnera. A rovnako su na tom moje dve sestry! A komu za to vdacim? Jednej krave, co uz rozbila zopar manzelstiev, resp. ich narusila, ale nie stastne pre odpustenie vydrzali. A to to ani nebola mlada zaba, pri ktorej by len otcovi po 40- tke preplo a chcel si dvihnut ego! Vsetko to boli a zije sa s tym dost na hovno, tak sa prosim nad sebou zamyslite. Dakujem v mene vsetkych rozvedenych deti a ich matiek (obcas aj otcov)!
Pre vsetky milenky! Prosim citajte!
sway tak urcite, ze nerobi to co nechce robit. aj ked povedzme si, ze clovek pod vplyvom hormonov a pudov moze robit aj to co vlastne robit nechce, teda nekona racionalne. a potom to moze nasledne lutovat. urcite by to nelutoval pocas akcie :)) to mi je jasne. bud by sa nad tym zamyslel skor, a teda by do toho nesiel alebo by to olutoval potom. ale kazdopadne je teda na zamyslenie, ci kona tak preto, lebo tak chce.
olooo muž by to tak v pohode brať nevedel, pretože muži majú oveľa väčšie ego a ženy majú oveľa väčšie srdce :-)
Dajsipohov a prečo by si sa cítila vinná keby si bola neverná? Nepatríš nikomu iba sama sebe. Súhlasím, obaja by si to mali uvedomovať. Inak to tu riešime zbytočne.
ženy v tom čo píšem...nestáčí len čítať písmena....je to o niečom viac...ja tu nehodnotím, neprikrášlujem....píšem len to čo si myslím...nikomu tu názor neberiem a svoj nevnucujem....pozerajte sa na vec nielen s odstupom času, nielen teraz ked o veci polemizujete...ale berte do úvahy situáciu ked vznikne, ked všetky faktory pôsobia a riešte ju reálne.....
Rozobera sa tu muzska nevera a to, ako by ju mali brat zeny s nadhladom-respektive nehystercit, ale to prijat s kludom i napriek totalne zlomenemu srdcu...moj nazor je taky, ze keby mna priatel podviedol-len nejak jednorazovo, ze by slo cisto len o sex, tak to asi ani nechcem vediet...niekedy je lepsie pravdu ani nevediet...ale keby ma podvadzal dlhodobo, ked su v tom zaplatene uz aj city, tak v tom pripade by som chcela, aby mi to povedal a aby sa rozhodol, ktoru chce...uprimne povedane-nedokazala by som sa onho delit...Ked chce mat viac zien, tak nech prestupi na islam:))(ospravedlnujem sa, az nie v tomto, ale v inom manzelstve je polygamia povolena...momentalne som si neni ista) :D aj ked to mozno znie, ze by som ho chcela vlastnit...ale osobne si myslim, ze mu davam vo vztahu dost slobody-nerobim mu ziarlivostne scenky, nekontrolujem mu mobil, nevypytujem sa ho, kde si bol, s kym si bol, nezakazujem mu chodit von s kamosmi...takze nie som taka, ze by som ho chcela vlastnit vo vsetkych smeroch. A ved je to proste clovek-to sa ani neda, ze vlastnit ho, vlastnit sa da jedine nejaka vec...a ide o to, ze to, co ziadam, mu aj davam. Preto tvrdim, ze ja by som mu nevedela byt neverna-hlavne, kvoli svedomiu! Keby som si chcela uzit s niekym inym, tak najprv ukoncim vztah a potom si mozem uzivat kolko chcem...
No ale zaujimalo by ma, ci by to teda aj chlap vedel tak v pohode brat, ako by to mala brat zena...mam na mysli, keby on bol ten verny a dosiel nato, ze zena mu je neverna...
Tolko moj nazor:) moj priatel mi povedal sam-ked sa dvaja miluju, nemaju dovod byt si neverni..ja sa mu snazim doverovat, i ked nezijem s ruzovymi okuliarmi na ociach a nemyslim si, ze on by mi nikdy neverny nebol...ako povedal jeden psycholog-muz podvadza kvoli sexualnemu pozitku, no zena vtedy, ked je vo vztahu nespokojna...
Sway,
ale to tiež záleží na povahe človeka.
Na cítenie sa previnenia vo fáze riešenia nevery je neskoro. Konkrétne ja by som sa cítila previnilo už po tom, čo by som bola neverná. Ale niekto sa cíti vinný až mu na to partner príde, resp. ani potom nie, možno po dlhšom čase.
To je zase individuálne a záleží aj od vzťahu, akou fázou ten vzťah prechádza a ako tolerantní sú partnery. Z toho ťažko robiť nejaké jednoznačné závery a psychologické posudky...
No a z toho by vznikla ďalšia debatná téma.