Neviem ani ako to poriadne nazvať, ale na žaludi sa mi tvorí biely povlak a keď si ho neumyjem tak cca 3 dni tak po vymytí ho mám červený a citlivý...
Je normálne aby sa to stále tvorilo, ak si ho neumyjem dlhšie ako cca 5 dní tak ho mám ako ,,vyparený,, a začne najprv svrbieť, potom ak by som to nechal tak tak štípať?
Nechcem ísť s tým doktorovi lebo mi je to dosť trápne....
PLS poraďte.... Čo mám robiť?
Biely povlak na žaludi...
fuuuj no ty si humusak,to zeby si chlap neumyl to co mu je najdrahsie tak to som este nezazil....aspon raz denne si ho musis umyt ja si ho umyvam rano aj vecer a este nikdy som nemal nijake problem
bez k lekarovi
toto musi byt vymyslena tema. neverim, ze existuje v tomto storoci chlap, ktory si 5 dni neumyje penis!!!
Takze, skoro na 100% je to kvasinkove ochorenie, resp. pleseň (Candida albacanis). Ci je to koli hygiene, alebo jedlu, alebo znizenej imunite nezistime na dialku, treba ist k odbornikovi. Kazdopadne panuje teoria, ze pri dobrej imunite by sa Candida nemala prejavit vôbec, bez ohladu na hygienu, je to bežná súčasť flóry organizmu. ANTIBIOTIKA ZASADNE NIE kedze tie ju podporuju - zije v rovnovahe s bakteriami, ktore ked vyhubite antibiotikami tak získa prevahu a začne sa množiť. AKO NA CANDIDU? Umývať zásadne čistou vodou - nech tie dobré bacile nezmývate, doprajte si proboitiká - najlepšie priamo z lekárne (PEARLS YB sú priamo na podporu rovnovahy kvasiniek - na gigalekarna.cz to maju 30 tbl za tusim 7,5€) tie probiotika su dost drahe (aj ked ta ceska lekaren je o polovicu lacnejsia ako cokolvek na SR co som videl) nahradit sa to da probiotickymi jogrutmi, vseliakymi actimelmi a podobne... aj ked bohvie aku maju ucinnost... treba kupit krem v lekarni a nehanbit sa, trva to 2 minuty :D ...cokolvek kde je Klotrimazol, alebo poda webu, su to kremy ako Candibenne, Cannesten, Klotrimazol - natierat 1 - 2 x denne a este aj tyzden, aj dva po tom co to zmizlo (resp podla doporucenia v letaku). Ta svina zostava na trenirkach a vsade a nemusi sa na 100% vyprat z trenirok, cize sa to moze vracat - pre extremistov, ktori sa rozhodnu ju hubit vo velkom sa odporuca aj prat pradlo s pridanim AJATIN-u do každej pračky - zabije to vš a pradlo je takmer sterilne :) (co sa tyka mnozstva do pracky treba sa poradit). Posledna mozno nepodstatne vyzerajuca vec, je jedlo. Absolutne tu plati - sme to co jeme - cize obmedzit cukor - to je benzin pre Candidu, uplne sa vylucit takmer neda to by sme museli jest len zeleninu a to tiez nie vsetku... cize obmedzit na minimum a tiež sa vyhýbať vš. v čom sú kvasnice - chlieb a bohuzial aj ten tekuty - pivo. Alkohol vseobecne v mensej miere, ale to plati asi pre vsetky ochorenia. Tento navod by mohol pomoct asi pri lahsich stavoch, ak to nezaberie, alebo sa to bude zhorsovat, urcite treba ist k lekarovi, staci si vygooglit "candida albacanis + penis" dat si obrazky a... budete rozhodnuti.
na otázku, že čo máš robiť, tak jednoznačne naklusať za urológom ;-) myslím, že jednoduchšiu odpoveď nedostaneš!!!
Dobry den strasne sa bojim mam jedno vajicko trosku vacsie,a na nadsemeniku mam malilinku hrcku nie je priamo nad nadsemeniku je oddelena od nadsemenika,dalej mam okolo zaluda male biele bodkovane virazky,co mam robit,co to moze byt?Poradte prosim
Mastičky, gély, prehnaná hygiena, dokonca doktor radí obriezku, kam sme to došli stou medicínou!My nakoniec z tej Europy budeme chodiť po zdravý úsudok do zaostalejších krajín ako je Turecko, Rusko, Ukrajina, Čína Balkán a pod.Ľudia chodia k doktorom , ako u svojim spasiteľom, na miesto toho aby sami sa zastavili nad svojim konaním.Pred stáročiami,-niekde ešte pred Cirilom a Metodom, lekár nemal k dispozicií mikroskop, ani biochémia buniek ho netankovala.Vyšetrenia robil podla vokajsích znakov, podla toho predpisoval bud liečive rastliny,zmena stravy a pod.Ak si nebol istý, tak u mužov mohol skontrolovať aj penis v akom stave je, akej farby, modrá ružova, červená, hlienovitá, biela,purpurovo červená, šedá, a pod.Hlien vtedy spozorovať zrejme nemohol, lebo vtedy ľudia až tak chorí neboli.Totiž to , vtedy ľudia nemali takú rozmanitú stravu, aby sa im hlien vytvoril.Skrátim to! Obmedziť resp. vylúčiť cukry, mliečne výrobky.Do jedálničku zradiť viacej zeleniny.Do zlepšenia stavu zvýšiť hygienu.Mastičky samozrejme že pomáhajú ale je to len povedal by som kozmetická úprava na čas, potom znova sa objaví problém.
No určite navštívte svojho urológa, už to neodkladajte.
Mám to tiež už asi 4 roky a tiež somár som s tím ešte nikam nešiel. Keďže som horolezec,tak sa stane, že aj 7 dní nevidím vodu a som rád,že mám čo piť.Môže to mať súvis len s hygienou? Lebo keď som doma, umývam každý deň a povlak sa tvorí naďalej
logika - máš naozaj dementnú logiku, samo to určite nezmizne, dokonca sa to môže radikálne zhoršiť až do ťažkých zápalov.
teraz k tvojej priateľke - antikoncepcia je sajrajt, priamo sa podiela užívaním na tvorbe kvasinkových infekcií. Takže ten výtok, nie je len taký výtok, pravdepodobne si to schytal od nej, a dookola sa nakazujete, preto by ste sa mali liečiť obaja naraz.