Ahojte!!...mam 14 a mam problem ktory mi dost vadi...Zrejme mam fobiu ale len na urcite druhy hmyzu...Nemozem povedat ze hmyz nenavidim bojim sa ho strasne...Bojim sa lucnych konikov kobyliek vciel os pavukov velkych druhov hmyzu a motylov...Radila som sa s mojim lekarom ten mi povedal ze si mam najst psychologa ale rodicia o tom nechcu ani pocut mama si mysli ze to nie je take vazne a otec hovori ze to vyriesi tak ako to riesili jeho rodicia..raz do mna hodil konika a skoro som odpadla..mnoho ludi a kamaratov sa mi za to smeje ze vzdy ked vidim maleho zeleneho konika mam hysaky ale mne to vazne vadi ved hmyz je vsade a myslim ze sa toho tak lahko nezbavim...prosim hladam odbornu pomoc alebo aspon niekoho kto zazil podobny proces alebo liecbu u psychologa..Dakujem strasne moc..prosim piste..je leto a uz len myslienka alebo zvuk konikovho cvrlikania ma privadza do mdlob...prosim potrebujem vas...Dakujem!!
Fóbia z hmyzu..
Ďakujem za tu kuklorodku. Videl som ju už viacejkrát, chcel som vedieť ako sa to volá a nikdy som nenašiel názov hmyu. Naozaj vypadá ako kliešť. Ja mám z nej tiež urč. strach lebo vyzerá naozaj ako kliest. Nikdy ma to ešte nepoštípalo, ale teda vraj napadá aj ľudí. Už som to mal na sebe a je schopná ma aj prenasledovať keď ide po prírode. Vždy to zmetiem rukou zo seba. Pre istotu si dávam dlhšie nohavice a na ruky vetrovku aj keď je teplo.
No a ako prekonať ten strach? Určite pomôže psychológ. Ja som ho prekonal tak, že keď to na mňa sadne, tak hneď to neublíži. Musí sa najskôr usadiť (na nohe) a potom možno niečo urobí. Čiže zmetiem ju rukou preč a som v strehu či sadne znova. Keď ano, môžem ju aj zabiť. A môžem ju vlastne zabiť hneď. Len nesmieš pohnúť nohou predtým než ju zabiješ lebo može uletieť. Tieto muchy sa zvyknú nachadzať v lesoch a aj na poliach. Ale vždy som si myslel že sú zrejme neškodné a zbytočne sa ich bojím. Ale nie je to tak.
Parfum ano, ten neni dobry do lesa, do hory, ale tak podla mna by si to dal len blazon, nie??
Keď sa vyberieš do prírody, tak si na seba nedávaj voňavku, lebo ťa najskôr všetci, koho stretneš, zabijú (mýlia si ťa s kvetom, resp. provokácia...). A keď stretneš sršňa, ktorý bude bzukotať zlostne pred tebou, tak ho nechaj prejsť, lebo on sa s tebou tiež nebude babrať. Taký motýľ si ťa očekuje za 3 sekundy bez toho, aby si niečo povedala, stačí, že si niečo budeš len myslieť, resp. vyžarovať (majú také antény na hlave, neviem, či chytajú aj nejaké tel. programy, to neviem).
Ja sa tiež strašne bojím hmyzu.....toto leto som asi o 2:00 bola hore a mala som zhasnute...pozerala som si na telefóne seriál a počula som lietať ako keby muchu .....stále kruzila okolo mňa ale nevedela som či to je naozaj mucha lebo som mala zhasnute..nakoniec sa mi zamotala do vlasov a ja som z revom utekala zazat svetlo...išla som sa pozrieť do zrkadla a videla som tam hmyz ktorý sa veľmi podobal muche ale bol taký hnedý a stále mi liezol po hlave....plakala som a z plačom som zobudila mamu že mám vo vlasoch hmyz že nech ho dá preč! Ona že tam nič nemám ....cesala som sa asi pol hod...a zrazu som sa pozrela do zrkadla a furt tam bola...nakoniec som ju našla na kefe. Hneď som ju dala von ...Zistila som že to je hmyz ktorý sa volá kuklorodka ....no fuj. Niečo ako kliešť ktorý lieta....teraz je 1:01 a znova som hore .....pretože my znova lietalo niečo ako ta kuklorodka pri lampe....ja to mám strašne lebo sa my do domu ani neviem jak dostala 2 x včela..2x sršeň a 1 x čmeliaky.....a to mám sieťky....a najhoršie je keď som išla spať a reku čo to cvrlika furt....a tam za ladnicku bol koník.....no strašne voľačo......celi sprej na muchy som minula.....teraz spím v posteli zababusena aby mi niečo nevletelo do hlavy..spím z 2 sprejmi v ruke jeden na muchy a druhý na sršne....teraz to znova krúžilo okolo lampy....sprejovala som to bolo to ako mali sršeň ale niekde to za skriňu zaletelo.....dúfam že to 'skapalo' lebo to asi neprezijem dnes....múch sa nebojím ani komárov a ani mušiek...ale ovadov a ostatného hmyzu strašne...a aj tiez smradochov ( bzdoch) a tiež lienok....a ucholakov. Neviem čo mám robiť ....už som zúfalá stále si myslím že po mne niečo lozi a tak....ja už fakt neviem .....treba s tým zájsť k psychologicke? Ďakujem
Ja mam 34r a bojim sa srsnou a takeho velkeho cierneho co opeluje kvety,(nie cmeliak) tiez vzdy uteciem,uz len tez zvuk kridiel co robia a som v pohotovosti ;)
Ked som bol maly od 10r(predtym mi to nevadilo) tak aj osy,teraz uz nie,ostatne zvierata mi nevadia,este mozno velke pavuky a chrobaky lebo sa tak rozplestia ked ich zabijem fuj :)
Ostane Vam to aj ked budete starsi ale uz nebudes tak panikarit,ako radcsej sa stretnem s medvedom ako s rojom srsnov.
;)
Tak vam fobistom hmyzu, teraz nezavidim, ale musite to nejako vydrzat az to toho cca oktobra no ..zalezi na pocasi hej lebo este babie leto tam je takze vlastne do novembra.
Ale tak aspon si zatancujte no ;-)
youtu.be
Dobrý deň prajem. Už nejaký čas viem, že mám neopisatelný odpor a strach z hmyzu. Čokoľvek malé ako napr. mravec až po roháča z dubových lesov. Vždy keď sa pokúšam vysvetliť ľuďom mojú “fóbiu”, nechápu ma alebo sa mi začnú smiať. Viem že to pre vás nemusí byť až tak vážne, ale keby aspoň niekto z vás by mi vedel povedať aký je názov tej fóbie, veľmi by som to ocenila. Vo pred ďakujem.
Mesacny princ, nerob si srandu, toto je dost vazny problem. Zjavne kvoli tomu trpi a kazi jej to hlavne leto a pobyty v prirode.
Ale tak modlivky sa bojim aj ja... ale nie v prirode, tam je bezbranna, ale keby som to nasiel v posteli ,fuj tak neviem...