Fóbia z hmyzu..

Príspevok v téme: Fóbia z hmyzu..
Angiiiiie228

Ahojte!!...mam 14 a mam problem ktory mi dost vadi...Zrejme mam fobiu ale len na urcite druhy hmyzu...Nemozem povedat ze hmyz nenavidim bojim sa ho strasne...Bojim sa lucnych konikov kobyliek vciel os pavukov velkych druhov hmyzu a motylov...Radila som sa s mojim lekarom ten mi povedal ze si mam najst psychologa ale rodicia o tom nechcu ani pocut mama si mysli ze to nie je take vazne a otec hovori ze to vyriesi tak ako to riesili jeho rodicia..raz do mna hodil konika a skoro som odpadla..mnoho ludi a kamaratov sa mi za to smeje ze vzdy ked vidim maleho zeleneho konika mam hysaky ale mne to vazne vadi ved hmyz je vsade a myslim ze sa toho tak lahko nezbavim...prosim hladam odbornu pomoc alebo aspon niekoho kto zazil podobny proces alebo liecbu u psychologa..Dakujem strasne moc..prosim piste..je leto a uz len myslienka alebo zvuk konikovho cvrlikania ma privadza do mdlob...prosim potrebujem vas...Dakujem!!

brieta

no jajka 001 to je cenna rada fakt ze \"nauc sa ich mat rada\" ale ako?
Metoda hadzania lucneho konika otcom je tiez blbost,len sa prehlbi strach a hystericke prejavy.Skus si najst na nete psychologicku pomoc,aj viac informacii o tvojom probleme.Kazdy clovek ma v zivote z niecoho strach,ja napr. z jazdy autom a to je naozaj vazny problem.Nemyslim si ze si preto slaboch alebo ufnukana a rozmaznana hysterka.Je to vazny problem.Poznam v susedstve 3 rocne dievcatko ktore pri kupovani cukrovej vaty postipala osa a to chuda dieta ma z toho taku strasnu fobiu ze im nechce chodit odvtedy von,boji sa uz aj much a komarov co predtym nemala.Ked vidi vonku za oknom osu tak place a schovava sa pod postel a rodicia nevedia co maju robit tak s nou navstevuju detskeho psychologa.To nieje hanba.
Drzim palceky,vela stastia a nech uz je cim skor sneh aby tie potvory zaliezli :-)

jajka001_

ja hmyz milujem, rovnako ako ostatne zvierata...ved su to len zive tvory nic viac...akurat neznasam muchy lebo su nehygienicke a komare lebo mi piju krv...ale kludne necham po sebe lozit cokolvek okrem cervikov:)
nauc sa ich mat rada inak sa ich budes stale bat

nickusa

Uff keby ja sa mam tak nad tym zamyslieť takisto sa bojim hmyzu, ale to skor sa bojim že ma neaky hmyz poštípe to fakt neznesiem a dosť mi robi husiu kožu pohlad na lučneho konika, a na tie nočné motyle..velke chlpate...bleee ale snažim sa to ignorovať, sem tam to preletí povrieskam si a je to :D:D
ale ak je to moc velky problem veru by som to riešila rozhovorom s psychologom!

Lucinka99

ludia moji ja neznasam vsetok lietajuci hmyz co ma moze pichnut.A hlavne vtedy ked ma aj pichnu co je dost casto.Tak isto mam fobiu ale mne nik nepomoze.Aj ked je pravda ze sa mi to zhorsuje z roka na rok ale tak isto aj ten hmyz je z roka na rok agresivnejsi no nie?

narkozka

milacik, musis k psychologovi ak sa chces toho zbavit. mam o dva roky viac ako ty no urcite by som isla. skus si to este raz prehovorit s rodicmi a ak to nepomoze tak skus najskor nejaku online psychologicku poradnu na nete a potom skutocneho psychologa. neboj vyriesi sa to! :)

oukydouky

Ja mam kamosku, ktora ma arachnofobiu...neskutocny hysak ju chyti, ked vidi pavuka-ci ziveho alebo mrtveho. Nechcem utocit na tvojich rodicov, ale naozaj nechapem ich pristup...vedia, ze potrebujes odbornu pomoc a su proti tomu? Vysvetli im, ze to nie je len nejaky tvoj vymysel, ale fakt potrebujes pomoc a chces sa tej fobie zbavit. A nemyslim si, ze tym, ze otec na teba bude hadzat lucnych konikov nieco vyriesi...osobne netusim, aky je postup liecby, ale verim, ze by ti pomohli:) Budem drzat palce:)