strednu som ukoncila pred 5.rokmi,na vysoku som ist nechcela.ale teraz tak premyslam,ze by som aj isla, ale na externe studium. su nejake vysky, kde beru aj bez skusok? alebo nejake, kde su lahke skusky? lebo po tolkom case bez skoly si neverim..
vysoká škola
skus mrknut stranku modernaskola.sk malo by tam byt aj vyhladavanie podla tvojich kriterii
existuje nejaka stranka vsetkych skol, alebo kurzov, na ktore sa da ist externe??
len tak2-- no tu , kde pracujem teraz sa vyssie uz ist neda.. no a ani neviem, ci sa vobec da ist vyssie, to by uz bolo asi o niecom inom. alebo pracovat priamo na colnici.. nie nie, to studovanie s pracou nema nic spolocne, chcem to len pre seba. a mam aj kopec volneho casu, neviem, co s nim, takto by som sa aspon ucila..
mari2563-- no to tiez nie je zly napad, ale ked ho nikde nebudem vyuzivat ten dalsi jazyk, skoro ho zabudnem a bolo/bude po uceni :o(
a čo keby si sa začala učiť napríklad ďalší jazyk - nejaký neobvyklý. napríklad taliančinu alebo španielčinu. Viem, že už ovládaš dva, ale skús taliančinu alebo španielčinu.
alebo nám napíš, čo ťa najviac baví, a my ti už poradíme :) takto všeobecne je to ťažko.
Takto sa spytam
Da sa ist vyssie ? V Tvojom mestecku ? Abo by si musela zmenit posobisko keby ces lepsiu poziciu ?
Respektive potrebujes to vobec v praci ? Abo len proste chces nieco studovat, rozsirit si obzor ??
ved to, najst ten spravny..
A keby si požiadala o pomoc personalistu? isto v zamestnaní nejakého máte, oni sa v tývhto veciach tiež vyznajú...dôležité je, aby ťa to bavilo...keď nie ekonomika, tak je aj kopec iných odborov.
no v nasom meste psycholog asi nie je,je to male mestecko, ale skusim niekde dalej. aj tak dakujem
Keď som bola na švrtáčka na gympli, boli u nás dve psychologičky a tie s nami robili veľmi podrobné testy ohľadom budúceho spolužiakov boli výsledky dosť všeobecné (mne napriklad povedali, že som technický talent a mám vlohy na matematiku - čo som teda vedela aj bez nich, ale v konečnom dôsledku to bola pravda a pracujem v tejto oblasti), ale iným zasa povedali veľmi presne (jednému spolužiakovi povedali, že by mal byť vojakom, on išiel na elektrotechnickú, ale po vysokej fakt vstúpil do armády).
Myslím, že keby si zašla za nejakým psychológom u vás v meste a vysvetlila mu, aký chceš test, za poplatok ti ho urobí aj vyhodnotí a ešte ti aj poradí.