vysoká škola

Aliiii

mohli by ste mi povedat nieco o teste pri výbere skoly resp. povolania. Pocula som uz o niecom takom ale presne neviem o com to je. prosím napíste, dakujem

len-tak

len tak2-- no tu , kde pracujem teraz sa vyssie uz ist neda.. no a ani neviem, ci sa vobec da ist vyssie, to by uz bolo asi o niecom inom. alebo pracovat priamo na colnici.. nie nie, to studovanie s pracou nema nic spolocne, chcem to len pre seba. a mam aj kopec volneho casu, neviem, co s nim, takto by som sa aspon ucila..
mari2563-- no to tiez nie je zly napad, ale ked ho nikde nebudem vyuzivat ten dalsi jazyk, skoro ho zabudnem a bolo/bude po uceni :o(

mari2563

a čo keby si sa začala učiť napríklad ďalší jazyk - nejaký neobvyklý. napríklad taliančinu alebo španielčinu. Viem, že už ovládaš dva, ale skús taliančinu alebo španielčinu.

alebo nám napíš, čo ťa najviac baví, a my ti už poradíme :) takto všeobecne je to ťažko.

len tak 2

Takto sa spytam
Da sa ist vyssie ? V Tvojom mestecku ? Abo by si musela zmenit posobisko keby ces lepsiu poziciu ?

Respektive potrebujes to vobec v praci ? Abo len proste chces nieco studovat, rozsirit si obzor ??

mari2563

A keby si požiadala o pomoc personalistu? isto v zamestnaní nejakého máte, oni sa v tývhto veciach tiež vyznajú...dôležité je, aby ťa to bavilo...keď nie ekonomika, tak je aj kopec iných odborov.

mari2563

Keď som bola na švrtáčka na gympli, boli u nás dve psychologičky a tie s nami robili veľmi podrobné testy ohľadom budúceho spolužiakov boli výsledky dosť všeobecné (mne napriklad povedali, že som technický talent a mám vlohy na matematiku - čo som teda vedela aj bez nich, ale v konečnom dôsledku to bola pravda a pracujem v tejto oblasti), ale iným zasa povedali veľmi presne (jednému spolužiakovi povedali, že by mal byť vojakom, on išiel na elektrotechnickú, ale po vysokej fakt vstúpil do armády).

Myslím, že keby si zašla za nejakým psychológom u vás v meste a vysvetlila mu, aký chceš test, za poplatok ti ho urobí aj vyhodnotí a ešte ti aj poradí.