Katastroficke nasledky stresu

Príspevok v téme: Katastroficke nasledky stresu
Dalenka

Mam taky mensi vacsi problem... Vzdy ked nastava v mojom zivote nejaka stresovejsia situacia tak sa uplne zrutim, ale skor fyzicky... take veci ako ze nemozem vobec spat, jest a tak, to nejako neriesim, to sa da chvilkovo zvladnut... ale napriklad den pred maturitou som od rana do vecera iba vracala, ani nechapem co zo mna cely den islo, musela som ist na pohotovost kde mi pichli injekciu proti vracaniu... na maturitu som isla nadopovana Torecanom, ktory mi tam dali, ani nechapem ako som ju spravila.. Pri skuskach na vysokej zase ked som sa dozvedela ze som nespravila tak mi zacalo neuveritelne hucat v usiach a to sa mi stavalo castejsie, skoro som vtedy ani nepocula, trvalo to vzdy den, dva, tri... A jednoducho vzdy mavam nejake taketo cudne stavy, toci sa mi hlava, nedokazem vnimat, sustredit sa, mam pocit ze dostanem infarkt... Prosim ak niekto viete co sa s tym da robit poradte. Desim sa dalsich skusok co pridu lebo neviem co sa stane nabuduce.. musim sa to naucit zvladat.. Dakujem

RNG

Crohn je vyvolany neustalymi zapalmi criev, kde zapaly sposobuju rozne premnozene skodlive mikroby na ukor uzitocnych probiotik.
Stres k tomu prispieva, ako k stovkam roznych zdravotnych problemov ale nie je spravidla priamy dovod na ne.

Mario1222

emalea : No moja mama v tom čase ešte aj 4 alebo 5 rokov fajčila, takže je pravdepodobné, že sa k stresu pridalo fajčenie že ?

emalea

a ešte som zabudla napísať, že väčšinou ide o kombináciu stresu a... niečoho iného, nikdy v tom stres nie je sám...v tomto prípade napr. aj rodinná predispozícia /nemá túto chorobu ešte niekto z príbuzenstva??/ alebo kombinácia stres-zlé stravovanie apod....

emalea

STRES!! bez debaty, daj si do googla "stres a Crohnova choroba" a nájdeš tam milión článkov, stres je spúšťačom veľmi veľa ochorení, tak prečo nie Morbus Crohn??

Mario1222

Dobrý večer,

chcel by som sa opýtať jednu otázku. Moja mama má diagnostikovanú Crohnovu chorobu, už 8 rokov. Chcem sa opýtať, vzniká táto choroba následkom stresu ? Ďakujem za odpoveď.

Mario1222

Prosím vás, vedeli by ste mi poradiť : Aké sú najčastejšie príznaky a príčiny stresu ? Za odpoveď ďakujem.

uhlie

KOSTAL,

ak vyvijas usilie, ktore nevie v praci nikto ocenit, znamena to, ze si mas robit len svoju pracu a nic viac, alebo menej. Najlepsie je robit najmenej, kolko mozes a venovat sa nejakemu inemu konicku, alebo praci, ktora ti hodi prachy.

KOSTAL

Chcel by som sa poradiť,ako mám eliminovať neovládanie sa, strácam pevnú pôdu pod nohami.Keď robím v práci všetko aj nad rámec nikdy som nebol u šéfa monivovaný,je pravda,že mu dám niekedy pocítiť,ale aká je to spravodlivosť,iný nepracujú vyhýbajú sa zodpovednosti ja robím za nich a sú ohodnotený ako ja ...a sám šéf o tom vie.
Ďakujem ,

KOSTAL

Chcel by som sa poradiť,ako mám eliminovať neovládanie sa, strácam pevnú pôdu pod nohami.Keď robím v práci všetko aj nad rámec nikdy som nebol u šéfa monivovaný,je pravda,že mu dám niekedy pocítiť,ale aká je to spravodlivosť,iný nepracujú vyhýbajú sa zodpovednosti ja robím za nich a sú ohodnotený ako ja ...a sám šéf o tom vie.
Ďakujem ,