Depresia - navrat po case ?

Príspevok v téme: Depresia - navrat po case ?
nihilist

Zdravim. Mam 22 rokov a zhruba pred rokom som "prekonal" depresiu. Trpel som tazkou depresiu, rezal som sa, velmi som pil,takmer kazdy den, predavkovaval som sa anti-depresivami a vseobecne som hladal vsetko len nie realitu. Tento stav trval asi rok a pol. Zacal som na sebe pracovat az ked som sa zobudil v nemocnici po pokuse o samovrazdu s totalne predavkovanym mozgom. Zacalo to asi takto - Po strednej som sa pokusil o VS,no isiel som studovat z donutienia rodicov, mal som nestastny vztah, doma boli problemy, vyhadzovali ma z domu a bol som na dne. Jazvy mam po celom tele, najviac vsak na dusi. Po dlhodobom lieceni a rozchode s babou a po vyhadzove z vysokej som sa ako tak dal do kopy, ostal mi alkohol - 5-6 krat za mesiac sa opijem, lieky uz neberiem. Momentalne som zamestnany a ako tak zabezpeceny. Co sa tyka psychiky, ostal vsak zo mna nihilista a ignorant reality...prestal som totalne vsetkemu verit, jediny zmysel stale vidim v smrti. Depresivne stavy okrem vacsnej unavy vsak nemam a na rezanie som sa takisto vykaslal. Ostala vo mne nejaka skryta zufalost ktoru zrejme len potlacam alebo je to bezne ze ludia po depresi ostanu prazdnymi zvermi co nenavidia zivot ? Anti-depresiva uz nechcem ani vidiet, mam sklon k zneuzivaniu liekov a je to fakt humus, bral som to ako drogy a nie ako pomoc. Ake mate skusenosti ? Zmizne ten pocit niekedy alebo u ludi co prekonali depresiu je to dozivotne utrpenie ? Za vsetky inteligentne reakcie vopred dakujem.

slicaaa

Tiez mavam casto stavy uzkosti teda odvtedy ako som islo do zahranicia,,ale ked niekto povie slovo antidepresiva zarito odmietam,,,podla mojho nazoru kazdy clovek ma inu psychyku teda kazdy vsetko preziva inak,,,az ked clovek nasadi antideprresiva tak zacina boj s celozivotnym ochorenim,,,samotne antidepresiva obsahuju latky ktore sposobuju depresiu,,,ale to je na kazdom ako sa k tomu postavi,,

luciano

Tu pomôže len kvalitný psychiater. Treba sa úplne zveriť do jeho rúk. Na trhu je obrovský počet psychiatrických liekov, niektoré zaberajú, niektoré nie, je to individuálne, ale dobrý psychiater rozpozná, ktoré lieky určite zaberú. Aj ja som mal depresiu a lekár mi pomohol, dnes sa cítim výborne.

100Petra100

Ja mam tiez 22 a tiez trpim depresiami snazila som sa robit cokolvek brala som aj antidepresiva dlho dlho som mala pocit ze ani moc nezaberaju iba co som bola unavena a zabudala som po nich ale potom neskor po dlhom case my troska zabrali ale momentalne mam obdobie kedy ma znova chytaju uzkosti a depresie neviem co s tym mam robit dufam ze tieto stavy raz skoncia... lebo to naozaj totalne zneprijemnuje cloveku zivot...

crossetdante

Ahoj, zachrani ta viera, viera v zajtrajsok, viera v lepsi zivot, viera v Boha, viera v to ze najdes lasku svojho zivota, musis vsak najst nejaku iskru ktora ti tu vieru ponukne. Ja som nieco podobne ale v ovela mensom prezil, stale ked sa to vrati snazim si najst nejaky ciel.

sadep

Ahoj. Viem o com hovoris. Ja mam tiez 22 rokov. Uz vyse roka trpim depresiou, posledne 4 mesiace je to hotove utrpenie. Ani vo sne som si nikdy nemyslel, ze clovek moze tak hlboko klesnut. Ako nahle sa mi zazracne podarilo skoncit prvy stupen na vyske, tak som sa zacal liecit. Zeriem antidepresiva, ale pomahaju iba v tom zmysle, ze nerozmyslam nad sebazabitim.
Mozem povedat, ze sveto nadeje je pre mna jedine smrt, na ktoru budem cakat neviem kolko rokov. ...ale clovek nikdy nevie, mozno sa dovtedy stane zazrak a prestane to. Inak ti zavidim, ze dokazes pracovat, ja som skoncil skolu a mal by som si najst pracu, ale bohuzial nezvladol by som dlhodobo nic robit.
Ked hovoris, ze mas sklony k zneuzivaniu liekov, tak by som ti radil, aby tie lieky mal niekto z rodiny a schoval ich pred tebou, ak sa taky najde, a daval ti iba tolko kolko by si mal brat, az sa nepredavkujes.
Drzim ti palce v boji s depresiou!

sadep

Ahoj. Viem o com hovoris. Ja mam tiez 22 rokov. Uz vyse roka trpim depresiou, posledne 4 mesiace je to hotove utrpenie. Ani vo sne som si nikdy nemyslel, ze clovek moze tak hlboko klesnut. Ako nahle sa mi zazracne podarilo skoncit prvy stupen na vyske, tak som sa zacal liecit. Zeriem antidepresiva, ale pomahaju iba v tom zmysle, ze nerozmyslam nad sebazabitim.
Mozem povedat, ze sveto nadeje je pre mna jedine smrt, na ktoru budem cakat neviem kolko rokov. ...ale clovek nikdy nevie, mozno sa dovtedy stane zazrak a prestane to. Inak ti zavidim, ze dokazes pracovat, ja som skoncil skolu a mal by som si najst pracu, ale bohuzial nezvladol by som dlhodobo nic robit.
Ked hovoris, ze mas sklony k zneuzivaniu liekov, tak by som ti radil, aby tie lieky mal niekto z rodiny a schoval ich pred tebou, ak sa taky najde, a daval ti iba tolko kolko by si mal brat, az sa nepredavkujes.
Drzim ti palce v boji s depresiou!