Depresia - navrat po case ?

Príspevok v téme: Depresia - navrat po case ?
nihilist

Zdravim. Mam 22 rokov a zhruba pred rokom som "prekonal" depresiu. Trpel som tazkou depresiu, rezal som sa, velmi som pil,takmer kazdy den, predavkovaval som sa anti-depresivami a vseobecne som hladal vsetko len nie realitu. Tento stav trval asi rok a pol. Zacal som na sebe pracovat az ked som sa zobudil v nemocnici po pokuse o samovrazdu s totalne predavkovanym mozgom. Zacalo to asi takto - Po strednej som sa pokusil o VS,no isiel som studovat z donutienia rodicov, mal som nestastny vztah, doma boli problemy, vyhadzovali ma z domu a bol som na dne. Jazvy mam po celom tele, najviac vsak na dusi. Po dlhodobom lieceni a rozchode s babou a po vyhadzove z vysokej som sa ako tak dal do kopy, ostal mi alkohol - 5-6 krat za mesiac sa opijem, lieky uz neberiem. Momentalne som zamestnany a ako tak zabezpeceny. Co sa tyka psychiky, ostal vsak zo mna nihilista a ignorant reality...prestal som totalne vsetkemu verit, jediny zmysel stale vidim v smrti. Depresivne stavy okrem vacsnej unavy vsak nemam a na rezanie som sa takisto vykaslal. Ostala vo mne nejaka skryta zufalost ktoru zrejme len potlacam alebo je to bezne ze ludia po depresi ostanu prazdnymi zvermi co nenavidia zivot ? Anti-depresiva uz nechcem ani vidiet, mam sklon k zneuzivaniu liekov a je to fakt humus, bral som to ako drogy a nie ako pomoc. Ake mate skusenosti ? Zmizne ten pocit niekedy alebo u ludi co prekonali depresiu je to dozivotne utrpenie ? Za vsetky inteligentne reakcie vopred dakujem.

:)

Ahoj!TAkze treba urcite zajst k psychologicke.Depresia je problem dlhodoby,tazka forma,ktorou si trpel a trpis aj teraz si vyzaduje liecbu minimalne 2-3 roky a ak nie su ziadne smutne pocmurne myslienky az vtedy je vhodne s nou skoncit.Urcite je v tvojom pripade nutne zacat s liekmi.Je dost vysoka pravdepodobnost uspesnosti liecby,co usudzujem z toho ze svoj problem riesis cez net..Cize ak o probleme rozpravas,nie je to az taky tazky stupen aby bola nutna hospitalizacia.Nie je to hanba.Pracujem v lekarni,s podobnymi ludmi sa denne stretavam..Takze vela stastia!!Cim skor zacnes s liecbou,tym vyssia sanca,ze sa jej zbavis natrvalo..A ziadny alkohol!!!