ách ten alkohol

Príspevok v téme: ách ten alkohol
adka**

mám priateľa,ktorý pije,doteraz sa mu to darilo skrývať,no už si pozor nedáva.Rozprávať sa o tom nechce,vraj to je jeho problém,no nezvláda to.V slabých chvíľkach nasľubuje apotom nedodrží,pol roka sa kôli tou hádame ,už nevládzem,neviem ako ďalej.Život s ním si už neviem predsaviť,hnusí sa mi a čo je ďalší problém otehotnela som.Pije sa však ďalej.

adka**

ten človek ma zničil...totálne
vlastne môžem za to ja,lebo som mu to dovolila
všetky svoje nezdary depresie,zlé nálady hádže na mňa....
poprosila by som niekoho,kto to prežíva,ako to riešil....samozrejme aj druhú stranu
človek má sili dosť...no nie na všetko...
Adka

malviinka

adka,aj moj priatel je alkoholik a bohuzial aj narkoman. par tyzdnov sa drzi,potom ho to chyti a nevidim ho tyzden.nici ma psychicky aj fyzicky,som z neho uz na dne

alkohollik

Necitala som prispevky v tejto teme,iba ten tvoj ADKA,takze ani neviem,co ti radia ini. moj nazor ale je UTEKAJ od neho kym je cas. ten clovek sa uz nikdy nezmeni,alkoholikom bude stale. nato,aby sa to zmenilo je potrebne,aby to chcel ON a priznal si to,ze je pijak a isiel sa liecit. vtedy mu mozes dat este sancu, sice ani to ti na 100% nezaruci,ze nebude pit aj po lieceni.
bud rada,ze si to zbadala skor,ako si si ho zobrala za manzela. a to,ze cakas dieta....aj to by ti bolo po par rokoch iste vdacne,ze si uzila rozum a odisla si od neho skor. vies si predstavit,comu vsetkemu by bolo vystavene v rodine alkoholika? ak nie,tak ja si toviem predstavit zivo a dodnes mam z toho husiu kozu,nakolko som mala kvoli otcovi - alkoholikovi spackane detstvo,nie som po psych stranke kvoli nemu ani dodnes 100% a mama? ta pomaly,ale isto skonci na psychiatrii. vobec sa jej cudujem,preco s nim zije doteraz,ked je z nej pomaly troska. otec ju nici nielen psychicky,ale aj fyzicky.

mijkooo

keby nezabojovala moja byvala tak by som tu uz nebol..tak asi tak..malo ludi idu sami od seba na liecenie..mozno tak 10 percent..ostatnych tam dotiahli, vyhrazkami, alebo inym sposobom ich tam proste dostali ale sami sa len tak nespamatali..takze cakat, ze mu to dojde samemu urcite zmysel nema-on si to totiz neuvedomuje ze robi zle!!!!ale to vy nepochopite. Ani ja som nechcel ist na liecenie az ma pritlacili k muru a musel som..az tam na lieceni som sa zmenil. Urcite s nim sama nic nezmozes a ani nijake navstevy klubu AA..alebo ambulantna liecba..to su zbytocne zmarene dni a nepomozu. iba ho prinutit na liecenie.

adka**

Mijkoo nie si prvý vyliečený čo mi napísal,názory sa zhodujú.
Nevedia čo k nemu cítim,preto tie reakcie...No ozaj snahu zmeniť sa by mal vyvynúť aj on,dávnejšie užíval campral resistat-vieš čo to je..no teraz akosi nevydrží,je ho škoda,ako každého človeka,čo sa ničí.
písala som aj do AA,odpísal mi A Paľo,ak nebude mať záujem,nemám bojovať,lebo ma zničí-čo aj robí.
PS:na túto tému mám toho preštudovaného ozaj veľa,zaujímal ma Váš názor na túto nie ľahkú situáciu.
Adka

mijkooo

..asi by ste sa mali na to inac pozret..je to zavislost..a to je jednoducho choroba. Jemu nezalezi na peniazoch alebo chlaste..tam je narusene zmyslanie a nie ze mu je nieco prednejsie..ale to sa mi nechce rozoberat na to mate net mile slecny aby ste si viac vygooglili.

CMu_Q

podobne je to s drogami, zavislostou na hazardnych hrach a pod.... Ja mam priatela ktory trpi tou druhou "chorobou" .... je to vazne chore, cele dni presedi pri pokri a na mna kasle, ak sa ozvem aby sme sli niekam spolu a tak, tak je hadka... :( Asi su dolezitejsie pre neho peniaze ...

mijkooo

..no neviem aky si mala zaujem o jeho liecbu teda ale tak ak si tam bola alebo si sa o to trosku zaujimala tak musis vediet ze porovnavanie sa medzi alkoholikmi je hlupe a zbytozne pretoze mozog reagujuci na alkohol ma rozne reakcie u 100 alkoholikov a je tam 1000 dalsich faktorov na to ako alkoholik zareaguje na nejaky podnet..tvoj otec 15 rokov..jej priatel to moze prist sam od seba povedat trebars zajtra. Pokial nic neurobi aby bola stastna tak stastna nebude ani s nealkoholikom..pretoze bude utekat pred kazdym problemom. A ked sa to nepodari tak aspon pre pocit ze niekoho milovala a urobila co bolo v jej silach aby zachranila ludsky zivot a aj vztah..uz len preto by sa mala o nieco pokusit. Hlavu hore a neplakat ale konat!!

alzbee

Vies co o tom viem? Ze moj otec bol 15rokov alkoholik a cele moje detstvo bolo o tom, ze som sa musela pozerat na utrapenu maminu a ozrateho otca! A tie jeho nekonecne sluby, ze prestane pit...a vydrzalo mu to dva dni a potom dva tyzdne tahal opilecku snuru! Trvalo mu 15rokov, kym sa rozhodol konecne s tym prestat..ale rozhodol sa sam od seba, nie preto, ze sme ho cely zivot my o to prosili. Ja velmi dobre viem, ze alkoholizmus je choroba, ale ver tomu, ze clovek, ktory musi zit s alkoholikom sa nato nedokaze divat v tom zmysle, ze ten dotycny je chory. A pokial si si nevsimol, tak ja som tu uz Adke raz radila, ze nech od neho odide vtedy, ked sa nebude chciet ist dat liecit...a jeho to mozno napadne o 5rokov, ze aha, uz by som sa mal ist dat liecit, uz to nezvladam...a zatial to ona ma trpiet?!