PPP a sviatky

Príspevok v téme: PPP a sviatky
iriska.

môzete tu napisat vsetci, ktori chcete k tejto teme nieco povedat,svoje obavy, pocity, pohlad na to, ci by sa mali v tento cas urobit nejake upravy v jedalnicku v tych rodinach, kde je problem s ppp.
dievcata, coho sa obavate, co by ste si priali od rodicov? aky pristup k jedlu? aj rodicia, lebo casto mate iny pohlad ako vase dcery,casto im chcete vyjst v ustrety, ale oni nehovoria,tak neviete coho sa boja.
mozno to, co tu niekto napise, pomôze aby sa tie dievcata, co sa liecia alebo zvlast tie, co s liecenim este nezacali, aby sa vyhli zbytocnym problemom, vycitkam,ci zhorsenim ich situacie. a aby to potom neriesili zvlast tvrdym spôsobom.
lebo dokazat sa ovladat medzi tolkymi sladkymi a tucnymi jedlami maju aj zdravi, nie to dievcata s poruchami prijmu potravy,ktore to potom naviac riesia nespravnym a znicujucim sposobom.
dakujem

lena23

kyblik, ako dopadli tohtorocne sviatky?
to by bolo super, keby sa vsetkym stalo to, co si napisala, :-) smile.
ja som sa mala celkom fajn, pretoze som tie dni stravila s kamoskami, urobili sme malu party, takze netradicne iny den , a ako to baby robia, zvycajne jedia tak, aby nepribrali, mali sme len lahke a zdrave jedla, nic tradicne, nic, co sme nechceli.

a nevie niekto nieco o mishe???????

:-) :-) smile

no...ešte pred rokom som trpela anorexiou, mala som 40kíl na 170cm a akurát boli Vianoce. Piekli sme, ani som neochutnala, varili sme dobroty, tie som ohrdla, na stedrovecerný stol som si pripravila vlastné, nízkokalorické jedlo, nedala som si ani kapustnicu, ani koláč, jedla som len kúsok salátu s nízkotucným jogurtom a kus dusenej ryby. Neviem ako to je z bulimickami, ale ano, pri sviatkoch je vascia príleživost na to, aby mali svoje bulimické záchvaty. Kazdý kto vsak trpí PPP, ci uz aorexiou alebo bulímiou, by si mal uvedomiť, ci uz teraz alebo hocikedy, ze je to zlé, zvrátené, ze tým nicí sám seba a nakoniec jeho telo zlyhá. Mne sa stal na stedrý den minulý rok zázrak: jedla som len to co som povedala, ale potom vecer, som sa pozrela do zrkadla, a skoro som odpadla z toho, ako som sa videla: trcali mi rebrá, temer vsetky kosti mi bolo vidno. predtým som sa videla tucne. A ked som sa uvidela pravdivo, vela som toho pojedla: cxhcela som pribrat. Zelám kazdému kto trpí PPP aby sa aj jemo stal práve cez tieto sviatky takýto zázrak, a aby si uvedomil to aký vlastne ozaj je, a ze je chorý a nieco pre svoje vyliecenie urobil. drzím palce!

kyblik_

hmm...asi som sa viac bala nez si uzivala sviatky, ale vsetko by bolo ok, pokial by nepadlo zopar sokujucich poznamok typu:
"NEBOJ SA, NEBUDEME TA NUTIT JEST"
som z toho vysokovana, ze odkial to vobec maju a co ich to vobec napadlo :(

sinka

alti,nasi sa za to na mna nahnevaju,ze ju beriem z domu prec a nebudeme pohromade.ale ona by to nezvladla,tak utecieme od ludi a zjeme si tam len to,co si so sebou vezmeme.nebudeme mat nic ine,len to,co bezne plus par sladkosti,ktore mama rady.

alti

Ale ved krasa zivota nie je v tom, ze sa na nieco hrame, napr. na doonalost, stastie. Ak si smutna, daj to najavo a povedz dovod. Ak si stastna, tiez. Vies, je to pristup k zivotu, ktory som az v urcitom veku pochopila a tak zijem. A ludia to prijimaju, podavaju pomocnu ruku, inokedy ju podam ja. Fakt to tak nadherne funguje. Niekedy aj rodicia potrebuju "skolu" od vlastnych deti. Pouvazuj, zamysli sa a zacni robit male pozitivne zmeny v sebe samej. A este nieco...ziadna choroba neznamena popretie nejakej dokonalosti.

smutna

nemozem ani ceknut,vsetko musi byt navonok dokonale. ani tien na rodine. nemozem si dovolit robit taku hanbu dokonalym ludom.

smutna

ja mam problem s jedlom len ked som v strese.vtedy neskutocne jem az zeriem.a u nas doma je stes stale a na vianoce stokrat zvecseny. ta hodina spolocnej vecere mi nestoji za dva tyzdne depresii a vycitiek.a stale sa vari a pecie.jedla je vela a ked som tak smutna a dobita ix slovami,krikom tak stale jem a jem a potom som najvecsia tucka na svete a musim po sviatkoch zvracat a hladovat.keby som povedala ze nepecme tolko,tak by som jednu schytala od mamy.je to tradicia a tam nie je co riesit.to by povazovala z mojej strany za provokaciu.

lena22

Smutná, presne tak, ako si to tu napísala, povedz to aj rodine doma. Možno im to dôjde, o čom sú Vianoce, možno.