žaludočné nervy

Príspevok v téme: žaludočné nervy
tita26

prosím poraďte mi, lebo ja už fakt neviem čo mám robiť. som na materskej dovolenke 2 roky, tým pádom sa nejak často ani nedostanem ďalej od domu ako na prechádzku po okolí. moj problém spočíva v tom, že ak mám ísť nieka napr. k lekárovi, vybaviť niečo na úrad, či len na nákupy autom (nie ja som šofér), autobusom alebo vlakom, tak ma polhodinu pred odchodom pochytia žalúdočné krče a nasledne musim na WC. no nielen 1x ale dokonca aj 5x.je mi to hrozne neprijemne, parkrat som kvoli tomu takmer zmeškala aj spoj. najprv som si myslela, že sa mi to stane len keď musim isť verejnym dopr. prostriedkom, ale v poslednom čase ma tento problem trapi aj keď mam ist len do vedlajšej dediny s autom na nakup (šoferuje manžel, ja nemam vodičák). už som z toho nešťastná, dokonca sa snažím vyhnúť hociakým cestám. je leto, manžel navrhuje na každý víkend nejaký malý výlet, ale ja to len odmietam, lebo nechcem znova a znova zažívať tie krče a behanie na WC.

tita26

vďaka. buduci tyžden pondelok idem so synom k tomu urologovi, takže v nedelu si dam ten sedatif, potom ešte pondelok rano a uvidime. v každom pripade sa ozvem, ako to dopadlo. Ďakujem za odozvy, pomohli ste mi už len tým, že viem, že nie som sama, čo ma tento neprijemny problem

lena25

tita26 ten reasec uzivala kamaratka na hnacku. doniesla jej to mama, kt. robi zdravotnu sestricku. ja som to pocula prvy krat od nej, ze nieco take existuje na hnacku. tak neviem co je to zac. daj vediet ci sa nieco zlepsilo tym sedatifom. ja mam akysi rozhadzany zaludok. po obede ma prezenie. no je to jednorazove. len ma prekvapuje kolko ludi ma taketo problemy. na tomto fore som zistila, ako vela ludi ma problemy a je super sa o ne podelit. drz sa.

tita26

no dr. mi predpisala REASEC. ja som potom bola v lekarni a kupila som si SEDATIF, tie homeopatika. skusim tak, že ked viem , že niekam idem, tak den predtym ich začnem cmulať. nemam odvahu niejake ine lieky, lebo aj my chceme babatko a nechcem ho ohroziť tým, že sa budem pchať liekmi.

tento problem som nemala od začiatku materskej, ale ako sa ma teraz pytate,tak si spominam na jeden dost škaredy zažitok, ktorý to mohol spustit, lebo približne od toho času mam tento problem.keď mal moj syn cca. polroka, chcela som ist do divadla. už som mala kupene aj listky a dohodla som sa s mojou mamou, že mi ho postráži. hodinu pred odchodom do divadla som jej volala nech ho pride teda postražiť a ona bola na mol!!! (je alkoholička, v tom čase som si nemyslela, že je to s nou take zle, myslela som si, že sa na nu možem spolahnut). pritom sme sa dohodli a vedela o tom minimalne 3 tyždne, že mam listky, a ona bude stražiť maleho. takže som nakoniec išla k nej sama (manžel zatial postražil maleho), pekne som sa jej podakovala za ochotu a za to, že sa da na nu spolahnut a do divadla som nešla. odvtedy som ju už nikdy o nič take nepožiadala aj keď ona velakrat naliehala na mna.

slavena

Ahoj sssisssa,

ja mam presne toto. V noci je to najhorsie. Cely den to pocitujem. Rano ked vstanem mam pocit akoby mi triaslo zadok a hned musim ist na wc. POcas dna citim ze ma chce prehnat, ale zatial to viem vydrzat. Vecer zase triaska a prezene ma. Taktiez krce.

slavena

Ahoj Tita26,

ja sa tiez bojim liekov hlavne koli tomu ze chceme babatko. Teraz som o jedno prisla v prvom trimestri. Zistili mi ze je mrtve a to bolo hrozne, ked mi ho ukazali na monitore, co by podla mna nemali robit.
2,5 mesiaca za sebou a zrazu bum. Tak strasne sme sa tesili. Nemas niekoho v rodine kto by ta mohol psychicky týrať? Mne to zaclo hlavne vtedy. Ked som mala ist cosi vybavit do mesta, ci uz na pohovor koli praci tak som bola totalka hotova. Rozmyslam nad liekmi ale chceme babatko. Ak by som ich zacala uzivat, tak sa uz uzivaju asi stale.

sssisssa

lena ja si nepamätam vela ludi s tolkymi pisem..
ja stale lietam len po doktoroch ale nema to nejak vyznam, mimochodom ja som brala rozne doplnky a nestali malo ale nic nezaberalo en u mna je to uz tak hrozne ze to mam stale aj ked nejdem nikam nechapem asi to nebude len psychika

lena25

tita26 to sme na tom rovnako. podla mna je to psychicka zalezitost, to ze to riesime v hlave. mozno skus psychologicku. ja na to cas zial nemam. ale viem, ze to je psychika urcite a hlavne ked pises, ze ked si v klude doma je to ok. ja tiez. a ake lieky ti predpisala na hnacku? to iste aj moja dr robila. potom mi dala aj xanax na ukludnenie, no ked som citala letak som to nebrala. potom lexaurin a ani ten. kupujem si homeopatika sedatif a gelsemiu v takej modrej alebo zltej malej flasticke. tie su na ukludnenie. skus to. je to dostat bez lekarskeho predpisu.

sssissa ahoj pamatas si ma pisem teraz z lena25 ale pisala som z lena 251, stale to mavas? moja fakt si skus objednat ten kordyceps a uvidis, ze to pomoze. nie je to tak vela cez net co stoji, ako aj ine doplnky. u dr si bola? drz sa pa pa.

tita26

no včera som bola u dr., vybavila ma za 5 sekund. a nie som nadšená vysledkom. predpisala mi tablety nejake na hnačku,mam ich brat 2x denne. ale ako som čitala pribalovy letak, tak to nie je nič pre mna, takže to brat nebudem nejako ma nepochopila, že ja mam tieto stavy len ked niekam idem. proste ak cely mesiac nejdem nikde, len na prechadzku so synom, na kavu k matke, do potravin na nakup, tak je všetko ok. akonahle mam ist autom autobusom vlakom do mesta na nakup či vybavovať tak je ohen na sreche.potrebovala by som nejaku zazračnu pilulku, ktoru by som si dala hodinu pred odchodom a bolo by to ok. asi chcem vela.

slavena ja sa nepamatam, že by som mala nejaky traumatizujuci zažitok (okrem porodu,ale to je ine rozpravanie).

a dr. mi ešte povedala, že kebyže som tehotná, tak to brat nemam. takže mi vychadza to, že kym nevypiplem aj druhé dieťa, tak su pre mňa lieky zakazane.

sssisssa

baby mam to iste presne ako pisete, len ide o to ze mne je zle aj ked nemam nikam ist len tak z nicoho nic mi pride zle najhorise je to rano ked ma prebudia krce az musim utekat na wc a taktiez je to najhorsie v noci ked mam ist spat nechapem. mate problemy aj ked ste len tak doma v klude?

lena25

tita26 to nie su lieky. najdes ich na nete ked das do google kordyceps, je to od firmy tianshi. ja som sa k nim dostala cez znameho. mam aj knizku a objednala som si kuru za velmi vela penazi. obsahovala asi 5-6 doplnkov na 6 tyzdnov. bola to vlastne ocistna a zaroven vyzivujuca kura. v nej bol tetnto kordyceps.on je totiz protizapalovy, je to bylina. a pri tejto kure mi prestali tieto problemy. no na dalsiu zial nemam tolko penazi. ja som bola u dr a aj na kolono minuly rok v novembri a vysledok? nic vazne syndrom drazdiveho creva. dala lieky proti krcom. tie som brala este mam plno krabiciek co som si podstivo vyberala na predpis, no skusila som potom ten kordyceps len a zistila, ze mi pomaha viac ako tie lieky. nehoborim, ze ked idem niekam a citim nervozitu, ze nejdem na wc, ale nemam krce a problemy kazdy den. lebo ak ti prestanu problemy nezaoberas sa tym. ak ich mas, stale na to myslis. ja to mam od r. 2006 ked som prekonala daky crevny virus. hlavne je nemysliet na to. lahko sa to radi no tazko uskutocni. napis ako si dopadla u dr. drz sa. pa