NEMAM soc fobiu ale.... !!!!

Príspevok v téme: NEMAM soc fobiu ale.... !!!!
LEjla11

Trapi ma cervenanie.. Viem ze tieto temy tu uz boli ale aj tak som zalozila novu. Chcem len ozrejmit ze nemam najmensi problem ist do mesta , niekoho sa nieco spytat proste ludi ako takych sa nebojim. Len pri komunikacii s nimi ma trapi cervenanie. Nie vzdy a stale ale dost casto.. A neviem preco. casto len pocitim naval tepla a horucavy v mojej tvari a uz viem a citim ze horim . Ale uuplne najhorsie je ked ma na to niekto upozorni pripadne sa na tom zabava alebo smeje.. To su ludia naozaj az takí nechapavi a nevedia sa vcitit do mojej koze??? No asi NIE.. Lebo kto toto nezaziva ten to asi NEDOKAZE pochopit.. Ten pocit ponozenia.. ZLYHANIA vlastnej osobnosti.. Aspon ja to tak prezivam . Potom mam slzy v ociach a tusim ujst mam pokazenu naladu a vsetko mi je vtedy luto.. Ze preco JA.. NNEhovrim ze je to najvacsi problem sveta.. ALE.. CErvenat sa a ani vlastne nevediet preco je strasnee.... NEviem to vysvetlit.. Preco to musim byt prave jaaa,? :((((( Kto zaziva rovnake situacie a pocity??? MYslim ze to je silna trema nervozita a nizke sebavedomie nieco take .. ALe v mojom pripade nie soc. fobia..

LEjla11

Ma tu z vas este niekto tento problemik?? Alebo nazor........ kludne piste .. :(( Alebo studenti kt to zazivaju v skole. aj medzi spoluziakmi

6fatima6

Lejla mam sestru a ta uz ma 32r. Stale sa cervena, ked sa s niekym cudzim rozprava alebo ak pride necakana situacia. Tiez sa na to "zlostila", vraj preco ja sa tak cervenam...? Ale zmierila sa s tym a najlepsia obrana je utok. Takze ak uz niekto na nu zacne utocit v tomto zmysle tak ona to hned preobrati. Neviem sice preco je to tak u niektorych ludi ale da sa s tym zit.

Azuriitko

Uvažuješ vcelku správne, ale zase ani takúto vec netreba podceňovať, hlavne preto, lebo sa s tým dá niečo robiť. Ono je asi najväčšia chyba v tom, že to znižuje sebavedomie. Ale keď vidím niektorých ľudí, koľko majú sebavedomia, že sami seba strápňujú, a nie niečím čo nemôžu ovládať, ale svojou hlúposťou či tým prílišným sebavedomím, a je im úplne jedno ako sa kto zatvári či niečo povie, aj tak si myslia, že sú super, tak potom ma napadne, že pri veci ktorá trápi mňa, by si on ani len neodfúkol :D

Lejla11

No ano ja sa snazim si to tak nebrat vsetko k srdcu.. Ale su take chvile ked to akosi nejde.. No vzdy si poviem .. ze mnoho ludi ma 10000000 krat horsie problemy a zvlada to.. Len toto ide dost na psych. cloveka.

Azuriitko

Nemusí byť zlé pamätať si aj zlé veci, vždy to je skúsenosť pre život. Určo sú udalosti, na ktoré by človek najradšej zabudol, ale aj zlé skúsenosti sú skúsenosti. Ale samozrejme záleží od okolností.

Tara077

Vies ono ta nechutna chvila vzdy prejde.. Ale clovek si taketo situacie dost vtlaci do pamate. Aj ked nechce.. Prejde tym ale nezabudne na to...

Azuriitko

Lejla, kým nepocítia na vlastnej koži, tak vedia byť veľmi ľudia krutý. Ale tak človek keď to vidí, aspom sa na tom učí, a vie sa potom vyvarovať podobných vecí. Hmmm a to "Aha aká..." no veru živo si to predstavujem ako si sa musela cítiť :( A jasné, podľa mňa veľa vecí človek dokáže zvládnuť sám, a aj ty to dokážeš zvládnuť bez nejakého psychológa. Stačí sa nevzdať ako som už písal. Pády (neúspech) zvládneš, a myslím že sa vždy nájde človek, ktorý ťa postaví na nohy ak ti to samej pôjde ťažko. A raz sa iba pousmeješ, že v podstate si to nakoniec zvládla vcelku ľahko :)

Lejla11

Azuritko skoda ze vsetci chalani nie su takí ako ty.. Ze to chapes. Lebo pri vete Aha aka je cervena.. mam pocit ze sa povraciam.. to su proste pocity kt naozaj chape len ten co to preziva.. Ako nie je to az take tragicke ze by som potrebovala psychologa . mne velmi pomaha aj toto ked pisem a vymienam si nazory s ludmi kt su na tom podobne. Len ma niekedy neskutocne stve akí vedia byt lludia voci sebe krutí a nechapaví ...

Azuriitko

To som veru zistil, že hlavne baby sú citlivejšie ako chalani, a chalan sa k babe často chová jak k seberovnému, a myslí si že vtípek neublíži. Ale pre toho druhého to môže byť ozaj nepríjemné, a spôsobovať smútok či slzy. Skús sa pokúsiť nejako cez to preniesť, nech ťa to naodradí od snahy trochu to vylepšiť, veď vo svojej podstate to nieje nič zlé, len pri určitých ľuďoch to môže byť ozaj nepríjemné, keď sa ozívajú vtedy keď majú byť ticho. A skúšala si sa už aj s tými čo na to upozorňujú o tom pozhovárať že to je pre teba ozaj moc nepríjemné ak na to upozorňujú? Možno je pred nimi nepríjemné o tom hovoriť, ale lepšie nech sa uvedomia, ako keby si mala stále trpieť.

millli

Ja sa vacsinou cervenam pri muzovi, ktory sa mi paci a pamatam si, ako mi raz kamaratky povedali, ked som s jednym pekynm muzom rozpravala a cervenala sa, ze nech sa prestanem cervenat. To niektori ludia nevedia, ze sa to neda zastavit na povel?