znova tehotna

Príspevok v téme: znova tehotna
lela85

stala sa mi strasna vec, bola som donutena ist na potrat, zabila som svoje dieta, najlepsie na svete, bola som v 9tom tyzdni, nedokazem sa s tym zmierit, boli to, trapim sa, prosim boha, aj malinke o odpustenie, su to len dva dni a ja uz teraz neviem zit. Keby mozem znova otehotniet? chcem dieta, musim mat dieta, potrebujem ho. Chcem naspat dusicku svojho malinkeho. Neviete po akom case mozem znova otehotniet???prosim poradte mi.

ketsut

na potrat ťa nemože nikto donútiť...može sa ťa snažiť ovplyvnovať, pôsobiť na teba až to urobíš...ale v konečnomm dôsledku je rozhodnutie na samostnej žene....
môj výklad na problém danej ženy je z psychologic. a kresťanského názoru.
za jej rozhodnutie ju neodsudzujem, nepoznám ten prípad do detailov....ale vidím z toho čo píše, respektíve cítim...ZUFALOST.
Je vhodná minimálne odborná psychologická pomoc žene, až si dá svoje myšlienky do poriadku...a nespôsobí si vážne ochorenie.....pretože potrať už u nejednej ženy vyvolal vážne psychickú poruchu.

Ahooj

Ja to všetko chápem. Ale keď už sa to stalo
tak sa to nedá zmeniť. Ano, poznám aj ja také ženy ktoré to nevedia spracovať dodnes. Určite keď na to nestačí sama treba vyhľadať odbornú pomoc. S tým súhlasím.

ketsut

škoda, že si nepochopila čo som chcela povedať...nikoho neodsudzujem to by som si nedovolila...hovorím, len o momentálnom pocite, ktorý z danej situácie vyplýva....
pretože žena, ktorá povie po dvoch dnoch po potrate, že chce dieťa, kedy ho môže mať...a podobne...znamená, že nedokáže situáciu spracovať...ma výčitky svedomia a podobne....
po čase sa jej zivot dostane do starých koľají...ale človek nezabúda, na to čo urobil...vieš a za svoje konanie, nesmieme zodpovednosť.

Niektoré ženy sa s touto situáciou nikdy nevyrovnajú a musia vyhladať odbornú starostlivosť psychologickú prípadne psychiatrickú....poznám nejeden prípad.

Ahooj

ketsut, neberem ti tvoj nazor.
myslim vsak, ze toto forum vzniklo koli tomu ze sa snazime niekomu pomoct a nie niekoho odsudit, co vsak z tvojho prveho
prispevku nevyplyva... bohuzial

ketsut

to je možné čo hovoríš ahooooj...ale teraz tu daná osoba rieši momentálne pocity...a tie mala isto aj tvoja kamarátka...po čase človek nájde sám seba, založí si rodinu...nájde svoje šťastie....však...NIKDY NEZABUDNE NA DANY SKUTOK! Teda aspon nie ten človek, ktorý ma svedomie.