Mam malo bielych krviniek...preco?co mi hrozi?ako si ich doplnim?d.
leukopenia
my sme toto zacali sledovat v roku 2004 zacali sme na hranici 14,3 vtedy mi nik nepovedal co syn ma len sme z acali chodit kazde 3 mesiace na kontrolu potom liecba penklenom, neskor aslo bolo dobre . Neskor sme zacali liecbu eutiroxom a teraz po 8 rokoch liecby sa dozviem na hematologii ze mame leukopeniu az ma zmrazilo co sa robilo celych tych 8 rokov. Nasťastie nebyva chory len nadcha. Doktorka mi povedala ze ak by zacal bat chory tak aby som sa ozvala je toto riesenie????
V strave je dôležitý dostatočný prívod kyseliny listovej, vitamínu B12 (dostať v lekárňach ako potravinový doplnok, v prípade nedostatku je vhodné injekčné podávanie), význam dietetických úprav je však pri leukopénii nie veľký. Vhodné je tiež vyšetrenie koncentrácie kyseliny listovej a vitamínu B12. U žien vo fertilnom veku je častý nízky prívod kyseliny listovej a antikoncepčné pilulky môžu znížiť jej využitie v organizme. Prírodné zdroje sú listová zelenina, mrkva, tekvica a vaječný žĺtok.
ja mam taku otazocku , ako je to v tehotenstve ak mam leukopeniu???lebo ja byvam casto chora a uz bezne antibiotika mi nezaberaju...a v tehotenstve by sa nemali brat ziadne..ma tu niektora z vas skusenost ze bola tehotna a mala podobny problem??
na leukopeniu zabera b-komplex a pyridoxin..ja ju mam tiez uz asi 2 roky, ,,pravidelne,, chodim na kontroly, mne sa pohybuje od 3,2 do 3,8....a umna sa to prejavuje tym ze som stale chora a sem tam mi aj praskne zila na nohach...a primarka mi povedala ze pokial to neje klinicke tak mam byt pokojna...no coment..:))
Anonym,neviem či sa stravou dá nejako ovplyvnit počet leukocytov.Možno by bolo dobré vyskúšat užívanie B-komplexu.Pri leukopenii je potrebná dispenzarizácia na hematologickej amb. a treba si dávat pozor na infekcie a pod.,lebo pri zníženom počte bielych krviniek je znížená obranyschopnost organizmu.
Aka strava sa odporuca pri leukopenii. Co by mal pacient viac prijimat?vdaka za odpoved
Ano ucinok je dobry. Chut - aroma je vsak vecou nazoru.