Mam malo bielych krviniek...preco?co mi hrozi?ako si ich doplnim?d.
leukopenia
uz asi 4 roky mam zly krvny obraz, co sa tyka bielych krviniek( leukozyty ),
Ich hodnota sa stale pohybuje od 2,3 - 2,5... Pred tromi rokmi mi brali kostnu dre, vsetko bolo v uplnom poriadku.
Nebyvam ani nejako casto chora, co sa dost odporuje s tym nizkym stavom bielych krviniek, ktore prakticky maju zabezpecit imunitu ... ?
Kontroluju ma kazde 3-4 mesiace.
Moze sa to neskor nejako zvrhnut ?
Nikto mi ani nepovedal, ze mam leukopeniu,??? to som vycitala sama v internete.
Vie niekto poradit ?
pricinou leukopenie byvaju chronicke infekcie, lieky, zvacsena slezina, imunologicke a dalsie ochorenia-cize to chce kompletne vysetrenie internistu...
Nie pri každej leukopénii sa robí vyšetrenie kostnej drene.To by už musel byt vážny dovod.
krvna dren sa odobera z lopatky bedrovej kosti zvacsa punkciou, moze sa to urobit ambulantne alebo v nemocnici
miesto odberu sa znecitlivie a ihlou pomocou maleho zavadzaca sa odoberie trosku kostnej drene
ako sa robi vysetrenie kostnej drene?d.
konkretna pricina, ktora "spusti" tvorbu protilatok proti vlastnym bielym krvinkam, nie je vzdy znama mozu to spustit prekonane infekcie, alebo lieky alebo skodliviny z prostredia
ale mozu to byt priciny spustenia tvorby protilatok voci bielym krvinkam liecba zavisi od stupna leukopenie a od klinickych priznakov leukopeniou spôsobenych
asi ti budu robit vysetrenie kostnej drene, pravidelne krvne obrazy a mala by si jest stravu bohatu na vitaminy
Kolko je to málo.Norm.hodnoty sú 4-10.Leukopénia može byt sposobená liekmi, alebo napr. aj po najedení sa zníži počet leukocytov. Tým že máš menej Le máš zníženú obranyschopnost organizmu.Skús B-komplex.