Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo pijete?

Príspevok v téme: Čo pijete?
fliacik2

Ahojte...chcem sa spytat, co zvyknete vy piť v takýchto letných horúčavách...ja to mam velmi tazke nechutí mi čistá voda ani čaje...tak väcsinou ochutenu minerálku...no tá nieje velmi zdrava...alebo domaci bazovy sirup...ale ten asi tiež neprispieva k zdraviu, ked obsahuje tolko cukru...tak sa chcem spytat, co ine by som mohla piť?

peeringvoip

Vyskusal som pit tyzden vodu z krcahu, kde bola na spodu hornina Shungeit, teda uhlie, kt. vypusta molekulu fluren. Hornina sa tazi iba v Rusku pri dedine Shunga. Vodu som nechal odstat min. 1 hod. a videl som ako z tej horniny vychadzaju male bublinky a to aj na druhy den. To znamenalo, ze ta hornina nie je obycajne uhlie a ze uvolnuje molekulu fluren. Tak ako ine uhlikove filtre aj toto uhlie viaze na seba chlor a cisti vodu, uvolnuje aj antioxidanty a takato voda ich ma viac ako zeleny caj. Problemom bolo, ze ked som pil par sialok denne takejto vody, objavily sa negativne ucinky. A to rednutie krvi, krvacanie z nosa a jasien, tazke a dlhe zastavovanie drobneho krvacania na prstoch. Podobne negativne ucinky mozu sposobit aj predmety zo Shungeitu v blizkosti osoby, ale zase na druhej strane mozu chranit pred elektromagnetickym smogom. Vodu som musel prestat pit.
Teraz idem odskusat kangen-vodu, zasaditu filtrovanu vodu zionizovanu na ph=9.

Michal_PU

Ja čistú vodu z vodovodu :) Nijak neupravujem. V zime trošku čajíku keď je chladno...
Keď idem von, tak si doma naberiem vodu a do nej sirup. Neviem prečo, ale nedokážem dlho na záhrade pracovať bez nesladenej vody (striedam). Ak nepracujem, postačí len čistá. Ak sa minie, beriem prírodné zdroje - ak sú vhodné v dosahu, alebo v obchode kupujem minerálku s čo najmenej bublinkami - ideálne modrý Rajec.
Z bubliniek len výnimočne kofolku, inak sladké a džúsy len minimálne...
Alkohol prakticky vôbec, jedine mamin domáci vaječný likér ktorý máme cca 3x do roka a s tým v obchode sa nedá porovnať :)

Nepotrebujem žiadny marketing z ktorého si ľudia myslia, že ich vodovod otrávi a musia len kupovať balenia v obchodoch. Vodu z vodovodu pijeme cez 20 rokov a nikto v domácnosti nemá žiadne problémy. U babky máme studňu a tá je fakt super.
Keď na potulkách v lese nájdem pekný prameň dostatočne vysoko a ďaleko od civilizácie (znečistenia), v pohode sa napijem. Doteraz sa mi nič nestalo, ale z mojich skúsenosti väčšina plastových "konzumentov" sa na to pozerá ako keby som pil vodu z Japonskej atómky...

zdravie14

Veľmi dobre je piť prevarenú vodu s troškou citrónovej šťavy.Večer uvariť a do rana nechať vychladnúť. Pridať citrón alebo aj nie, komu ako chutí. Studená neprevarená voda priamo z vodovodu je ťažká na žalúdok a môže spôsobovať kŕče,hlavne ak chceme dodržiavať pitný režim. Teplá neprevarená voda môže zas obsahovať baktérie,ktoré môžu spôsobiť črevné ťažkosti.

Carie

Ja pijem magnetizovane caje a zivu vodu :-) Mala by posobit proti prekysleniu organizmu a teda vsetkym civilizacnym chorobam. Je na to magneticka palicka a dostala som ju zadarmo :) Ked som si kupila biolampu z www.biolampa.info

dadas

Kupila som sungit / www.sambaly.sk pijem vodu aktivovanu prave tymto kamenom a mozem povedat, ze mi pomohol po vsetkych strankach. &ak mate nejake skusenosti, napiste prosim. Jana

fialocka

najcastejsie cistu vodu, alebo jemne sytenu mineralku; rajec bylinka, lucka, alebo si urobim caj z cerstvej maty. Hlavne nic presladene, z toho som este viac smadna...

pijem

do trojlitrovej sklenenej nadoby s odstatou vodou dam sungitovu pyramidku o velkosti 5 cm, ale moze byt aj kamen ci drt. Necha sa tam 1 az 3 dni. Potom sa to pije. Ale moze sa aj priebezne pit a dolievat.