prosím tých čo majú jazvečíka

Príspevok v téme: prosím tých čo majú jazvečíka
smutnaaa

prosim vas, doma mame jazvecika teraz mala rok, mame ju doma od narodenia.vzdy bola ina ako psy pred nou bola viac taka "pojasena", ale nikdy s nou nebol problem. nedavno sa prvykrat harala a od vtedy je ako vymenena....najprv zacala do kazdeho bezdôvodne stekat, uz lek ked niekto prejde po ceste, a teraz posledny tyzden zacala sa hrat s loptickou piskajucou, kupili sme jej ju ked bola este malinka ale vôbec sa s nou nehrala, teraz ju kdesy vyhrabala a uplne sa zmenila, vsade s nou chodila, ked sme ju zavolali prisla k nam a hned sa otocila.nidky to nerobila, vzdy sa s nami hrala.a este si nasla jedno miestecko kde mame travu, tam lezi nikoho ku sebe nechce a ked sa priblizime zacne vrcat co nikdy nerobila, najprv sa nam to zdalo mile ze vsade chodi s tou loptou ale teraz to je hrozne, je strasne smutna, tu loptu sme jej schovali, a vzdy ked ju vypustime na dvor pobehat si chvilu beha ako keby ju hladala a potom sa zasije pod taky stolec.a vôbec nereaguje na nase hlasy, ani na ocov co pred nim mala vzdy respekt, pred nim si ani nedovoli vrcat.a ked sa ku nej priblizime tak vrci.prestala uz aj zrat.velmi sa bojime co to môze byt.a zverolekar je na cele leto odcestovany.myslite ze sa nejako naviazala na tu loptu...lasky ma dost, pretoze je to nas milacik a v bude tiez nie je zavreta stale, jednak je velka a zase ma vybeh do velkej oplotenej zahradky, a vzdy ju vypustime aj po dvore,ale teraz ani nemôzeme ked sa vzdy niekde schova a vrci.co by to mohlo byt?

Djsino

Nebojsa toho ja mam fenku jazvecika ak orvi krat harala tak len dospieva to je jedna vec co sa tyka tej lopticky tu jej zober nosi si ju ako steniatko takze dievxa chytila ju falisna gravidita to ju prejde neboj len jej zober tu lopticku vsetky hracky schovat zvusit fizicku aktivitu prechadzky a podobne znizid vidu na pitie a aj zradlo pretoze cim vuac bude pit bude sa jej tvorit mlieko a starvy dat na polovicu neboj to ju prejde je to falosnou gravuditou presiel som si tym ak bhdes potrebovat radu psinko@inmail.sk ahoj

Djsino

Nebojsa toho ja mam fenku jazvecika ak orvi krat harala tak len dospieva to je jedna vec co sa tyka tej lopticky tu jej zober nosi si ju ako steniatko takze dievxa chytila ju falisna gravidita to ju prejde neboj len jej zober tu lopticku vsetky hracky schovat zvusit fizicku aktivitu prechadzky a podobne znizid vidu na pitie a aj zradlo pretoze cim vuac bude pit bude sa jej tvorit mlieko a starvy dat na polovicu neboj to ju prejde je to falosnou gravuditou presiel som si tym ak bhdes potrebovat radu psinko@inmail.sk ahoj

smutnaaa

baby dakujem vam vsetkym nas milacik je zase v poriadku, preslo ju to same.takze nastastie ziadnu injekciu nepotrebovala.uz je konecne taka vesela ako bola predtym.dakujem vam za vsetky rady:-)

smutnaaa

dedy pravdepodobne je to ta falosna gravidita, oco to tiez povedal bez toho aby som mu to ja povedala, on to aj akosi odborne nazval:-D a volal lekarovi nejakemu inemu, on mu povedal ze ju to prejde, ze môzme skusit aj tu injekciu, ale ze casovo je to na tom istom kým sa z toho dostane, ze jej treba cas a prejde ju to ahlavne tu loptu schovat nech jej to nepripomina.
dedy ja skusam hocico, len ked ju vypustim po dvore tak sa aj bojim kezde som cele dni doma sama so sestrou nasi v praci a na nas vrci, takze preto sa aj bojim, lebo chvilu sa hra a potom zrazu zdrhne a uz s nou nepohnem.ale dnes zase som na nu volala, sedela v bude a videla som ako sa ani neobzrela, co vzdy aspon vybehla von.no dufam ze to prejde cim skor.

dedy

ja tu falosku len tipujem co som pocula od inych psickarov, stopercentne to nemozem vediet
skus havinku nejako zaujat, ist s nou von, nejako pracovat... nech msli na nieco ine

kachorrina

no vidite, tak to ma ani nenapadlo ze falosna gravidita.

tak som rada ze sa to zlepsuje a drzim palec aby sa zlepsilo uplne a mohla si si svoju jazvecicku uzivat naplno :)

smutnaaa

ahojte vsetci som ste mi sem napisali, naozaj ste ma upokojili, pravdepodobne je to ta falosa gravidita...,
kachorrina my mame tiez tuto uz ako tretiu, vzdy sme mali jazvecika sucku, a viem aka je to rasa, su dost citlive a urazlive, niekedy to je az na smiech ako sa dokazala urazit ked na nu niekto skrical ze nesmies:-) a prave preto ze tato je tretia, tak nikdy sa nam to nestalo ani pri jednej.no a tu lopticku sme jej vzali preto ako pisala dedy ze je lepsie nech na to zabudne, lebo ona behala iba s nou nepustila ju z papulky uplne ako keby vlacila stena a ked sme sa priblizili k nej zutekala, pustila ju a vrčala.a ako som pisala jej veterinar je odcestovany, a kedze je to polovnicky pes tak tieto vsetky sludeje jeden lekar, a tiez z toho hladiska by sa nemala dat kastrovat, takze oco to vylucil.ale mam taky pocit ze sa to uz lepsi, pretoze uz zacala aj zrat, sice nie vela aspon daco, a aj ked je von pustena tak sa chvilu s nami hra ale potom sa zas zasije pod ten stôl a lezi tam ako bez duse, ale prisla som na to ze ked sa k nej priblizim vrci ale ked vidi ze sa jej bojim vrci este viac, ale minule som prisla uplne ku nej a rozpravala jej a nic prestala ale ked som ju chcela chytit normalne na mna vyskocila az som sa zlakla.ja len dufam ze ju to prejde cim skôr, pretoze ju ani pustit nemôzem ked som sama doma, lebo sa niekde zasije a uz ju odtial nedostanem a ked je oco doma tak v pohde povie raz a ide do budy, pred mamou tiez tak, pred nimi ma respekt stale.

dedy

pokiaľ je to naozaj falosna gravidita, a ona sa naviazala na lopticku ako na "stena" tak je lepsie jej lopticku vziat, a zaujat ju niecim inym, nejako s nou pracovat aby sa sustredila na nieco ine

kachorrina

Ahoj smutnaaa,

ja mam jazvecika, uz tretieho :). Milovana rasa!
Mam ale psika, ale myslim ze ta upokojim.
Jazveciky su vo vseobecnosti velke potvory a tazke povahy. Su strasne naladovi a niekedy je to s nimi tazke. Co sa tyka tvojej, urcite to ma suvis aj s tym haranim a ako som si v rychlosti vsimla, ako ti tu baby radili, mozno by naozaj nebolo odveci dat ju vykastrovat. Takze ja to vidim tak ze sa v nej deju zmeny, dospieva a vtedy sa meni aj im povaha. A myslim este ze teraz je v obdobi puberty, ta byva tak okolo prveho roka sa mi zda a vtedy sme to mali aj my doma vesele :). A ak sa mozem opytat - preco ste jej vzali tu lopticku? Ja by som jej ju dala, nech si ju žužle kolko chce, urite ji to prestane bavit. Dufam ze som pomohla :).

ppppp

Ahoj.Dufam,ze sa mozem pripojit do debaty aj ja,aj ked jazvecika nemam.Podla mna je to nasledok ruje.Vasa fenka dospela.Niektore zvieratka vtedy zacinaju byt utocne a dominantnejsie.Aj ked jazvecika nemame mame doma bytoveho kocurika,ktory tiez zhruba po roku uplne zmenil spravanie a z nasho mileho maznacika sa stal utocny a stale nespokojny kocur.Hned som volala veterinarovi,ktory mi potvrdil,ze v takom pripade ho treba dat cim skor vykastrovat.Aj sme tak urobili a behom mesiaca sa zase jeho spravanie upravilo a zase je to nas stary dobry kocur.Po kastracii totizto niekedy trva aj 2 mesiace,kym sa zo zvieratka dostanu hormony von.Takze urcite sa spoj s veterinarom a zacni to riesit,z vlastnej skusenosti viem,ze to nie je nic prijemne.A takto sa da zvieratku pomoct.Aj nas kocurik sa skludnil,uz nie je nervozny.