Prosim poradte kto vie uz sme bezradny obecny urad na nas kasle ,hygiena a zivotne prostredie sa zas za hlavu chytaju preco ten nezaujem.Ide o nasho suseda chova holubov ma ich asi 100 a je to asi 2 metre od nasho domu.Zije sa nam tu hrozne a tazko ,hopluby su vsade .Ked nezatvorime okna tak nam vlietaju dnu ,museli sme zlikvydovat bazen lebo bol plny peria a trusu,,chlapec dostal z nich astmu ,lebo ma alergiu na perie.Ja skoro rano vstavam aby som pozbierala po dvore a balkone perie aby chlapec mohol "dychat" sused mi na to odpovedal vraj ho mam dat v lete do tabora .Pradlo vonku vobec nevesiam mame krasnu terasu ktoru nepouzivame ,lebo sa nam tam pomaly zasidluju susedove holuby .A to som este vsetko nenapisala ja mam z toho nervy a uzkosti.Starostka sa vyjadrila ze kym nevypukne epidemia zatial zakrňocit nemozu.Tak uz len cakat.
Holuby nam zneprijemnuju zivot
Ahoj.U nas v meste pouzivaju take plasice co vydavaju zvuk dravych vtakov.Skus take nieco zohnat.
Ta otrava na potkany bola dobra rada. Upozornite vo vchode na to, ze si ludia maju davat pozor na zvierata, ze sa premnozili potkany. Date si nejaku otravu na okno, holub to zozerie a do tyzdna pokapu. No a uz vidim, ako niekto vysetruje, preco niekomu zdochol holub, ci holuby.... Ako to dokaze, ze kto to urobil ? Ma si na ne davat pozor. Co poletuje vonku, nema nikde cedule, ze to je niekoho majetok.
No a ked lietaju holuby ponad hlavu ? Nejaka palica a svac ho. Este sa mozete ohradit, ze vas ohrozuju. Clovek sa ich zlakol atd. Zabitie v sebaobrane :)
A ak idu na rimsu, vhodne umiestnena autobateria by mohla urobit svoje :)
Kupte si vzduchovku a zacnite ich strielat... My takto kantrime vevericky, boli strasne premnozene a uz len raz za cas ich vidno. Je to ucinne, upokojujuce a zabavne zaroven.
Tak uz sme asi dve na tom co mame nervy v r...ti.Prave som ich bola plasit z balkona lebo nam vlietaju dnu :Keby tieto prispevky cital cloveek ktory by nam v tom pomohol bola by som veelmi povdacna.A inaak kade vsade si podala staznosti.Ja som pouzila aj media a televiziu prd mi to pomohlo akurat z toho mam uzkostne stavy.
NO JA TO MáM TIEž TAžKé, SUSED VôBEC NERAGUJE NA MOJEJ DOHOVáRANIA Už ROKY, čO SI POSADíM DO ZáHRADY VšETKO MI VYZOBú, OMIETKU Z DOMU VYZOBáVAJú, DO OKIEN SADAJú,šPINIA, VYZOBáVAJú A SUSEDOVCOM JE TO JEDNO . A JA Už NEVLáDZEM S NERVAMI. PORADTE AKO ICH ZLIKVIDOVAT POTICHUčKY,TRPíME TO Už ASI 25 ROKOV, STáLE IM PRIBúDAJú-Už ICH Má ASI AJ 70 KUSOV.
ZUZULA JA SOM OD NITRY Z TAKEJ DEDINY CO MAME NOVU STAROSTKU TO IDE S NAMI DOLE VODOU .aLE TO SOM NEVEDELA ZE SA MAL SPYTAT SUSEDOV ZE CI MOZE CHOVAT HOLUBOV!?DAKUJEM ZA RADU .A MOZNO ZE NAS BUDES VIDIET AJ V LAMPARNI LEBO SOM TO TAM DALA HADAM MI POMOZU.VIES UZ SOM NAD TYM ROZMYSLA ZE TO DAM NA SUD ALE TERAZ SME NIE NA TOM FINANCNE NAJLEPSIE TAK MUSIM TO RIESIT INAK ALE STOJI MA TO NEMALE NERVY .
A este jedna vec - ta mastal ... Sused to MUSI dat opravit, ved ohrozuje vas zivot ... naozaj to musis riesit cez pravnika.
Eruska, ja by som to riesila pravnou cestou ... Odkial si? Obecne alebo miestne zastupitelstva maju vseobecne nariadenia o chove zvierat ... nasla som na nete zopar, vo vacsine pripadov sused musi suhlasit s chovom holubov a majitel je POVINNY zabezpecit to, aby vtaky nespinili okolie a neobmedzovali susedov ...
Tie holuby su asi v 100 rocnej mastaly ktora sa rozpadava pod naletmy holubov decka maju zakaz chodit do zahrady lebo padaju skridla.No a odkedy sem dovliekol tie holuby tak nas tu zozero potkany a kuny.
LILYOFF si zlata ale ja som uz skusala vsetko a predstav si on sa zaregistroval aj ako clen holubarov vraj chodi aj na sutaze s nimy ale to nie je pravda ,tak teraz ja ked mu zlikvydujem holuby tak zaplatim za jedneho okolo 20 tisic sk lebo registrovane holuby su drahe.Takze nezmozem nic .