dobry den, cchela by som sa opytat vas rodicov co mate dieta s totuto diagnozou, ako je to s nimi v skole? lebo prave som videla spravy a v nich ma sokovalo ked rodicia ostatnych ziakov ziadali o vylucenie ziaka s ADHD zo skoly, pretoze ohrozovalo moralku triedy tym ze nadavalo.....to sa stavaju ku vsetkym tymto ziakom takto? tiez bojujete s ostatnymi rodicmi alebo dokonca s ucitelmi? strasne ma to sokovalo, ked som videla co su schopni dospeli ludia vykrikovat a ako sa ozculuju nad niecim co ani nepoznaju....preto ma zaujima ako je to inde, ci je toto bezna prax.....dakujem
ADHD
dieta s ADHD by mal mat individualny plan a povolene "restartovanie koncentracie" ale to neznamena ze moze narusat chod triedy, ci obmedzovat inych pri studiu
ako som pisala castokrat sa zamiena ADHD s nevychovanostou, a opacne
ucitelia (cest vynimkam) nie su dostatocne pripraveni ako zvladnut deti s ADHD, ale myslim si ze ide skor o system
poznam vsak niekolko rodicov deti ADD,ADHD ktori ospravedlnuju kazde nevhodne spravanie danou diagnozou, chyba rozlisovanie co je ADHD a co drzost, ci puberta...
nechcem sa vam tu moc miesat ani vam oponovat, ale aj ja teda my cela trieda bojujeme o vylucenie spoluziaka s ADHD z nasej triedy. je to zlozite sme kvoli nemu najhoorsia trieda, vzdy je na nas zle lebo on ma papiere. no to by sa dalo predychat. chapem aj rodicov ako to musia citit ze sme vsetci proti nemu, skusali sme sa k nemu spravat dobre ale neda sa. vulgarne nadava ucitelom i nam, minule skrtil ucku a keby sa cela trieda na neho nepustila neviem jak by to dopadlo, neprestajne nas dievcata obtazuje, spoluziacku chyta za intimne miesta a nemozeme mu nic povedat lebo sa ho bojime pre jeho silu a agresivitu a skola ho len chrani.bolo by toho este vela...ale skuste chapat i ostatnych ziakov, ako by vam bolo keby vas sustavne obtazoval a vy by ste si nemohli pomoct?
ja vidim najvacsi problem v pristupe k tymto ziakom a v uciteloch. ucitelia su na deti s poruchami spravania a ucenia malo pripraveni.
rolf ja tiez chapem tych rodicov, a nedivim sa tomu, tam zlihali ine paky podla mna
tiez som to vcera videl v spravach a tiez som bol prekvapeny z reakcii rodicov, najma ten pan sa tam vehementne dozadoval aby toho chlapca z triedy vylucili. ale pamatam si, ze ked som ja chodil na zs, tak vo vedlajsej triede bol jeden chalan, s ktorym boli problemy a hovorilo sa, ze "ma na to papiere", ale on bol fakt problemovy, hlavne cim bol starsi. bol agresivny a podobne. takze tak trochu tych rodicov aj chapem, ze maju obavy.
kyblik mne uz docvaklo ako si to myslel, prepac, len som bola velmi rozculena......ale dalo by sa o tom polemizovat az do rana.....a zaujimali by ma aj skusenosti ucitelov, aky maju oni pohlad na toto, prosim ak si najdete niekto cas, dakujem
ja nechcem pisat o tom co to znamena, prosim k veci, prosim, ked to nepoznas asi nemas take dieta........a je to ,porucha pozornosti spojena s hyperaktivitou, ale to si mozes najst aj na nete.....
kyblik, to dieta malo diagnostikovane ADHD, na celu situaciu ma svoj nazor, a ten nechcem rozoberat, prepac mna zaujimalo nieco ine....mne sa jedna o to ako je to bezne na tych skolach, lebo ak je to takto vsade tak uz mam vybrany smer comu sa budem venovat v zivote......
a co znamena skratka ADHD?