poradte mi prosim....som po rakovine 3rokov(bola aj chemoterapia) a neviem ako mam potupovat dalej....chcel by som zacat naspat chodievat do fitness centra,ale neviem ci sa mi choroba nevrati naspat lebo chcem pouzivat doplnok vyzivy...som uz po 2 operaciach... prvy nador bol zhubny a druhy nador bol nezhubny ...ako to myslite?..moze sa mi to vratit vsetko ak budem brat suplementy?....(bola to rakovina semenika)...Dakujem za pochopenie...
Rakovina a fitness suplementy
trojbojar, ja som nahodou fyzyk, do jadrovej fyziky sa velmi dobre rozumiem,
ale v poslednych 15 rokov studujem aj ako telo pracuje. Prebytocne bielkoviny a svalstvo zatazuju telo znacne a tym sa vnutorne organy opotrebuvaju rychlejsie. To nie je ziadne tajomstvo ze sa v tele vsetko opotrebuva casom, a o to rychlejsie, ked je presilene.
Inac to nie je vec osobneho nazoru, na potvrdenie staci statistika. Pozri napr na tento clanok:
strengthplanet.com
Nedostatok cinnosti, nespravna strava a pouzivanie kavy,alkoholu , cigariet a podobne tiez zkracuju zivot.
Ale mierne sportovanie je zdravsie nez znasilnovanie tela v sutazivych sportoch.
RNG... to je pekna blbost ze znizuju zivotnost rozumies sa do toho jak do jadrovej fyziky mojmu trenerovi sa zvecilo srdce skoro o raz tolko a stale zije a je silnejsi ako vela strongmanov co sa tika trojboja cvicenie ti vobec neskodi pokial beres proteiny a doplnky ziadne steroidy problem je v tom ze v dnesnej mladezi su rosirene vo velkom anabolicke steroidy a povecme si pravdu co ti v dnesnom svete neznizuje dlzku zivota ? vsetko a ja si osobne myslim ze je lepsie cvicit ako niekde slopat a hulit travu...
ale aj k atletickemu telu sa treba "dopracovat"
RNG lebo je to zial, moda. ja to tiez neviem vyhovorit svojmu synovcovi. mysli si, ze vtedy bude pekny, ked bude mat vypracovane telo :(
ecko, preco nepouzivas protirakovinne doplnky vyzivy(antioxidanty, lanovy rybaci a kokosovy olej,selen, zinok aloe, enzymi...) preco chces na silu brat zamorujuce nadbytocne bielkoviny .
Vobec extra svalova hmota, tj viac, nez clovek potrebuje pre normalny zivot je zatazenie pre vsetky vnutorne organy a skracuje zivot. Zvysuje zamorenie, lebo vnutorne organy maju len urcitu kapacitu a zivotnost.
Zdravy pohyb znamena mierne cvicenie, nie silacke naberanie nevhodneho svalstva.To je skodliva moda, vobec nezdrava pre telo celkove a v konecnom dosledku skracuje zivot.
Mimi323 ,ahoj.. chcem v prvom rade povedať jednu vec, že ja nikdy nebudem hovoriť na niečo čomu nerozumiem, že to tak nieje,alebo to neexistuje, pokiaľ sa nepresvedčím. To s tým znečistením morom nemôžeš prirovnávať ,keď nevieš o čo ide. Ja Ti predložím teraz nasledujúci príklad: keďže ako Ty vravíš a myslíš si,že ten jeden pohár v špinavom mori nič nezmení...tak si teraz predstav, čo zmení a ako je to možné že vôbec niečo zmení jeden malinký na prvý pohľad neškodný vírus,alebo baktéria v tele človeka, no vyvolá určitý stav ktorý sa už týka celého komplexu tela.pravda ,ale v tom prípade ,pokiaľ ešte nieje na ten určitý vírus imúnny. tak približne na tomto princípe je založený ten prípravok. inak fajn ,že si položila túto otázku,aspoň som to trošku priblížil. a ako už vravíš tú alkalickosť v tele treba udržať,lebo pokiaľ sa len mierne prekyslí organizmus ,už začínajú príznaky problémov. no a tento prípravok vlastne dáva do rovnováhy toto prostredie a zároveň ešte nejaké účinky pôsobia navyše.
radca ja som sportovec a aktivne sutazim a podavam vykon a nemam ziadny problem so stravou