poradte mi prosim....som po rakovine 3rokov(bola aj chemoterapia) a neviem ako mam potupovat dalej....chcel by som zacat naspat chodievat do fitness centra,ale neviem ci sa mi choroba nevrati naspat lebo chcem pouzivat doplnok vyzivy...som uz po 2 operaciach... prvy nador bol zhubny a druhy nador bol nezhubny ...ako to myslite?..moze sa mi to vratit vsetko ak budem brat suplementy?....(bola to rakovina semenika)...Dakujem za pochopenie...
Rakovina a fitness suplementy
RNG, ja všetko chápem, som na tomto fore už dosť dlho (Mimi323). A obdivujem, že svoj voľný čas tráviš záchranou cudzieho zdravia. Ale ta fyzika ma fakt pobavila.....:D
A zaujima ma tato tema, lebo chodim tiež do fitka, ale len rekreačne, cvičim len s malymi váhami. Tiež som v mladosti robila balet a potrebujem nejako cvičiť. Tak teraz rozmýšlam, či vôbec robim dobre.
mirka, toto nechap ako sutazenie, ja sem chodim pomahat na ukor mojho casu, lebo citim potrebu pomahat ludom, podelit sa so znalostami, co som si nastudoval z roznych lekarskych zdrojov.
Trojbojar, statistika sportovcov neklame, tam bol zavedeny vysledok zivota tisicov sportovcov a zialbohu napriek vsetkym polemikam pre a proti statisticky to nevyzera pre aktivnych sportovcov dobre.
Aj ja som za mladosti sportoval, robil som trochu gymnastiky, samozrejme posilovanie tam bolo zaklad a ale uz v tedy bolo prislovie" Sportom k zdraviu" doplnene dolozkou "alebo k permanentnej invalidite"...
RNG cvicil si niekedy silovy sport ? a ked hej ako si cvicil ?ty tu hovoris o statistikach ale silovy sport sa uplne inak berie ako ine sporty ty tam nemakas rok a stale prikladas o 5 az 10 kg za trening to sa robi iba dva mesiace pred sutazov a po sutazi mas dva tyzdne odych po dvoch tyzdnoch sa ti meni trening a zacinas dvihat o polovicu menej ako si dvihal pred sutazov takze to je uplne ine cvicenie ako cvicia napr chalani vo fitkach ze stale nakladaju nakladaju a potom stop lebo telo nema cas regenerovat a preto sa nikam viac nedostanu a to plati ci na silu alebo na objem kazdy chce rychlo mat silu alebo mat svaly ale to sa neda lebo ani rim nebol vybudovani za chvilku tiez to trvalo roky a preto sa aj hovori ze pomali dalej zajdes a tiez nemozes brat kila proteinov a tu stravu vobec jej nemas nejako vela mas ju iba upravenu a trocha viac toho zjes takze to travenie neni az take zatazene...
otazka, vacsia spotreba materialov =vacsie mnozstvo spracovanej stravy= zvysena praca travenia , pecene, ladvin, srdca atd.
Tam nie je co spekulovat, ani pecen sa nezvacsi, ani srdce by sa nemalo ani ladviny nemaju odrazu vyssiu kapacitu, tj nadmerne cvicenie dozlova "zodiera" telo.
Tak isto nadmerna telesna praca. Ludia sa doslova v robote "zoderu", hoci po kratkom case sa prisposobia zvysenym narokom na svaly a klby.
rng: a na druhej strane, ked clovek "pocuva", co mu telo "hovori", teda, ked uz citi, ze ma dost, tak prestane s treningom a dopraje organizmu cas na zregenerovanie a az potom dalsi trening...
rng: teraz neviem, ze ci chces aby som napisal konkretne cisla alebo... skor mi islo o to, ze ked by som dosiahol urcitu uroven, tak by som to len na tej urovni udrziaval. jasne, ze dovtedy by som namahal klby, svaly atd ale ved ono organizmus sa tomu predsa prispobuje. no a ked by som zrazu prestal pridavat, ale sa drzal len na tej urovni, ktoru som dosiahol, tak by to uz dalej nebola pre organizmus taka zataz lebo si vlastne zvykol. je tato teoria spravna?
otazka, definuj, co je to stanovena sila. Je to priemerna alebo ovela vyssia. Kazde extra prichadza za urcitu cenu=namahu organizmu.
Do urcitej miery je to zdrave, od urcitej miery je to pretazenie.
rng: a co hovoris na posilnovanie zamerane na budovanie sily. nie na budovanie hmoty. dosiahnut urcitu stanovenu hranicu a potom sa uz len udrziavat.
podla mna by si nemal pouziwat nic co neni ziwotu newyhnutne... w twojom pripade by asi nebolo na mieste experimentowat so swojim telom.