O hemoroidoch mam nastudovane uz fakt vsetko,no nieje mi rady ani pomoci!Koncom roka 2008 mi po kolonoskopickom vys.diagnostikovali vnutorne hemoroidy.Velmi som sa divila,nie som ten typicky kandidat na toto ochorenie.Po pouceni a prisnom dodrziavani pokynov som aj tak o pol roka musela podstupit Baronovu ligaturu.Hotove peklo,po 2tyzdnoch od zakroku sa mi vo vnutri konecnika tvori nieco ako mazlavy vytok,strasne zapachajuci,a aj uvolnovanie plynov je az take hnilobne.Aby toho nebolo malo,na vonkajsej casti konecnika sa mi vytvorili 2 trhlinky,napriek tomu,ze nemam zapchu,ja uz to nechapem...Lekar mi povedal,ze konecnik mam krasny,a trhlinky sa vyliecia cipkami a mastami za 10 dni.Figu borovu,stale ich mam rovnake.Moje pocity a stavy su opacne,ako nazor lekara,konecnik mi zvonka opucha,trhlinky svrbia,vnutorna cast konecnika,ako keby sa tahala vonku,je fialova,zdurena.Moj laicky dojem je,ze mi ,,uzly.. prolabovali vonku.Mam teda vonkajsie ci vnutorne hemoroidy...?Mali ste niekto z Vas podobne problemy,viete mi poradit ako ste sa z toho dostali?(okrem Detralexu,vlakniny,pohanky,pitneho rezimu,dubovej kory,probiotik,repika,hygieny,vsetkych kremov,cipkov ,kvapiek,co trh ponuka)Mate niekto skusenost z laserovou liecbou hemoroidov,alebo trhlinky?Dakujem za vsetky rady a nazory.
Hemoroidy a liecba
ludkovia namiesto sedacich kupelov v dubovek kore skuste gel z dubovej kory..je to praktickejsie a ucinok skvely
zdravím, pridam aj ja jeden príspevok. Pred dvom týždnami som mal silnu hnačku, asi som niečo zjedol a bol som v pondelok na zachode asi 6 krat,takže som max.preťažil konečník, nakolko som tlačil a tlačil. To bola velká chyba, lebo sa mi urobili take velke hemoroidy, že som myslel , že som vytlačil už črevo. Tak som hned behol doktorovi,ktorý to pozrel a skonštatoval,že to je ešte aj zapálené. Dostal som Detralex 3x2tabletky, 2x kupel po 20min v dubovej kore a masť Faktu. Na moje velké prekvapenie behom týždna to skoro vymizlo a po 10 dnoch som o hemoroidoch ani nevedel. Ostal len taký uplne mrnavy,ani neviem, či tam vobec je. Ale samozrejme som upravil aj stravu , menej bielkovín a masa, a viac zeleniny a ovocia . A je to všetko super. Pravidelna stolica a aj ta je akurat. A hlavne už nemusím tolko tlačiť a namahať konečník. Dufam, že som tym niekomu aj pomohol.
Zdravím všetkých,možno že niektorým pomôžem mojím príspevkom.Nebývam často postihnutý týmto problémom.Teraz po dlhých rokoch sa mi vytvorila taká menšia zlatá žila a jeden malý vonkajší hemák.Najskôr som použil masť,čo som mal doma-FAKTU a robil som si kúpeľe z dubovej kôry- žiadny výsledok.Potom mi známi poradili homeopatickú masť AVENOC (je tam aj násada na vnútorné použitie,a sú aj čipky-pre zdvojený silnešjí účinok-hovorila magistra).Neveril som tomu ale kúpil som si ju v lekárni.Môžem Vám povedať už v prvom dni som cítil zmenu,po dvoch dňoch sa to začalo rapídne zmenšovať,po troch dňoch už ani neviem že som to mal.Veľmi kladný výsledok-môžem vrelo doporučiť,som tou masťou milo prekvapený. Veľa šťastia pri liečbe.
Milaniv mi pomohol a vyliečil. Skúste sa informovať na -adresa odstránená-
JANIELA
jasne,dnesnej dobe sa tazko hlada praca...tazko si ju zhanaju zdravi ludia,nie to este taky ,co maju nejaky problem...PRACA nie je vsetko,ale treba aj z niecoho zit,tak treba pracovat,doba je velmi tazka a aj zdravie niekedy je velmi spojene s financiami,nemas peniaze-nemozes sa liecit...
ja teraz casto spominam na zeny niekedy -kolegine z prace ked marodovali,tak isli na marodku v pohode v klude marodovali a nestresovali sa ze ich niekto vyhodi z prace...a v klude sa vyliecili...
...teraz tejto dobe sa clovek nemoze poriadne vyliecit,lebo uz ked ide na marodku tak len na tyzden,a ked na dlhsie tak len doma sedi zo stressom,ci nepride koli tomu o pracu...
niekedy nema ziadnu sancu sa vyliecit,lebo ten STRESS mu neprida,este skor zhorsi zdravie...
jaj,kde sme sa to dostali...:0((((((((
MARIAA presne ako hovoris zensky lekar toto.A opercia no neviem jeden znamy bol uz 5-krat a zas musi ist.Tazko nesediet atd ked ma pracu ze je cely den n nohach a v zime ale v dnesnej dobe si tazko tu na vychode najst nieco ine.zas praca nie je vsetko.No verim ze raz ho presvedcim.Ale ked mu pred 8-mi rokmipraskol vred tak tiez som ho nikam nedostala,nastastie prisla lekarka k nam a vcas.Jednoducho si sama malorad
...este som zabudla napisat,ze mna uz chirurg posielal na operaciu,ale este som absolvovala kolonos.a tam mi lekarka povedala adobre poradila...ze nemam ist na operaciu,lebo az potom budem trpiet,KAZALA MI HEM.PRELIECIT...dala som na jej rady a fakt to pomohlo,len treba byt uz stale opatrny atd.pri HEM.nemoze clovek ani vela stat,ani vela sediet,ani vela chodit...je to taky tiez zacarovany kruh pri tom...treba sa stale nejak zariadit podla toho...
JANIELA
...jasne,sak to je normalne ked strati tolko krvi,ze sa to niekde preukaze...
no,na jednu stranu ho chapem,nie je to nic prijemne ked mas na nejakeho lekara vystavit zadok...
sak aj mi zeny neradi chodime k zenskemu...ak vies o com hovorim,je to neprijemne,ale co uz,ked sa musi koli zdraviu tak vtedy treba prekusnut nejaku hanblivost atd.
a to krvacanie,sa samo urcite nezastavi,mala som podobny problem v jeden den som sla na zachod i 4-5x a krvi bolo velmi vela...NECH TO NEZANEDBAVA A IDE S TYM CIM SKOR K LEKAROVI...
JA SOM VTEDY MALA UZ 2STUPEN A MUSELA SOM VYBRAT AJ 3DAVKY PO SEBE DETRALEX/TUSIM SA TO VOLA/
no a potom este aj tie kupele atd.ako som pisala...
inak aj ja som pila ten dubovi caj porciovany,ale to nestaci,treba aj KUPEL SEDAVI robit...
DOTLAC HO NEJAK K LEKAROVI...PRAJEM VELA STASTIA
Maria tie krize a nohy bolia a pri tej strate krvi je slaby a unaveny ,nervozny ale co uz ...