O hemoroidoch mam nastudovane uz fakt vsetko,no nieje mi rady ani pomoci!Koncom roka 2008 mi po kolonoskopickom vys.diagnostikovali vnutorne hemoroidy.Velmi som sa divila,nie som ten typicky kandidat na toto ochorenie.Po pouceni a prisnom dodrziavani pokynov som aj tak o pol roka musela podstupit Baronovu ligaturu.Hotove peklo,po 2tyzdnoch od zakroku sa mi vo vnutri konecnika tvori nieco ako mazlavy vytok,strasne zapachajuci,a aj uvolnovanie plynov je az take hnilobne.Aby toho nebolo malo,na vonkajsej casti konecnika sa mi vytvorili 2 trhlinky,napriek tomu,ze nemam zapchu,ja uz to nechapem...Lekar mi povedal,ze konecnik mam krasny,a trhlinky sa vyliecia cipkami a mastami za 10 dni.Figu borovu,stale ich mam rovnake.Moje pocity a stavy su opacne,ako nazor lekara,konecnik mi zvonka opucha,trhlinky svrbia,vnutorna cast konecnika,ako keby sa tahala vonku,je fialova,zdurena.Moj laicky dojem je,ze mi ,,uzly.. prolabovali vonku.Mam teda vonkajsie ci vnutorne hemoroidy...?Mali ste niekto z Vas podobne problemy,viete mi poradit ako ste sa z toho dostali?(okrem Detralexu,vlakniny,pohanky,pitneho rezimu,dubovej kory,probiotik,repika,hygieny,vsetkych kremov,cipkov ,kvapiek,co trh ponuka)Mate niekto skusenost z laserovou liecbou hemoroidov,alebo trhlinky?Dakujem za vsetky rady a nazory.
Hemoroidy a liecba
Bola som na operacii hemoroidov laserovou technikou odporucam kazdemu
Ahojte, 1. aprila som bol na operacii hemoroidov laserovou metodou. Doplatok za tuto operaciu je okolo 80 eur, jedine co lutujem je to, ze som nesiel skor. Po operacii je prvych 24 hodin bolestivych, ale da sa to v pohode a s prehladom vydrzat, na druhy den som isiel domov. Samozrejme po operacii som dostaval injekcie od bolesti. Teraz sa na wecko konecne tesim, donedavna to bola nocna mora. Tiez som sa bal, a asi rok som to odkladal, hanbil som sa, a nechcel som si priznat hemoroidy. Boli uz take rozsirene, ze operacia bola nutna. Teraz som chvalabohu v pohode, a dufam ze to ostane navzdy.Vrelo odporucam, nebat sa, nehanbit a kludne ist. Zeleznicna nemocnica Kosice-chirurgicka ambulancia. Vela zdaru
ahojte chcela by som sa opytat na jednu vec... uz asi tak rok som obcasne pri vyprazdnovani citila mensie stipnutie. krv sa mi neobjavovala. nedavno som vsak mala zapchu a nasledne pri stolici velke bolesti a objavilo sa pomerne velke mnozstvo krvi. vonkajsie hemoroidy som vsak nezaznamenala, iba malu ranku. zda sa mi vsak divne ze by z nej mohlo pochadzat take mnozstvo krvi... mozu to byt nejake hemeroidy? dakujem
aj ja patrím medzi tých čo trpia hemeroidmi... ak trpíte hemeroidmi tak kolonoskopiu nevyšetrujú, to jedine v prípade keby ste mali problémy s hrubým črevom... vyšetrenie sa volá rektoskopia, absolvovala som ju asi tak pred dvomi týždňami.. mňa to veľmi bolelo, keďže mám vnútorné hemeroidy ale trvá to len krátko cca dve minuty dá sa to vydržať...ten rektoskop má asi 10cm takže ani zavádzanie nie je hlboké ako pri kolonoskopii tam je až cca 1 m.. ale napriek tomu mi lieky ani čipky vôbec nezaberajú... takže to budem musieť asi aj ja riešiť chirurgicky, pretože keď prídem k lekárovi ma odbaví liekmi ktoré sú pre mňa slabé, v noci nespím a tá bolesť je čím ďalej znesiteľnehšia
Aj ja patrím medzi tých šťastlivcov, čo trpia na hemoroidy. Dlhodobo užívam DETRALEX, po stolici sa umývam a natieram masťou FAKTU. No aj tak raz za čas mám problém a preto uvažujem nad kolonoskopiou. No keďže od všadiaľ počúvam, že je to bolestivé-bojím sa toho.Kto z Vás to absolvoval a ako ste to prežili.Nerobia to v narkóze?
jarino87 : a používal ste aj mastičku, a čípky FAKTU??? JE TO SUPER A NIE DRAHE A VOLNO PREDAJNÉ..... Marysol
Ja mam nejaky vyrastok na konecniku ale neviem ci je to hemoroid ... ide o asi 0.5 cm dlhy a 0,3 cm siroky vyrastok ktory podla toho co som si precitala nepripomina hemeroid. nachadza sa hned za vchodom do konecnika.. je to nieco take ako toto img.mediacentrum.sk len je to trosku dlhsie.. jedoducho taky vyrastok ako maju niektori ludia na kozi ... pri dlhosom sedeni ma boli konecnik a dostavak ako keby krce ... problemy so stolicou nemam a ani nekrvacam .. moze ist o hemeroid ?
Ja som to mal velmi vazne v jednom case, ale pravidelnym cistenim a mastenim sa to uplne vstrebalo. Samozrejme v ton clovek nesmie prestat, lebo ked to zanedbas na niekolko tyzdnov, zacne sa to tvorit odznova
Jarino87
Ja momentalne použivam už dva týždne čipky z lekarne FAKTU, a zatial nemam žiadnu krv pri stolici ani bolesť. Uvidim dokedy, možno ak ich prestanem použivať tak sa to znova začne. Tiež sa mi to stalo prvy krat v živote asi zo sedaveho zamestnania.
Ono ak je to už fakt važne tak sa to operuje.