O hemoroidoch mam nastudovane uz fakt vsetko,no nieje mi rady ani pomoci!Koncom roka 2008 mi po kolonoskopickom vys.diagnostikovali vnutorne hemoroidy.Velmi som sa divila,nie som ten typicky kandidat na toto ochorenie.Po pouceni a prisnom dodrziavani pokynov som aj tak o pol roka musela podstupit Baronovu ligaturu.Hotove peklo,po 2tyzdnoch od zakroku sa mi vo vnutri konecnika tvori nieco ako mazlavy vytok,strasne zapachajuci,a aj uvolnovanie plynov je az take hnilobne.Aby toho nebolo malo,na vonkajsej casti konecnika sa mi vytvorili 2 trhlinky,napriek tomu,ze nemam zapchu,ja uz to nechapem...Lekar mi povedal,ze konecnik mam krasny,a trhlinky sa vyliecia cipkami a mastami za 10 dni.Figu borovu,stale ich mam rovnake.Moje pocity a stavy su opacne,ako nazor lekara,konecnik mi zvonka opucha,trhlinky svrbia,vnutorna cast konecnika,ako keby sa tahala vonku,je fialova,zdurena.Moj laicky dojem je,ze mi ,,uzly.. prolabovali vonku.Mam teda vonkajsie ci vnutorne hemoroidy...?Mali ste niekto z Vas podobne problemy,viete mi poradit ako ste sa z toho dostali?(okrem Detralexu,vlakniny,pohanky,pitneho rezimu,dubovej kory,probiotik,repika,hygieny,vsetkych kremov,cipkov ,kvapiek,co trh ponuka)Mate niekto skusenost z laserovou liecbou hemoroidov,alebo trhlinky?Dakujem za vsetky rady a nazory.
Hemoroidy a liecba
Mňa vyliečil z hemoroidov Milaniv. Verte, či neverte, je to tak. -adresa odstránená-
A mne pomohol jedine Milaniv. Môžete si písať, čo chcete. -adresa odstránená-
Proti hemoroidom je najucinnejsia prevencia. Cievy treba cistit(lecitin) spruznovat(antioxidanty bioflavonoidy ako tu uz spomenute rutin, hesperidin, vitamin C a E....)
Tak sa tomu da predist a pripadne aj neskor, pokial je situacia s nimi nie prilis zla obratit trend a vyhojit ich. Lekarske vyckavanie bez borniknutia niecoho proti nikam nevedie, len ku zhorseniu az do krvacania a kritickych stavov, kde casto sa rozhodnu pre operacie.Nuz ja a predomnou uz moj otec sme si to "vymastickovali", ked sme si vzdy po velkej potrebe tu oblast dobre vycistili a vymasirobali toaletnym papierom s kremom. Dnes este stale pouzivam krem, ale aj ine hore spomenute doplnky a hemoroidy mam uplne zmiznute.Tj mozno nie uplne, ale ziadne bolesti, krv a ine nepozorujem uz dlhe roky.
A na zaciatku som to mal tak zle, ze bola casto zachodova misa uplne zafarnena krvou. Vtedy mi otec povedal, nech neblaznim a sledujem jeho osvecenu metodu, ktoru dostal od svojho spoluziaka, lekara, ktory mal podobne problemy a takto ich adresoval s uspechom
Mam 16 snazim sa stravovat zdravo pohybu mam az az..no nedavno som nasiel hrcku na konečniku...myslel som si ze to nic nieje ze mozno vyražka ale dnes som sa na to pozrel ..je to fialove ..pripada mi to ako blbost... mava zlatu zilu clovek v mojom veku ?! co mam robit stale dufam ze to je vyrazka
ahojte všetci, mám 18 a mám taký problém .. neviem či sa jedná o hemeroidy,ale pri velkej potrebe ma velmi bolí konečník, zvnútra, samozrejme podla toho akú mám stolicu, ked tvrdú tak to bolí viac a ked riedku tak minimálne .. v stolici som zatial nezbadala krv, iba ked si utieram zadok, ked troška akoby "vôjdem dnu" tak vtedy badám trocha krvi na papieri .. môže sa to jednať o TRHLINKáCH V KONEčNíKU ?? .. prosím o pomoc
EVICA
este by som ti chcela napisat,ze kym som nevedela presne,co mi je...pomohlo mi hodne...mala som velke stastie,lebo sme mali rod.dom pri ktorom som mala zahradu a pestovala som tam EKOZELENINU...ja som clovek,ktory si nevie predstavit,leto bez zeleniny a ovocia...takze toto ma dost drzalo...ked sme sa prestahovali do panelaku,uz taky vyber nebol a vela som jedla mliecnych vyrobkov-KOLI VAPNIKU...A TO MA UPLNE ODROVNALO+STRESS...
MALA SOM VELKE STASTIE
jedla som vela zeleniny surovej,hrozno,kukuricu...cibulu,cesnek..
ALE ESTE VACSIE STASTIE SOM MALA,KED R.2008 MI ZISTILI,ZE SOM ALERGICKA NA MLIECN.BIELK.KAZEIN...A TO BOLA PRICINA VSETKYCH MOJICH PROBLEMOV...
takze som sa zasa zamerala na travenie atd.
ale odkedy som zacala drzat prisnu dietu bez mlieka a mliecnych vyrobkov,zacina sa travenie SPAMATAVAT,ale mam este dalsie problemi OBLICKY,PECEN ATD.
BOLO MI POVEDANE,ZE TELO SA BUDE SPAMATAVAT TAK 1-2ROKY...TAK UVIDIME...
steny ZIL A CIEV...budem mat este oslabene,lebo sa mi este robia MODRINY/bez toho aby som sa udrela/
TAKZE JE TO LIECENIE A BOJ NA DLHU TRAT...
ALE STALE JE TO LEPSIE,AKO SOM SA MALA PREDTYM,UZ NIKDY BY SOM SA NECHCELA ZAZIT TO,CO SOM ZAZILA...
teraz je to len na mne...dufam,ze bude len ok...
EVICA
daj si do googla ZDRAVIE Z BOZEJ LEKARNE...tam si najdes velmi dobre rady...
inak velmi dobre na STRESS je aj caj z LIPY...
vit.sk.B/ja som si kupovala B-KOMPLEX FORTE...
teraz sa snazim tazit vit.B zo stravy/odkedy sa mi zacalo napravovat travenie/
a to,ze to nemas az takom stadiu,je to len pre teba dobre,urcite to bude pre teba hracka dostat sa s toho,drzim prsty
vela stastia a tiez pevne ZDRAVIE PRAJEM...
Baby,diky pomohli ste mi.Zatial to nemam este v takom hroznom stadiu, pokusim sa to vyliecit stravou,bylinkami a mastami.Chcelo by to este zivot bez STRESU, ale sami dobre viete, ze sa to neda.Som tiez s tych matiek - najprv deti , rodina a potom JA. Este mam aj problemi s manzelom - po zdrav.stranke. Ti lekari to je nieco hrozne, ved nikto za nimi nejde zo stastia, ale sme na Slovensku... Este raz diky a hlavne vela zdravia...
EVICA7
ja som 1x krvacala a velmi vela,ked druha chytilo slepe crevo bolo to roku tusim 1997/ale presne sa nepamatam/...v den ked odysiel do nemocnice,na operaciu....dovtedy som nemala ziadne problemi atd.nepocitovala som ziadne bolesti,svrbenie...proste nic...
tak som sla za obvodnym,povedala som mu to,ten mi dal cipky SPOFAX...vybrala som jedno balenie,a trochu sa to ukludnilo,mavala som obcas krv,ale nejak som si to prestala vsimat,lebo som mala vela starosti -male deti,zahrada atd.
len ja som mala popritom aj ine problemi...NECHCE SA MI TO VYPISOVAT,LEBO SOM TU UZ VELA KRAT O TOM PISALA...
bola som unavena,padali mi vlasy,prichadzalo mi velmi zle na umretie,tazko sa mi dychalo,opuchali mi oci atd.bola som s nejakymi vecami aj u obvodneho,neuspesne...nic nepomahalo,ani sa nesnazili to nejak liecit/zatajili mi,ze mam ANEMIU-ZLU KRV-ALE DO KARTY MI NAPISALI,ZE SOM ANEMICKA A BERIEM ZELEZO,ALE MNE TO ZELEZO NEPREDPISAL.../
JE TOHO VELA...snazila som sa aj sama nieco robit,bola som za HOMEOPATOM-VYHODILA SOM PENIAZE A ZIADNE VYSLEDKY...
tak sme sa prestahovali a v r.2005/nepisem presne roky,lebo si to presne nepamatam/som zasa zacala krvacat,tak som sla za obvodnym/novym lekarom/tiez moc nemal zaujem,len sa pozrel a ze mam ZLATU ZILU.../to bolo vsetko...
nejak som zasa to nechala tak,lebo som bola sama na vsetko na deti,domacnost atd.
no a prisiel den...kedy som uz bola hotova CELY TYZDEN SOM KRVACALA MALA SOM PLNO KRVI V ZACHODE,NA ZACHOD SOM CHODILA 5X DENNE A PLNO KRVI...KONCOM TYZDNA SOM ESTE DOSTALA MENZES,TAK SOM BOLA TAKA SLABA,ZE SOM NEVLADALA STAT NA NOHACH...
sla som za obvodnym,ze potrebujem lepsie vysetrenie...a on mi dal najprv kazanie,ZE SOM MLADA,ZE RAKOVINU NEBUDEM MAT A BLA BLA...
ja som tam ledva stala...a on mi tam daval kazanie,ako keby som od neho chcela neviem,co....nakoniec mi dal odporucanie,ale tym dnom som sa aj rozhodla od neho odist...
a nasla som si ineho OBVODNEHO LEKARA...
no a uz som pisala,ako to pokracovalo...LEKARKA MI DALA ODPORUCANIE K CHIRURG.a ostatne som uz pisala...
LENZE JA TO MAM AJ S TOHO,ZE POSTUPNE MI ZISTILI VELA VECI...KTORE SPOSOBILA ALERGIA NA MLIECNU BIELKOV.KAZEIN...
ZNICILO MI TO CREVA-NEVSTREBAVALI ZIVINY,S TOHO ODVAPNENE KOSTI,ESOV.SKOLIOZ.OSTEOCH.TETANIA ATD.
takze ja ti neviem povedat,ci je to psychikou...ale urcite tam zohrava rolu STRESS a u mna este to ze mi zlyhavalo travenie a telo nemalo dostatok zivin na fungovanie...A VSETKO MI ZACALO ODCHADZAT POMALY MI TELO ODUMIERALO..../JA SOM JEDLA VELMI VELA MLIECNYCH VYROBKOV,A CIM MI BOLO HORSIE TYM VIAC SOM ICH JEDLA KOLI VAPNIKU/
...ale momentalze som na tom velmi dobre /CO SA TYKA HEMOROIDOV/a uz neuzivam ziadne tieto veci,co som pisala...ale musim drzat PRISNU DIETU,koli ALERGII atd.
pisala som to len tak zhruba,vsetko...
neviem ci ti tym pomozem...