Krvácajuce boľavé dasná

Príspevok v téme: Krvácajuce boľavé dasná
uľava

dneska som bola u zubárky,vyčistila mi vedľa zubu zapálené dasná.Po ošetrení mi bolesť ustupila,no hovorila že možno bude treba vytrhnuť zub,ked sa to nedá do poriadku.Strašne mi dasná krvácaju.Dala som si ibalgin 400,no po šiestych hodinách bolesť sa vrátila.Lekárka hovorila že dalšiu tabletku si môžem dať po 8-mich hodinách.Horko ťažko som vydržala.Teraz je trošku lepšie ale ked si ľahnem znova to boli.Kto mi poradí nejaku vodičku s tým opláchnuť.Aby tá voda aj zabrala.Skusila som šalviu,aj Corsodine.Pomôžte.Nerada by som išla zajtra na photovosť.
----------------
Parodontóza www.zdravie.sk

jaja_jaja

Na bolavé, až krvácajúce ďasná mám odskúšaný propolisový krém, krém, ktorý má konzistenciu želé- aloe, tiež zubnú pastu z aloe a veľakrát už vo fóre spomínaný first-ten konkrétne zastavuje krvácanie a má aj ukľudňujúce vlastnosti.

Mimi323

uľava Citrovital je samý vit. C? To si kde nabrala? A ty si myslíš, že ak piješ Citrovital, že máš dostatok vit. C? To vôbec nie je pravda. Ak chceš o sebe povedať, že máš dosť vit. C na prežitie, tak musiš piť minimalne 2000mg C. Ale samozrejme nie z lekarne, to ti viac uškodí ako pomôže.

uľava

Cukrovku chvaľa bohu zatiaľ nemám,rany sa mi nehoja ťažko,s tými dasnami to je uplne iná situácia.Ten chýbajuci vitamín C mi tiež neide do hlavy,ved Citrovital je samý vitamin C.Aj v ostatných výživových doplnkoch to mám čo som užívala aj užívam.Najskôr to bude nie dostatočne liečený zápal.Ja neviem tvrdia to že závisí aj od ženských hormonoch,napr.aj v tehotenstve sa to môže stať.No ja sa blížim ku prechodu,tam tiež už robia svoje aj hormony.Zaujímavé že každý lekár strčí hlavu do piesku ked treba riešiť nejaký problém,každý len toľko povie že toto a tot nemôže byť.Alebo to je normálka ked voľakomu treba na konci vytrhnuť zuby nasadiť umelé a je po starosti?Usilovne čítam tie vaše skusenosti a rozmýšlam od rána do večera čo ešte skušať.

[zruseny12]

ULAVA
ked sa tazko hoja rany...moze to byt aj cukrovka,nad tym si nikdy nerozmyslala?
a este jedna vec...ked ti nieco robi zo zubami,zacne ti pri tom krvacat dasno?mne tak krvacalo dasno,ze musel lekar chvilu pockat,aby to prestalo a potom robil dalej...ale ako som pisala vsetko postupne sa upravilo,ked sa prislo na pricinu...a zacala som brat tu Q10 atd.
skus aj nejake RYBIE TUKY brat,to je tiez dobre na zapaly...a myslim,ze to je jedno,ci v tele alebo v ustach...skus sa poradit s RNG....mozno ti nieco poradi...ja pisem len,co mne pomohlo,kazdy si musi najst sam,co mu pomaha a len hladat a skusat atd.
JE TO DOST TAZKE,ALE AK BUDES HLADAT URCITE SA DOPATRAS,PRECO SA TI TO DEJE...
tak vela stastia...

uľava

No ten zápaľ nie u mna ako novota,len zatiaľ ma to tak nechytilo.Fakt horšie sa čistia zuby,ked je to kvôli krivym zubom nesprávny hryz.Dneska som bola u zubárky.Vytrhla mi jeden zub.Teraz sa trápim,ale ujde to.Dufam že viac sa bude o mna starať,nielen doporučiť rôzne vodičky.poriadne začať liečit dasná,nechcem prísť o všetky zuby.Ked sa dobre pamätam otec mal tie problémy,potom už mu nič neostávalo len vytrhnuť všetko a umelý chrup.Antibiotikum mi ani teraz nenasadila,ked to neprejde,že sa rana nebude pekne hojiť,mám sa vrátit.Ináč mám smolu,od buduceho týždna ide na 2 týždne preč na dovolenku.Ked voľakto zastupuje,tak to už nie je to isté.To len surne prípady.Vdaka všetkym kto ste mi odpísali.

AdamKrt

mariaa:

krive zuby sa horsie cistia. Ostava tam zubny kamen, potom odstavaju dasna od zuba. A ked sa to stane, zacne dochadzat k opuchom, zapalom a ak sa to nelieci, paradentoza...

[zruseny12]

ULAVA
mozno,ze mas aj zle vstrebavanie zivin v creve,preto i ked beries vitam.atd.nemusi sa ti to lepsit...ale zasa nehovorim,ze nemas...treba len zvazit vsetko,a postupne vylucovat...
ale zeby koli krivim zubom dasna sa zapalovali?neviem nie som odbornik,ale toto sa mi nezda...
dedicnost?to je uz nieco ine,to moze zohravat nejaku rolu...