Problémy s potratom

sob rudolf

Ak aj potrat nie je sebecký, čo je diskutabilné, tak asi bude výsledkom niečoho veľmi sebeckého a príjemného, čo si možno ak nie odoprieť, tak aspoň ustrážiť. Existujú výnimky, no tie potvrdzujú pravidlo a sú skôr o hádaní ako o diskusii. Čiže. Sme predsa inteligentní ľudia žijúci v modernej dobe pokroku, malo by to ísť.

antipotrat

ALE ŽIJE!!!!!! a určite v živote zažije niečo, prečo si povie, že je rád že žije, a to stojí za to.
Ty si asi nevieš predstaviť, že bo si proste nebola???

winki

hm ako sa potom asi citi clovek ktory vyrasta v decaku alebo aj s mamou ale s pocitom ze ho vlastne nechcela? Potrat neni sebecky je to rozhodnutie na ktore ma kazdy clovek pravo.

sob rudolf

Zomrieť prv ako sa narodiť. Spor čisto filozofický? Ako k životu niečo cítiť, ak ho človek nemá? Je mi to ľúto.

antipotrat

kikinka, jatymi12 neodsudzuje...
veeeľmi pekne napísala, čo by ste mali zvážiť... proste len brať to ako človeka, dieťa, osobnosť, ktorá už taká nebude, mala šancu BYŤ ale nebolo jej to dopriané. Proste aj napriek všelijakým vážnym dôvodom brať ohľad na o dieťa, nie len na seba, či to chcem... Predstav si že by si nebola, lebo tvoja mama si ťa dala vziať... nevieš si to predstaviť... ani ja... náš mozog to nevie prijať... Možno až neskôr si uvedomíte aký nádherný zázrak je dieťa - jeho splodenie z dvoch buniek - najväčší zázrak života.... ale to už bude neskoro... tá osôbka, ktorú ste zabili už nikdy nebude žiť... možno iná áno ale TÁ už nie...
je to strašné, ja by som bola najradšej keby sa to ani nedalo spraviť...
Neviem si predstaviť "vážny dôvod" ani keď sa neviem ako zamyslím. Napádajú ma len tie sebecké, jednostranné - "nechcem" - to nie je dôvod. Ženy by to mali brať vážnejšie a nie len tak že NECHCEM!

kikinka121

jatymi12 neodsudzuj hned... nevies co k tomu sandriu viedlo... ja som na to tiez mala vazne dovody a verim ze to ze si prisla o dvojicky bolo tazke a ze ty by si nieco take nikdy neurobila, ale skus sa na to pozerat aj z inej stranky... sandria ja ta uplne chapem a neodsudzujem... ja som nemala potom ziadne problemy a ani bolesti a nastastie dnes som uz stastna, spokojna a ak vsetko dopadne dobre, tak budem mat aj babatko - chcene a z lasky... a tiez ti prajem aby si si to nikdy nezacala vycitat tak ako ja.

jatymi12

sandria - ale zabiť človeka??? A rozhodnúť o tom sám. Treba skôr myslieť, aby sa človek neotehotnel. Tie detičky zabité, preto, že matka sa na to necítila, by chceli žiť. Chceli by mať kamarátov a robiť svojím rodičom radosť. A len preto že ich matka urobila raz chybu a nevedela niesť za svoju chybu zodpovednosť museli zomrieť. Podľa mňa je to kruté. Vaša matka Vám dala šancu na život, tak vy by ste mali dať právo na život svojím ďeťom. Možno si to niekto uvedomí, len dúfam, že nebude neskoro. A nehovorím to len preto že ja som potratila. Želám Vám všetkým, aby ste mali dostatok triezveho a zdravého svedomia a radšej sa už pred otehotnením lepšie chráňte akoby ste mali ZABÍJAŤ...

sandria

jatymi12: chápem ťa ale každí sme iní a každí to vie zhodnotiť z inej stránky, pretože ty tie detičky chceš maš na to roky si na to zabezpečená ale niekto ešte nie a tu sú baby ktoré to už podstúpili ale chápem ťa a držim palce v živote

jatymi12

Potrat je strašná vec...Viete čo, ja by som tak strašne chcela mať bábätko ale nedarí sa mi. Bola som už tehotná - čakala som dvojičky - to bolo najkrajších 5 mesiacov môjho života, ale potom prišie 1 najhorší deň keď som potratila. Dievčatá prosím Vás ak niektorá rozmýšľate nad potratom, tak Vám to nestojí za to...Žiadne ťažkosti nestoja za to zabiť svoje dieťa. Ja keď som tie anjeliky videla na ultrazvuku, ako kopú nožičkami, tak to bol najkrajší pocit. Vaše detičky v bruškách Vás potrebujú. A je to veľký dar, že môžete darovať, život, tak im neberte tú možnosť, ukázať Vám aké budú krásne a akú radosť Vám budú robiť.