Deja vu

Príspevok v téme: Deja vu
>:d

Neviem preco ale niekedy(tak raz za tyzden) ked sa napr. niekde pozriem alebo niekto nieco povie tak na takych 5-10 sekund mam pocit ako keby sa to uz niekedy pred mesiacom stalo alebo ako keby som vedel ze sa to stane ze sa niekde pozriem alebo niekto nieco povie...je to taky cudny pocit...co s tym? aj dnes sa mi to stalo ked som sa ucil jednu vec v zosite a vtedy ma tak napadlo ze pojde z toho spoluziacka odpovedat lebo mam pocit akokeby som to vedel abo co...

myladdy

Zdravim..čim som staršia mávam to čoraz častejšie...neviem to riadne ani pomenovať..u mna asi ani nejde o to že som niektoré chvíle už niekedy zažila,ale ide o to že v niektoré dni dostanem taký pár sekundový moment že sa mi do mysle vracajú divné momenty..myslím akoby to boli momenty z mojich živých snov..Keď sa mi vracajú tieto útržky ostanem akoby na pár sekúnd mimo reality som akoby v deji tohto sna na ktorý sa po akože prebudení neviem na jeho dej ani riadne spomenúť..len viem že mi bolo v tom sne veľmi dobre...ba priam krásne...po vrátení sa do reality je mi zle a ťažko...mávam také dni ked sa mi to stane počas dna aj napr.20x...potom zasa sú dni kedy sa mi to nestane mozno aj rok..neviem co to je a z coho..

notka

Zazivam deja vu dost casto, no dnes sa mi stala vec, ze som stala v kupelni a vtedy som zazila deja vu, a vedela som co urobim v najblizsej minute. V tom deja vu som sa isla pozriet co robi sestra s kamoskou. Miesto toho, ked som si to uvedomila, som urobila nieco ine, sla som do kuchyne. Znie to smiesne, ale zmenila som deja vu? :D stalo sa to uz niekomu?

larvica

ja som uz davnejsie pocula jednu teoriu a zda sa mi dost logicka ...(neviem ci to dobre vysvetlim lebo ma to biologicko-fyzikalnu povahu a to mi moc nejde :-))
ide v podstate o to, ze co mame v tele nervy na ktorych prebiehaju vzruchy-nimi sa presuva informacia do mozgu... tak sa niekedy stane sa tymi vzruchmi ta info do mozgu nedostane naraz, zladene, ale niekedy sa o strasne malicky cas v niektorom vzruchu omeska (moze to byt aj tisicina sekundy a este menej) a dostane teda do mozgu o nieco neskor, uz druhy krat...a prave vtedy dostavame pocit deja vu, pretoze mame pocit ze sme to uz raz zazili (a v podstate sme to naozaj zazili - pred tou tisicinou sekundy...) nas mozog si to tak jednoducho vysvetli.
ale napr. to co pisal PALO si myslim ze to bol mozno nejaky siesty zmysel/intuicia/neviem co :-) proste ze neslo o klasicke deja vu.
co si myslite o tejto teorii?
mne sa zda pomerne pravdepodobna :-)

michal_1

aj ja to mavam. Podla mna je to normalna vec, nevidim za tym nic nadprirodzene, Myslim ze to je akasi \"vada\" mozgu resp. myslenia ktorou trpime vsetci ( opozdenie myslienky) Mne sa to stalo vela krat ale aj ked som sa snazil vytiahnut z tej myslienky pokracovanie situacie ale vzdy to skoncilo inak. To uz bolo skor take vymyslanie konca situacie ktore mohlo a nemuselo skoncit tak ako som si to predstavil.

palo

nme to zachranilo zivot a prisiel som pritom o kamarata...zdalo sa mi ze uz som to zazil a muselo to byt tak ako sa mi to zdalo neda sa proti tomu nic spravit......mavam to uz od detstva...

diana

Mne sa to dakedy stavalo casto a tiez ma zaujimalo co to sposobuje. Pocula som mnohé teorie. Od absurdných ako ze je to spomienka na minuly zivot az po také ako ze je to tým že jedno oko zachyti udalost skor ako druhé a preto ma clovek pocit ze sa situácia opakuje. Ale ani jedna teoria mi nedala na to odpoved, hlavne z dôvodu ze ani jedna nevysvetlila to preco som pri tom mala aj tusenie co bude nasledovat. Aj ked je to svojim sposobom nepochopitelne chcela by som pocut riadne vysvetlenie.

baskaa

Fuuha aj mne sa to stava dost casto a pritom sa to stat nemolo lebo vtedy som bola na tom mieste prvy krat alebo tak.. je to proste vtipne a vobec mi to nevadi

zuzana

je to ok... psychologia ma na to aj pomenovanie... ak to najdem , tak napisem... len niekto si to uvedomuje viac a niekto menej...

syma

toto sa stava niekedy aj mne, myslim si , ze sa mi to asi predtym snivalo, a tiez si myslim ze to nie je nic nenormalne