bublik:
Hm, ako Fínsko skončilo s BCG je tu: www.answers.com
Ale ten pokles cukrovky o 60% pre Fínsko som zatiaľ nenašiel. Začínam byť neistý, či som si to nepoplietol s niektorou inou škandinávskou krajinou (vždy som v nich mal chaos). Možno to mám iba v tlačenej podobe. Ak nájdem, dám vedieť.
Našiel som zatiaľ štúdie o iných krajinách, zvyčajne pokles okolo 50%. Tu je názorné grafické porovnanie s uvedenými zdrojmi: www.vaccines.net
A tu sú štúdie:
Dánsko: Classen JB, Classen DC. Clustering of cases of IDDM occurring 2–4 years after vaccination is consistent with clustering after infections and progression to IDDM in autoantibody positive individuals. JPEM 2003;16:495–508.
Japonsko: Classen JB. Discontinuation of BCG Vaccination Precedes Significant Drop in Type 2 Diabetes in Japanese Children. Role of Inflammation and Cortisol Activity
as a Cause of Type 2 Diabetes. The Open Endocrinology Journal, 2008, 2, 1-4.
India (tam sa stále urputne očkujú, a stále majú problémy s tuberou): C. B. SANJEEVI, ASHOK K. DAS and A. SHTAUVERE-BRAMEUS. BCG Vaccination and GAD65 and IA-2 Autoantibodies in Autoimmune Diabetes in Southern India. Ann. N.Y. Acad Sci. 958: 293-296, 2002
Je pozoruhodné, že horší vplyv má BCG vakcína podaná neskôr. Ale zase iné ťažké komplikácie sú častejšie keď sa podá po narodení...