Otravni susedia,nedaju si povedat,robia naprieky

Príspevok v téme: Otravni susedia,nedaju si povedat,robia naprieky
bozeeeeeeeee

Prosim vas, ako by ste riesili susedov, ktori byvaju nad vami a pri chodzi dupu hrozne patami o zem? jedna clenka ich rodiny chodi doma v prezuvkach,co maju podpatok.Uz to neviem zniest.Presne viem,co cely den robi, lebo pocujem kazdy jej krok.To sa uz neda vydrzat:/
Pred pol rokom som im napisala list, naco mi odpisali, ze si mozu robit vo svojom byte co chcu. Na oplatku som si potom uzila od nich este viac dupania. V noci o 12tej nad mojou izbou ta krava zacala naschval dupat rozne rytmy. Dalej raz v noci o druhej im nado mnou nieco hrozne buchlo o zem, ze som skoro zinfarktovala. Zabuchala som im metlou hore,ale to som nemala robit. Vypocula som si pol hodinove buchanie a presuvanie nabytku.
Fakt ze som z nich uz na nervy.Stale mi bucha srdce,lebo som z nich nervozna a nemozem sa poriadne doma uz ani ucit. Ked som im to vtedy napisala v liste, tak povedali, ze sa mam chodit ucit do kniznice.
Bojim sa, ze ked ich s nasimi upozornime znova, tak sa to zhorsi a naberu grady. Co sa da v takychto pripadoch robit?

soffa

hovori sa ze sused je lepsi ako rodina,lebo s nim prezijes cely zivot vedla seba.no moj sused nado mnou chodil na hudobnu tak isto ako jeho brat,raz cvicil jeden 3 hodiny na flaute a potom hned za nim ten druhy dalsie 3 hodiny.a prezila som.mozno si na ne uz uplne alergicka a vadi ti na nich vsetko.s tym nic nenarobis.

lost

Problem je ze ak by som viedol vojnu so susedom, nechcel by som zatahovat inych, avsak, asi by som nastavil nieco ako, nieco cielene, co bude klopat im na dvere (strop?) sposobom:
www.thinkgeek.com

alebo sa dohodol s este vrchnejsim susedom, nech si zatancuju raz za cas nejaky ten www.youtube.com
(alebo ako sa presne vola, ten tanec, co je len dupot za dupotom :) )

Ak by neboli doma susedia, rozumej cela bytovka, tak bysom hoci aj extremne hlucne patardy do kybla hodil (tak zo 1000), a pekny budicek o 3:15 ... :D
aj extremnejsie :D

A/alebo potom im povedat ze "vidite, vidite, ake je to neprijemne, mali by ste sa krotit"

Problem je v tom ze:
1. clovek by nemal robit napriek ak ked vo forme pomsty
2. s niektorym clovekom to proste nejde, toho davam do kategorie "Retard", nepohne s nim ani kruta pomsta, a ani dobre slovo.. neviem co s tym, zatial.
3. ale trpiet to donekonecna ?

kox

Je nejaky pojem v zakone - susedske spolunazivanie, pripadne nejak tak podobne. Nad nas sa pristahovala suseda, ma male dieta ktore place, reku fajn. Potom ma dalsie deti ( neviem pocet, ale asi 3). A jedno z nich beha po dome sposobom jeden kraj bytovky - druhy kraj bytovky, a dookola. 4 mesiace som to znasal, reku dobre no, su novy a tak. Suseda je obcas protivna a bucha na radiator (ked som nastvany tak odbucham spat). Extra hlasitu hudbu nepocuvam, len obcas bucham s kladivom(ked treba, ale cez den, napr. 11 - 16 hod.) Ale dnes ma tak vytocila potvora (hovori sa, ze staci malo aby sa sud prelial) a ja som si pustil hudbu naplno. Prisla dolu, najprv som ignoroval jej klopanie (a zvoncek som vypol :) , potom som otvoril, pohadali sme sa a snad bude nachvilu klud. Vyzerala byt normalna, hoci vyuzil som to ze hned z dveri som na nu zrukol, to ju vyviedlo z miery, takze mal som navrch. No to ze nevie o tom ze jej deti dupu a este mne povie ze si "namyslam" ma totalne vytocilo. Dohodol som sa ze ak nebudu jej decka dupat, budem sa snazit byt ticho aj ja (no darmo, clovek obcas musi klepat rezne, alebo vrtat, neda sa) ... Tak uvidim. Ale ak to podobrotky nepojde

[zruseny12]

a mam take skusenosti,ze ked nieco riesim,otoci sa to proti mne a potom sa mi ludia mstia na detoch atd.
mi ked sme sa pristahovali,odzaciatku to nebolo,zacalo to az vtedy,ked DCERA mala problem s jednou ucitelkou/a ta ucitelka je je sesternica-tusim/
bola som za nou,riesila som problem,kedze sa s nou nedalo rozpravat a napadala ma, nepripustila ma ku slovu,sla som rovno za riaditelom...
no v tej dobe zacala aj ta suseda robit zle...
clovek si musi poriadne rozmysliet,co urobi,ale urcite by nemal byt TICHO,ale ROZPRAVAT o tom...
neviem,co by som k tomu dodala,lebo je to taky zacarovany kruh...

[zruseny12]

tak v mojom pripade je to zbytocne,lebo ja som bola aj na bytovom... a nic sa nezmenilo,dokonca ona je s nimi jedna ruka...teraz to preslo k inemu SPRAVCOVI a koruna vsetkeho je,ze ona tam ma nejaku funkciu...TAK CO BY SI MI PORADILA V TAKOM PRIPADE... NEMAM ZIADNU SANCU...HOCI UZ VIEM,NEJAKE KROKY,CO UROBIM,ALE TU TO PISAT NEBUDEM...
ja mam aj svedkov na niektore veci...len nie je to take lahke...ja riesim veci,ale momentalne mam aj ine zdr.problemi preto radsej IGNORUJEM,lebo ina moznost nie je...
a tym,ze jej budem robit naprieky nic NEVYRIESIM...

oznamenie

A prečo ty berieš na nich ohľad, oni ho na teba berú? Keď budeš počuť nejaké protesty, či už z ich úst alebo od iných susedov povedz iba- Aký požič taký vráť. Ja sa iba bránim. Iste je riešením, ticho znášať ich výčiny a trpieť a dúfať, že ich to prestane baviť, no moja skúsenosť hovorí, že neprestane dovtedy, kým ťa odtiaľ nevyštvú alebo neskončíš buď na liekoch alebo na psychiatrií. Buď máš záujem situáciu riešiť alebo sa tu iba posťažovať. No to bolo potrebné napísať hneď do témy. Pretože sú dva druhy pomoci- rada na riešenie a chlácholenie.

[zruseny12]

OZNAMENIE
presne ako pises,cim viac sa clovek rozculuje,tym viac ten druhy robi ZLE...presne u nas to tak funguje...
a rada vracat stale to,co susedia vyvedu,nie je az taka dobra...ja keby som jej mala vratit vsetko,co ona mi uz NAVYVADZALA,tak by sa baba ZBLAZNILA...
raz som jej vratila,lebo ma to velmi nastvalo...a ta sa dobre nepotrhala ako behala po panelaku a kazdemu to hovorila...

ale to ich chovanie,len dokazuje aky su HLUPY,a nemaju moc v HLAVE...
mi sme raz neboli doma,boli velke horucavi,a niekto s nich nam hodil HORIACI OPALOK Z CIGARETY NA BALKON...bola prepalena len podlaha,ale keby som mala tam nieco horlave,tak nemame smolu len MI,NEVYHORIME LEN MI,ALE AJ VEDLA SUSEDIA,CO MAJU VEDLA NAS BALKON A PRAVDAZE AJ ONI,LEBO PLAMENE SLAHAJU HORE.../kym by sme neprisli domov/
NIEKTORY LUDIA VOBEC NEROZMYSLAJU...

oznamenie

Podľa občianskeho zákonníka- presný paragraf však neviem- susedia nemôžu obťažovať iných nadmerným hlukom, prachom, dymom, smradom atď. Ide o posúdenie čo je nadmerné. Treba podať sťažnosť na mestský úrad, no nečakaj nejaké veľké zmeny, takých sťažností tam majú neúrekom, pretože susedské vzťahy sú najvďačnejší objekt sporov, na úradok aj súdoch. My keď sme bývali v byte sme mali susedu, ktorá pravidelne každý víkend, keď sa chcú ľudia trošku viac vyspať, cvičila na klavíri od 6 hod. rannej. Žiaľ, nepomáhalo ani trieskanie portvišom na strop :) To máš ešte dobrých susedovcov, nás terajšia suseda ťahá po úradoch a pravidelne nám chodia sťažnosti z úradov, kvôli nej, jedna vec sa prešetruje už pol roka, kvôli úplným debilinám a vždy si nájde nejakú zámienku. Nepomáha bojovať a rozčuľovať sa, ľudia sa priživujú práve na tom a potom ich to viac baví. Skôr sa oplatí nadstaviť im zrkadlo- rob im to, čo oni robia vám- trieskaj im na strop atď. skús to vracať im konkrétne a nie ostatným susedom, aby si si nepoštvala všetkých proti sebe. Ak sa budú sťažovať opýtaj sa ich ako sa im to páči? Ty to musíš znášať.