Ide tu o to,že doteraz sme mávali sex s priateľom v priemere 4 krát do týždňa..Nedávno bol ale na spovedi a kňaz ho dokázal natoľko ovplyvniť,že sa už nechce milovať..Ja som mu povedala,že to teda vydržím aj ja,ale neviem,či sa to vôbec dá..
SEX UŽ BOL...ALE NASLEDUJÚCE MESIACE A MOŽNO ROKY NEBUDE..ČO S TÝM?
JUVA tak isto je vela parov ktory to robili pred svadbou a vstah im vydrzal
a myslim si ze je to aj tym ze ked sa niekto natolko stotoznuje s idealmi cirkvy aby to nerobil pred svadbou tak rozvod neprichadza do uvahy resp. urobia vsetko preto aby k tomu nedoslo aj za cenu ze nebudu stastny ,...
ja by som ho nechal nie kvoli sexu ale neviem no asi mate dost rozpory toho co sa tyka zivotnych idealov a presvedcenia moc do toho nevidim ale asi toto nebude jedine prekvapenie.... vela stastia :)
A ešte mircoMY33: Presne,o to tu ide..Zistiť,či dokážeme byť spolu bez toho,že by sme sa brali len ako sexuálne objekty resp. aby sme mysleli furt len na sex..Aj to mu tuším ten kňaz hovoril,že je vedecky dokázané,že ľudia čo spolu sexovali pred svadbou nevedeli potom prežívať vzťah do takej hĺbky a ich vzťah sa rozpadol..
Nemám čas odpisovať na všetky vaše otázky,takže v skratke: Tým čo si myslia,že kostol je len pre svätých..nie,chodia tam najmä tí čo sú viac hriešni ako ostatní..Ale určite je blbosť myslieť si,že tam chodia všetci ľahostajne s tým,že šak sa vyspovedáme,bude nám odpustené a môžeme hrešiť znovu..Ja osobne dúfam, keď sa spovedám,že hriech už nezopakujem,ale nie vždy je tomu tak..A to s tým,že keď sme to už robili,tak je to hriech a už sa toho nezbavíme,tak súhlasím,ale prečo sa nepokúsiť to nerobiť aspoň často..alebo teda vydržať do svadby..Áno,priateľ sa zmienil,že by si ma možno o pár rokov zobral..Takže cieľ máme..Nie to len také,že:šak vzdajme sa sexu,šak čo..Ale možno pre mňa to bude ľahšie,lebo neviem pri sexe dosahovať orgazmus.Horšie to bude pre priateľa vydržať..
sex neny vsetko nezabudaj na to musi ty to klapat s nim bez sexu
ahoj...no mala by si zájist za farárom a rozdat si to s ním a na 1000000% by to už nikomu nezakázal. ba čo viac odporučil by to. Ved aj boh povedal milujte sa a množte sa a naplnte zem..a tá zem ešte preplnená nieje..aj toto mu povedz
no uplne si to vystihla aj ty..ja tiez nemam nic proti veriacim, ale tym ozajstnym veriacim ktori do toho kostola chodia z presvedcenia a nie taki, ze je nedela tak podme tam zabit cas a ked uz sme tam tak ideme aj na nakup.....lebo takych je tak 85%....bohuzial...ja ale narazam aj na tuto diskusiu lebo aj toto s tym sexom mi pride take ze najprv to robim , vsetko ok, ale potom nerobim lebo je to hriech...a predtym to nebol hriech?proste nech sa nikto nehneva, ale ja mam takyto nazor
DancaBB: presne si mi vsetky slova zobrala z ust ohladom tej cirkvi:D...clovek moze byt dobry clovekom, aj ked nechodi do kostola...lebo viera nie je o tom, ze budem robit hriechy a potom sa spovedat a mat akoze vsetko odpustene...ale ja naozaj nic nemam proti veriacim ludom-proti tym, ktori veria uprimne a aj sa podla toho spravaju...ale podaktori mi pripadaju byt taki, ze sa s tymi svojimi hriechmi za Boha akoby skryvali...hraju sa na svatuskarov (ale teraz nenarazam na baby v tomto fore...to myslim tak vo vseobecnosti)
a inak pre toto nechodim do kostola,...pretoze jasne, robim hriechy, ale nebudem sa teraz tvarit v kostole aka som svata...napriklad aj s tym sexom...tak tam radsej ani nechodim
som za nazor alzbee..wauka a juva : sak ked uz ste sa raz milovali tak uz je to jedno..tak bud spolu sexujete kolko sa vam zachce abo si panna az do svadby.a kombinovat to ak vy je este horsie ako ked to spolu robite od zaciatku..toto tak neznasam na krestanstve...proste ludia nieco urobia zle a myslia si ze ked zajdu do kostola tak im je vsetko odpustene..jak ked ide chlap do kostola a potom sa ide ozrat do krcmy..celkom bezna realita..vy ste taki krestania jak sa vam hodi moja mila, bez urazky...sak ked sa drzim nejakej viery tak sa jej drzim stale, a nie ked mi pride vhod...ale uz si zhresila ked ste spolu spali...ale viera neni o tom ze spravim nieco zle a potom utekam do kostola aby mi bolo odpustene a potom zas urobim nieco zle atd atd...to ste na omyle...o tom neni viera, o tom je len cela cirkev...ako neberte to v zlom ale zamyslite sa nad tym co som napisala