aki sme my ludia strasne sprosti

Príspevok v téme: aki sme my ludia strasne sprosti
clovek

ahojte... mozno mi andrej tuto temu hned zrusi, ale.. neda mi to.. musim to niekomu povedat.. maminu dnes okradol jeden sráč. Ked to zistila, utekala po ulici za nim. Kricala na ludi, aby jej pomohli. NIKTO NIC!!!! Nikto jej nepomohol! vsetci to ignorovali!!!! nakoniec kto jej pomohol? ona sama... (nie, neovlada ziadne bojove umenie, len ho dobehla a nakricala nanho nech jej to-doklady a penazenku, vrati, tak jej to nakoniec vratil)Chudatko ostala z toho totalne mimo.. a ani sa jej nedivim. A policia? ta s tym "nemoze" nic robit! Clovek si mysli, naivne veri, ze ak by sa mu na ulici neico stalo, ludia okolo by mu pomohli. Ale kdeze! nikto ani prstom nepohne.. (v mojom okoli to nebol prvy pripad).. to mame naozaj vsetci so sebou preventivne nosit baseballove palice? Boze, sak ludia.. ved toto sa moze stat hocikomu z nas!!! preco sme tak strasne sprosti??? zabila by nas pomoc bliznemu???? majte sa pekne a dufam, ze nas nic podobne nestretne. PS: ak to takto pojde dalej, ti hajzli zlodejovia si budu veselo kradnut v uliciach aj dalej ked sa nebudu musiet obavat ze nejaky okoloiduci by tej "obeti" pomohol...

jana2

Ono to totiž nie je až také jednoduché.Kolega nám porozprával takýto prípad:
Jeden dobre stavaný chlapík-boxerista raz čakal na svoju priateľku z poobedňajšej smeny.Mohlo byť okolo 22,30 ked išli cez parčík,v ktorom nejaký uchylák napadol dievčinu a chcel ju znásilniť.Tak milý spravodlivý boxerista zakročil,zneškodnil úchyláka,dievčina utiekla,fajn,ale pri tom zachraňovaní boxerista zlomil nos tomu smradovi.A čo sa stalo potom?Boxerista mal popoťahovačky s políciou,po súdoch,bol podmienečne odsúdený za ublíženie na zdraví,lebo zasiahol "neprimerane".
Boxerista bol tak naštvaný,že si povedal,že nabudúce,ked niekto bude chcieť niekoho poje.ať,tak radšej pridá do kroku a vykašle sa na spravodlivosť a záchranu obete.
Nechápem tie súdy..Myslím,že podobný problém mal aj ten fešák český spevák Martin Maxa.
Takže takto nejako sa rodia flegmatici..

jojo

ked je vela ludi po kope, tak sa k sebe spravaju cudne, ako keby boli ostatny len stromy, prekazky co im stoja v ceste.. ved si len vsimnite nahliacich sa ludi na bus.. ty fakt beru ostatnych ako prekazky, ako stromy v lese :),totalne ignoracia,.. casty jav v mestach.. na dedine, kde sa poznaju aspon z videnia, a mozno vobec sa to nestava, tam by chytili zlodeja a dolamali ho :) ludia su proste svine.. a policajti? co si myslis ze sa im chce nieco riesit? hrat sa na hrdinov.. aj ked su za to plateny seru na to!! na vlastne oci som videl ako krcmarka v meste zavolal polisov na dvoch opitych agresivnych chlapov, prisli polisi, taky mlady fagan a baba, daliu tomu mensiemu chlapovi puta a ten druhy na nich nakrical ze ich dolame ak toho mensieho nepustia.. a co polisi? dali mu dolu puta, rychlo nasadli do auta a zdrhli.. tomu by som neveril keby som to nevidel na vlastne oci.. su dobre plateny, no seru na svoje povinnosti.. a na druhy den dala ta ista baba policatka kamosovi pokutu z zobrala mu vodicak, som sedel ako spolujazdec..
a este k tym zlodejom, ty najvacsi z nich sedia na dost vysokych miestach..
proste nasa spolocnost je fakt fajn..

tapka

tato tema sa mi velmi paci...............viete isla som raz aj s kamoskou a v ulicke hrozne bil jeden idiot niekoho a ludia tasm stali a divali sa?ja som ze pre boha........ved nex sa nieco robi.kamoska vsak vravela pod,nezastavuj sa opod..........tak som isla,...............policajti boli vtedy hned za rohom na names niekde...bol koncert........ale tam nebol nikto.vseci sa len pozerali a nic...............clovek ma strach zacat ako prvyy.......s tym ze ostatni sa nepridaju a budu sa pozerat akona toho prveho.......dojalo ma vsk kedstarsi xalani skupina asi 10 bila jedneho asi 11 12 rocneho xlapca..........stari velky chlapi len stali okolo a divali sa!!ja som kricala ved dmu pomozte a nic.............viete hanbims a ze vtedy som kolo straxu nezakrocila ja.mozno by som skoncila dobita ale aspon by som maklal ciste svedomie.

nina30

Ludia sú ľahostajní. ale ako príklad: ja som sa raz zastala jedného chlapa ktorého bil - a to fakt hlava nehlava - totálne opití cigáň. Potom prišli policajti a nevedeli si s nim rady. Museli ho spútať 3. ale ako bonus tomu bolo, keď v noci o 11.00 u mojej svokry zvonili policajti že ešte niečo odomňa chcú aby som im k tomu povedala a že sa mi nevedeli dovolať tak prišli osobne . DO ma totálne dožralo - lebo čo majú otravovať ešte neskoro večer ľudí. Ale mna to nepoučilo. lebo ja osobne s neviem len tak tváriť akože nič, keď sa niekomu ubližuje.

mia

Raz som nasla kabelku,bola pod stolom.Zobrala som ju a dala si ju k pokladni.Onedlho prisla vystrasena zena,ci sme nenasli nahodou kabelku.Odovzdala som jej ju s dobrym pocitom a ona v nej hned zacala kutrat a obvinila ma,ze som jej ukradla peniaze,lebo okrem nich,tam mala vsetko.Bolo mi to velmi neprijemne a poviem vam,clovek sa citi niekedy ako idiot.

????

Nenazyvaj nas hlupim narodom.Zijeme v zlej dobe,okolo nas je plno nasilia,zlodejina je taka bezna aj v parlamente,kdeake tunelovacky,bitky,vrazdy,drogy, chlast,vykradacky.A aku mame ochranu?Prihlasis sa ako svedok a oni pomali z teba urobia vinnika.Toto z nas robi lahostajnych a slepich.Bojime sa,nemame dostatocnu ochranu a oporu u tych,co nas maju ochranovat a robit viac pre to,aby sme zili vo vetsom bezpeci a nebali sa.

pre babenku

a aka vekova kategoria je uchan? aby som vedel ci sa mam bat, ked ta nahodou stretnem........dnes su ludia bohuzial taky aky su. zostava to len na nas aby sme aj my neboli taki isti.

babenka

zbila,ale len ak by to bol uchan. ak to bol nejaky podobny gorile,tak by som sa tiez bala.a to,co pise hmmmmm,to je vec,ktora kazdemu hlavou prebehne ako prva.teda v dnesnej dobe urcite ako prva.par rokov dozadu -dobrych par- by kazdy bez rozmyslania konal...myslim si.

hmmmmmmmm

to preto, lebo ludia naokolo sa boja, aby sa to nastalo aj im a aby im pripadne ten zlodej neublizil vies? Ja napriklad by som sa snazila pomoct, ale na druhej strane by som sa fakt bala, lebo toho zlodeja nepoznam a neviem, kde ma hranice, kam by mohol az dojst, tym myslim fyzicky. Napriklad minule na diskoteke jedna ciganka tahala jednu dievcinu za vlasy, aby jej dala kabelku. No samozrejme, nikto sa jej nezastal a preco? Lebo ta ciganka tam mala okolo este asi dalsich dvoch troch romov... no povedz, ty by si sa tej babenky zastal? Hmm neviem neviem, lahsie sa hovori ale tazsie kona. A tvoja mama zrejme natrafila na hlupych ludi mozno, to sa stava.