ahojte všetci...chcela by som vyskúšať ryžovú kúru, ale rada by som vedela, či tu má niekto s ňou skúsenosti...ide o kúru, ktorá má asi V fáz po 9 dní..prvých 9 dní sa konzumuje len ryža natural, neosolená a bez oleja..ďalších 9 dní sak ryži pridávajú niektoré druhy dusenej zeleniny atď ( viac na www.eutrofia.sk),káva nie je povolená, len bylinkové čaje , voda a nesýtené minerálky... v podstate by malo ísť o celkový detox organizmu...poprosím vaše postrehy, názory , pripomienky..alebo niekto, kto by so mnou šiel do toho a delil sa o svoje skúsenosti... ĎAKUJEM
Ryžová kúra
pozrite na zvieratká v prírode.. kombinujú niečo? nie su na tej úrovni čo my a vedia čo jesť a čo kombinovať, všimnite si ,že mäsožrave zvieratá nekombinuju mäso zo škrobmi ako človek a bylinožravé zase nie z mäsom. inštiktívne to vedia, a preto nemávajú choroby a dožívaju sa vysokeho veku prirodzene k svojmu druhu, také opice až 200rokov... len v zajatí sa doživaju menej a su chorobné ako človek ,lebo ich krmia tým čím nemajú.
ludia spamätajte sa, vy stále chcete niečo štartovať, nejaké príkazy a zákazy, vaše telo vie čo má a kedy štartovať, ono má totiž vlastné systémy ktoré to zabezpečujú, Vy len musíte dať telu komplex živej stravy, aby ste mali dostatok enzýmov,vitamínov ,vlákniny a prvkov ktoré telo použije, je to už len na vás ktoré živé potraviny použijete, nemusíte sa obmedzovať len na jeden pokrm., tým ochudobnujete telo o potrebné prvky ktoré potrebuje k svojmu účelu. napr. fajn je tá Chlorella, ale to neznamená že nieje fajn aj tá celozr.ryža, či zelenina,šalát perfektný na očistenie čriev, chápete musíte používať svoju intuíciu, tá vám napovie. je dobre si trošku preštudovať jedine to ,ktoré potraviny je dobre kombinovať, lebo niektoré ,ako napr.koncentrovaný škrob napr. taký zemiak tepelne spracovaný už zaťažuje ked sa dá k mäsu,či k vajcu ..,ale ked surový zemiak nie je koncentrovaný škrob,lebo má vysoký obsah živej vody,tak ten nezaťaží..trošku preštudujte čo je to zásada a kyslosť a ktoré potraviny sa neznášaju a ste v tom, a už je len na vašej intuícii čo si vyberiete.--kysle zo zásaditým sa neutralizuje a preto čo najmenej kombinovať bielkoviny so škrobmi,lebo sa vám nestrávi ani jedno ani druhé riadne.
Ryža natural je výborná potravina, ale samotná bez pridania zeleniny nie je vhodná. Hlavne preto, že neobsahuje úplne všetky živiny.
Samotná ryža mierne prekyseĺuje tak ju treba vyrovnať zeleninou. Po čase je preba doplniť i semienka a strukoviny a ďalšie druhy obilnín.
limetka, pokial sa chces cistit, tak ryza nie je najvhodnejsia, poviem ti, co cisti organizmus tak silne, ze aj oziarenym ludom to vycistilo tazke kovy z tela...Chlorella, je to riasa, ktora ma v sebe neskutocne vela mineralov, vitaminov, najviac chlorofylu a kopec latok, ktore ina potravina na svete nema. Je takmer dokonala. TO ti telo naozaj vycisti a nie nejaka ryza.
atam, nepresvedčili..ani jeden nevedel nič bližšie o kúre..to by nemala byť totiž dieta..chudnutie je ako sekundárny faktor..dôležité je, že organizmus by sa mal detoxikovať a ustúpiť by mali zdavotn problémy...napr.aj problémy s alergou by sa mali odbúrať...tí, čo tu píšu o neúspechoch predchodcov zrejme ani netušia, akú ryžu dotyční konzumovali..pretože nie je ryža ako ryža..a mne natural ryža nevadí..mne dokonca chutí viac ako biela ryža..tá je totiž obrúsená a zbavená pliev atď a v tom je vlastne všetka výživová hodnota ryže...takisto parbolaid ryža je nevhodná, pretože je predvarená, tým pádom je tam znehodnotené všetko potrebné..
Ale zaujimalo, ci ti ludia tou ryzovou dietou schudli zo svalstva alebo tuku?...lebo v tom je znacny rozdiel :-/
Tak moja známa ju držala ale zo zdravotných dôvodov, tvrdí že jej pomohla po zdravotnej stránke upravil sa jej tlak,búšenie srdca, cukor a znížil sa jej cholesterol schudla 10 kg. Neviem ako sa teraz presne stravuje ale môžem zistiť tvrdila že prvých 9 dní bolo najhorších ale dalej sa to dalo zvládnuť. Je to na tebe ako sa rozhodneš a ona to začala držať pred vianocami a vydržala do konca.
limetka:
dufam,ze ta presvedcili tieto nazory a upustis od tejto diety,alebo...???ak nie,tak ti drzim palce a napis sem tam,ako to s tebou vyzera,kedy chces zacat???
a ked dobre pamatam zacina sa presne podla toho ,jak je spln mesiaca alebo kedy, proste zaciaok tej diety sa orientuje podla tychto veci .... ze to nemas zacat len tak kedy chces ...no ale ja by som toto nezvladla, a ani by som sa nepokusala,a ale je pravda urobi to kompletnu ocistu - detoxikaciu tela .....
Ahoj.... poviem Ti len tolko, moj byvaly sef sana to dal, vydrazal poctivo skutocne ..... schudol veklmi vela, nepoviem Ti kolko, ale bolo to vyše 10 kil..... ale to co jedol bol brutááááááál - proste nic vzlom ale nedalo sa nan pozerat - je to velmi prisna dieta, neviem, ale na toto treba abnormalnu pevnu volu ....